0 oy
383 göst.
Hamilelikte Beslenme kategorisinde (124 puan)
4 haftalık hamileyim küçüklüğümden beri yumurta et ve et ürünleri tüketmedim kan değerlerim genel olarak hep düşük bebeğime zarar vereceğim diye cok korkuyorum.Aile hekimim hızlı bir sekilde tüketmeye başlamamı söyledi 1 haftadır yemeye içmeye çalışıyorum ama çok zorlanıyorum her yolunu denedim olmuyor cok tiksiniyor kötü hissediyorum benimki psikolojik biliyorum ama duzeltemiyorum. Kontrole gidecegim doktorum ne diyecek bilmiyorum.Kisiden kisiye gore değişir ama aranizda bilgisi olan war mi vejateryan anneler gebelite zorlaniyor mu bebeklerinde bir sorun oluyor mu?
Gebelik haftası 4

5 Cevap

0 oy
(742 puan)
Süt yoğurt yiyebiliyormusun et yiyemiyorsan biliyorsunki et e en yakın protein kuru fasulye ve yeşil mercimek onları tüketebilirsin yumurta yiyemiyorsan kuzu kulağı gibi yeşillikler tüketebilirsin peynirle 
(124 puan)
Evet süt ve süt ürünlerini tüketiyorum suanda daha fazla dikkat ediyorum yeşil mercimek baklagiller cok sever ve sık sık yerim
(742 puan)
Folik asit kullan acil dört aylik olana kadar kullanmak zorundasın zaten o hapı çocuğun daha rahat gelişebilmesi için doktor veriyor onda bütün vitaminler var sen yemesende yemek o beslencek o yüzden kafana takma
(124 puan)
3-4 aydır folik asit kullanıyorum.Ewet bebeğim için yapmak zorundayım Teşekkür ederim. zorlayacağım kendimi alışmaya çalışacağım onun için.
(742 puan)
Bende 4haftaliksin sandım pardon:)iyi geceler
(124 puan)
Doğru anladınız  4 haftalık hamileyim ama önceden önlemini almak istediğim için kullanmaya başlamıştım☺.Iyi geceler⚘
-Reklam-
0 oy
(1,331 puan)
Vejetaryan deilm ama soyle dusn canm. Karninda sana muhtac bi can var onun saglikli gelisip gelismemesi sana bagli . Süt ve süt urunleri gebeykn mutlaka tüketilmeli . Kuru bakliyattanda ye bunlarda karsilar proteini ama sut urunleri asla ihmal etme. 
(124 puan)
Ewet öyle  düşünerek ilikli kemik suyu içiyor balık ve kırmızı et yutuyorum.Zorlaniyorum hergün,yoruyor beni şimdiden.Doktor düşük riski war bu degerlerle tutunamaz diyince çok korktum ve dediğiniz gibi dusunerek kendimi ikna ediyor yapmaya çalışıyorum.Insallah kafamdaki dusuncelerden kurtulur bebeğim için alışırım.
(1,331 puan)
Ye canm ihmal etme bebeginin sagligni dusun sadece
0 oy
(34 puan)
Bende vejetaryenim ve 3. Çocuğuma hamileyim yoğurt, peynir özellikle kaşar peyniri yumurta muhakkak yerim. Kuru bakliyat ve özellikle mercimek ve yeşillik tüketiyorum. Çay asitli içecekler tuketmiyorum zaten vitamin değerlerim düşük o yüzden daha çok dikkat ediyorum. Ben böyle besleniyorum Allah kolaylık versin inşallah Sağlıklı kucağımiza Rabbim tüm hamilelere nasip etsin inşallah.
(124 puan)
yeniden gösterildi
Maşallah sağlıkla gelsin Insallah bebeğiniz.Bende daha çok dikkat etmeye başladım ama korkuyorum bebeğime zarar verirsem diye .Tesekkur ederim Amin Insallah.
(34 puan)
İnşallah sıkıntı yaşamazsınız içiniz rahat etsin çokta korkmayın içinizi ferah tutun Allah'a emanet olun bebeğinizle beraber.
(124 puan)
Sağolun :) Inşallah..Sizde Allah a emanet olun ♡Allah kolaylık versin.
0 oy
(43 puan)
Gönlünü ferah tut. Bende vejeteryanım. Yoğurt, peynir yumurta, baklagil yedim sürekli. Uyumadan önce süt içtim tiksine tiksine. Çok şükür kızım sağlıklı doğdu. Şuan 6 aylık. 
(124 puan)
Maşallah ♡ Teşekkür ederim.
0 oy
(198 puan)
Neden yiyemiyorsunuz? Yani bu vejetaryen olma durumu kişinin kendi isteğiyle olan bir şey mi yoksa elde olmayan sebeplerden dolayı mı? 
(124 puan)
Aklım erdiğinden beri böyleyim elimde olmadan tiksiniyorum hiçbir şekilde yiyemiyorum çok denedim farklı çözümler bulmaya çalıştık ailem çok çabaladı ama olmuyor.Hamile olduğumu öğrendiğim günden sonra(1 haftadir) zorda olsa icmeye yutmaya çalışıyorum.
(198 puan)
Rabbim yardımcın olsun canım inşallah istahin açılır da yemeye başlarsın.. Rabbim sağ salim kucagimiza almayi nasip etsin inşallah bebeklerimizi
(124 puan)
Çok teşekkür ederim ♡ Inşallah

İlgili bir soru bulunamadı

651,497 soru

3,429,282 cevap

4,261,805 yorum

184,135 üye

...