0 oy
2,443 göst.
Hamilelikte Bebek Sağlığı kategorisinde (153 puan)

Şimdi doktordan geliyorum.yaşım 26. İkili tarama testini yanılma payı oluyor moralim bozulur yanlış çıkarsa diye yaptırmamıştım. Sonra içime kurt düştü dörtlü tarama yaptırdım. Sonuç yüksek riskli çıktı. Yaşıma göre riskliymiş yani. 170de 1 gibi bir istatistik söyledi doktorumuz. Kanmsonucuna göre riskli çıktınfakat doktorumux ultrason görüntülerindeki herşeyin normal olduğunu söyledi. Burun kemiği, ense kalınlığı, kemikleşme normal dedi. Ayrıntılı ultrason içinde 2 hafta sonrasına randevu aldık. Sıvı aldırma ya da yurtduşına kan testi önerdi. Ne yapacağımı şaşırdım çok karmaşık duygular içindeyim. Çok korkuyorum. Var mı aynı süreci yaşayanlar? 

image

Gebelik haftası 19

31 Cevap

0 oy
(284 puan)
Canım yanlış anlamadıysam down riskli çıktı diye bu kadar endişeleniyorsun. Eger öyke bir durum varsa bunun hiç bir çözümü yok başka ülkelerde bile. %1 ihtimal herkesin bebeginde var. Bunda zaten endişe edilecek bir durum da yok. Şu da var :gittiğin hastaneye göre yorumlar çok değişir. Yakından tanıdıgım bir arkadaşımınız eşi çok özel bir hastaneye gidiyordu. Ona da bu şekilfe yurt dışından tahlil vs yaptırman gerekiyor demiş. Nitekim orada bile çözümü olmayan bir durum için neder bunları yapasın ki. Ha şunu da eklemek isterim. Çok duydum ven bebegi %90 down denilip doğdugunda hiç bir şeyi olmadıgını. Allaha dua et. Tevekkül et. Nitekim sonuç down da olsa aldırmayacaksın. Korkma. İstersen başka bir hastaneye daha görün.için rahatlasın. 
-Reklam-
0 oy
(2,333 puan)
Sadece yaşa göre bana da riskli dedi devlet aynı sonucu özele gösterdim normal dedi 
0 oy
(148 puan)
Benzer durumdayım yaşım 26 benimde bebeğimin kalbinde 4.damar göründü ve göbek kordonunda üç damr olması gerekirken benimkinde iki damar çıktı işte kalitsal hastalık faln filan dendi amniyosentez önerdi ama korkuyorum iki gündür kafam yerinde değil benimde Rabbim saglicakl evlatlarımıza kavuştursun bizi inşallah
0 oy
(737 puan)
Bence canını sıkma ben hiçbirini yaptırmayı düşünmüyorum ihtimal sonuçta akraba evliliği değilse genlerinizde bi rahatsızlık yoksa hiç takma bi anormallik olduğunda ultrasonda patlak veriyor zaten 
0 oy
(11 puan)
Canm bende 27 yaşındayım aynı sınırda çıktı benim bebeğimde. Ama ikilide böyle çıktı. Dörtlü yaptırmadım çünkü genetik test yaptırdık yurt dışına gönderilenden ve gayet sağlıklı. Ultrasonda da hiç sorun yoktu kemik ölçümü burun ense vs herşey normaldi ama stres olmamak için yinede test yaptırdım içim rahat etti. Sıvı alımı yaptırma bence riskli istersen fetal DNA yaptır.
0 oy
(28 puan)
Böyle şeyler söylenip bebegin sağlıklı dünyaya gelen kişiler çok o yüzden hiç birsey yapmayın Allaha dua edin 
0 oy
(362 puan)
Yut dışına gönderilen testi yap fetal DNA testi bende yaptırdım canim hiç bi riski yok kolundan kan alınıyor Ücretide burda çok uygun
0 oy
(216 puan)
Ultrason görüntüsünde ense kalınlığı burun kemigi ölçümü normalse yüksek ihtimal sağlıklı ama ben olsam duramaz içim daha da rahat etsin diye kan testi yaptırırdım. Siz bilirsiniz. 
0 oy
(220 puan)
Hiç sıvı falan aldırma ultrason normalse gerisi onemli değil zaten sadece detaylı ultrasonu yaptır 
0 oy
(708 puan)
Benim kuzenimin başınada geldi.doğana kadar bebeğin down sendromlu olduğunu söyledi doktoru.

Öyleysede bu benim intihanım dedi ve tevekkül etti.inanmış kullarız.Allahtan gelene razıyız.

Sonuçta sapasağlam bi bebek dünyaya geldi.hatta IQ sü diğer yaşıtlarına göre yüksek bile şuan.

Hamilelik sürecini bukadar strese sokmaya gerek yok açıkçası.stres sanada bebeğede iyi değil.

Allahın izniyke birşey olmaz inşallah..
0 oy
(69 puan)
Ne olursa olsun bebeğini aldırmayacak insanların bu tarama testlerini yapmasına mana veremiyorum. Test bunlar ve kesin sonuclu asla değil. Çoğu yanılıyor.

Benim abimin çocuğu icin de kalbinde leke var denildi. Down sendromu riski denildi. Maşallah sapasağlam bir bebek doğdu. 

Çoğu insanın içine doğuma kadar kurt düşürmekten başka işe yaramıyor.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 93 göst.
0 oy
5 cevap 331 göst.
0 oy
0 cevap 67 göst.

651,008 soru

3,427,180 cevap

4,259,704 yorum

183,996 üye

...