0 oy
295 göst.
Hamilelikte Anne Sağlığı kategorisinde (59 puan)
Bugün şekerim ölçüldü baya yüksek çıkmış ama 50 mg dan, yarın 100 mg dan bakılacak açıkçası moralim çok bozuldu biseylerin ters gittiğinin farkındaydım zaten korkuyrm da yarın ki yapılacak olan testin sonuçlarından, bu şeker gebelikten snra biter mi? yoksa dewam eder mi? nasıl bişey beni neler bekliyor, ilaç veriyorlar mı? böyle bir şey başına gelen varsa bana yardmci olabilir mi? yine yüksek çıkarsa neler yapılıyor. 
Gebelik haftası 24

3 Cevap

+1 oy
(1,383 puan)
Sekerin tekrar yuksek cikarsa dahiliyeye yada endokrine yonlendiriyor canim ilk diyet baslatiyor doktor hastanedeki diyetisyene gidiyorsun o sana anlatiyor seker takibin yapilior diyetle duzelmezse sekerin  o zaman insulin baslatiyor gebelik sekeri diye geciyor o yuzden  doktorlar %85 hamilelikten sonra gecer diyor ama yinede %15 kalma olasiligi var dikkat etmen gerekior ki allah korusun yuksej seker bevegine de zarar verebilir 
-Reklam-
+1 oy
(469 puan)
Kac ciktigiyl alakali izlenicek yol 180 200 civari sanirim insüline baslatyorlarms benm 50 den sonra tokluk 150 cikmsti diyet verdiler 
+1 oy
(703 puan)
Geçmiş olsun.Korkmayın hiç dahiliyeye yönlendirirler sizi ordanda diyetisyen hemşiresi bakar 15 günlük diyet ve 15 gün açlık tokluk şekerinizi parmaktan ölçüp tekrar gelmenizi söylerler.Sonraki gittiğinizde diyet yapmanıza rağmen şekeriniz yüksek çıkarsa insülin başlarlar.Doğumdan sonra büyük çoğunluğunda geçiyor.Ama gebelikte şeker çıkması demek ileride şekerimizin çıkması demekmiş.Bunun içinde yememize dikkat edip ekmek tatlı ve hamur işleri türlerinden uzak durmamız gerekiyormuş.Bende yaşadım önceki hamileliğimde diyetle kontrol altına alındı inşaAllah sizinde öyle olur stres yapmayın.Stres de çıkarıyor şekeri.Allah yardımcınız olsun inşaAllah.
(469 puan)
Her zaman ileriki yaslarda diyabete donusucek diye bir sey yokmus ki bu gebelik sekerinin yuzde 85 gecici oluyomus
(703 puan)
Bana diyetisyen doktoru söyledi.Vücudda olup bişey olunca kendini gösteriyormuş.İleriki yaşlarda da olabiliyormuş.Ama şimdiden dikkat edilirse yediklerimize olmayabilirmiş.InşaAllah olmaz bende istemem şeker hastalığı yaşamak.
(469 puan)
Yani bide bu seker stresten falan da etkilenyo ve bizim hormon sistemimizden dolayı insülin salgilanmasi baskilnabilyomus ondan gebelk de yuksek cikyoma kimse olmasin allah hepimizi korusun:)
(703 puan)
Amin cemi cümlemizi korusun Rabbim inşaAllah.Çok zor bir hastalık

650,891 soru

3,426,808 cevap

4,259,262 yorum

183,964 üye

...