0 oy
107 göst.
Hamilelikte Anne Sağlığı kategorisinde (133 puan)
kapalı
Merhaba arkadaşlar. Tecrübeli annelere birşey sormak istiyorum sütünüz ne zaman geldi bir gogsunuzle emzirince diğer gosunuzdeki sütünüzü sonramı yoksa azar azar bir ondan bir diğerinden mi verdiniz ve aç olduğunu nerden alıyorsunuz teşekkür ediyorum
Gebelik haftası 22
Kapatılma nedeni: Soru başlığı sorunuzu kısaca özetleyecek şekilde belirlenmelidir. Bu tarz soru başlıkları platform kullanışlılığını azalttığı için soru kapatılmıştır.

3 Cevap

0 oy
Benim doğumdan sonra hemen gelmişti canım. Yeni doğanlarda sık sık emzirmek gerekiyor hem bebek sarılık olmasın diye hemde emdikçe süt çoğalıyor. Bir göğsümü veriyordum biraz emdikten sonra diğerini veriyordum. Birini emdikçe diğerinden de süt akıyordu benim.
-Reklam-
0 oy
(158 puan)
Ben bebeğim doğduğunda hemen sağ göğsünmden vermiştim.Bi 20 dk falan geçti gibi sonra soldan vermiştim. Bi ondan bi ondan veriyordum.Zaten birinden verirken diğer göğüs süt üretiyor hazırlık yapıyor. Ben emzirme aralığını yarim saati geçirmezdim.2ay kadar böyleydi. Sütüm doğumdan önce yoktu.ne zamanki bebeğim doğdu ağzına aldı azar azar su gibi bişey aktı,o sıvı çok saglikliymis bebek için sonra 2gunde normal sütüm gelmişti.
0 oy
(804 puan)
Dogduktan hemen sonra emzirmeye basliyorsun. Bebegin yutkunuyorsa süt gelmiş demektir. Bebeginin acikip acikmadigina bakmiyorsun ilk gunler saatli emziriyorsun. En fazla 2 saatte bir emzirmen lazım eger doymazsa ya bebegin cok uyur, kan.sekeri dustugu icin ya da cok huzursuz olur. 

Bebegini emzirmeden once gogsunde süt olup olmadigini gogsunu elleyerek ya da ucunu sikarak anlayabilirsin. Ilk gün ben her emzirdigimde ikisini de veriyorum ama onceligini degistirerek.

Ikisini de bu sekilde esit emmis oluyor.

Eger gogsunden sut gelmezse ya da az gelirse bebegini aç birakmani.tavsiye etmem, az da olsa emzirdikten sonra mama ver, istedigin herhangi bor yontemle. Eger doymazsa sarılık olur. Sarilik olmamasi icin iyi beslenmesi gerekiyor.

İlgili sorular

649,646 soru

3,422,090 cevap

4,253,860 yorum

183,609 üye

...