0 oy
7,247 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (15 puan)
Merhaba arkadaslar. Renkli doppler sonucumda " Uterin arterlerde erken diastolik çentik gözlendi. Arter dirençeri normaldir. " yazıyor. Arastirdim baya ama detayli bilgi bulamadim ve kafam karisti. Cogunda sag sol uterin olarak cikiyor. Bende yazmiyor. Karsilasan varmi acaba?

Gebelik haftası 20 + 4

4 Cevap

0 oy
(655 puan)

Patalojik bir bulgu yok ama erken saptanmasi bebegin gelisimini etkileyebiliyormus.oyuzden doktor kontrolunde olmak gerekiyormus.

(655 puan)
Doktorun sonuca gore seni aydinlatmadi mi.tatlim internetten arastrip hiccc psikolojini bozma.ben internetten ilk hafta arastr arastr derkn psikiyatra gitmk zrunda kaldim kaygi bozuklugu yasamk uzreykn telkinle ilacsz kurtuldum ve bna internetten arastrma yasak.doktruma soruyorum.gel derse gidiyorum norml derse kontrol gunumu bekliyorum.zaten sonucu doktorunuz gorduyse bi terslik olsa soyler uygun tedavi baslatrdi diye dusunuyorum.ozelse gittiginiz yer okadar para veriyorsunuz lutfen bilgide almak hakkiniz sorun.
(15 puan)
P.tesi kendi doktoruma gostercem sonucu canim. Rabbim ne demisse o sonucta. Net ten de sadece anlami ne demek diye baktim :) ama belki burda karsilasan vardir diye sormak istedim yeterli aciklamayi doktorumdan ogrencem tabiki. Rabbim hayirli ve saglikli bi sekilde evlatlarimizi kucagimiza almayi nasip etsin inşaALLAH. :)
(103 puan)
Bendede aynisi yaziyordu dr. Tek taraf olunca onemli degil demusti duzelebilir ilerleyen haftada tansyonunu sık kontrol et yukselmesin sakin dedi bu bebegin biraz zayif dogar dedi 40 haftada 3 kilo 200 gr dogdu saglikla kucaginiza alin sizde korkulacak birsey degilmis
(15 puan)
ALLAH razi olsun aminnn. cok rahatladim yaa tesekkurler.
-Reklam-
0 oy
(2,896 puan)

Ileriki dönemlerde 24 haftadan sonra kan akışının yavaş gitmesi canım ama sakın korkma aynısını yaşadım 21 haftada ayrıntılı ultrasonda dr corasprin e başlattı balı yağı ile birlikte 24 hafta da renkli doppler çektirdim çentik yok olmuştu . Sağ uterinde kan akışı yavaş cıktı tekrar ama çentik olmadığı gittiği için dr um asprin kan akışını da düzenleyecek dedi 25+5 oldum pazartesi kontrolüm var bakalım ne diyecek bana da ama 2 ayrı dr a gösterdim 40 haftaya kadar durmaz ama 35 haftadan da önce doğmaz dediler birz erken doğum riski oluyor canım oda 35 hafta 38 hafta arası zaten yeterli oluyor beek için 35hafta .endişe etme geçer canım.

(15 puan)
Tesekkurler, ALLAH razi olsun canim. Arter direnceri normaldir yazipta, basina digerini yazmasi kafami karistirdi. Arastirdigima gore genelde 26. Haftadan sonra duzeliyomus duzelmezse de dedigin gibi erken dogum riski oluyor. Rabbim yardimcimiz olsun.
(2,896 puan)
Amin canım amin corasprin ve balık yağı olabildiğince annenin kan akışını arttırıp 35 -37  haftaya kadar bebeğin kalmasını sağlıyormuş.hic dert etme Allah safi ismi ile bu sorunumuzu ortadan kaldırır canım benim.ablamda da oldu sağ tarafta kan akışı yavaşlığı 37+2 de doğum yapti gayet sağlıklı bir bebek 2980 gram 51 cm doğdu.
0 oy
(278 puan)

Benim arkadaşımda vardı çentik uter dediği rahim zaten arter dediği de damar bebeği besleyen rahimden giden sağda ve Solda iki damar bulunuyor biri sıkıntılı çıkmış sizin sadece arkadasiminki ilaç bile almadan düzelmisti kendiliğinden benim ayrıntılıda doktorum bilgi vermişti bununla ilgili o iki damar çok önemli işlevini saglayamazsa bebeğe kan gitmez demişti benim sağ °\° 60 işlevdeydi sol °/° 56 idi ve normal demişti geçer inşallah merak etmeyin

(15 puan)
InşaALLAH canim tesekkurler cevap icin.
0 oy
(278 puan)

Birşey daha sormak istiyorum size ben 21+1 de ayrıntılı ultrasonu cekildim renkli doppleri 26 çekiyoruz dedi yan haftaya gidicem renkli doppler için nasıl oldu renkli doppler renkli mi gördünüz bebeğinizi yada ultrason resmini size kahverengi mi verdi siyah beyaz mi çok merak ediyorum bunu 

(15 puan)
Canim renkli doppler vucuttaki damarlar icerisinde akan kani renkli goruntuluyo verilen foto da siyah beyaz di. Tesekkur ederim cevap icin. :)
(278 puan)
Hadi yaaa hayallerim hayal oldu desenize :)))

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 462 göst.
0 oy
2 cevap 390 göst.
22 Temmuz 2020 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Demirhann (45 puan) sordu
0 oy
1 cevap 355 göst.
9 Ocak 2020 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Seyhan22 (101 puan) sordu
0 oy
1 cevap 293 göst.

647,920 soru

3,415,623 cevap

4,246,098 yorum

183,139 üye

...