0 oy
2,150 göst.
Hamilelikte Beslenme kategorisinde (554 puan)
kapalı

Cogunuzun sordugu merak ettigi sorunun cevabi

image

Gebelik haftası 28
Kapatılma nedeni: Adminin açtığı posta yazınız

10 Cevap

+1 oy
(793 puan)
Canım kimse kimsenin mezarına girmiyor ama lütfen yanlış anlamayın şimdi siz yemek yerken dört dörtlük takılırken bile allahtan gelecek olana karşı çıkabilir misiniz? O bebeği besleyen siz değil Allahtır. Yüce Rabbim zaten onun rızkını gönderiyor ona en basiti Afrika da insanlar açlıktan ölmüyor mu ama ona rağmen doğurganlık sayısı sıfır mı hayır? Demek ki zaten rızkı olan bebek her türlü sağlıkla sana bağışlar rabbim. Benim ilk ramazanım olacak daha iki aylık bile değilim ama elimden geldiğince tutmaya çalışacağım He tabi Allah etmeye kusma bayılma tansiyon düşmesi olmadığı sürece bence oruç tutmada bir sakınca yoktur. 
(98 puan)
Ben de aynı şuan 7+1im doktorum orucunu bayilmadigin kötü olmadığın sürece tut dedi
(793 puan)
Kesinlikle bende o düşüncedeyim zikrin fikrin temiz olsun Rabbim gücünü de kuvvetini de verir inşallah canım  :)
(98 puan)
Hatta şöyle bir ekleme yaptı hamileyken en zor işleri yapanlara bakiyorum ben oruç tutamam hamileyim diyorlar dedi oruç bize farz o yüzden orucunu tut dedi ama kötü olursan bırak dedi
(793 puan)
Bende öyle biliyorum canım sen ve bebeğin zarar görmedikçe farz ama yok rahatsız oluyorsanız, oda sen ve Allah arasındadır cidden gebe olup her işi yaparlar ama aç kalmaya gelince yok biz gebeyiz derler :)
(98 puan)
Denemek lazım hayırlısıyla kötü bişey yaşamadan tutarız insallah
(793 puan)
Amin birde lekelenme olmadığı sürece keşke hepsini tutabilsek inşallah amin :))
(98 puan)
Amiiiin inşallah şükür bende şuana kadar lekelenme gibi bişey olmadı arada sancım oluyo doktor normal dedi
(793 puan)
Maşallah maşallah maşallah bende de yok canım korkuyorum da dile getirmeye :))  kaç aylık canım :)
(98 puan)
Aman inşallah Allah'ım öyle bişey de göstermesin yaa Allah korusun hepimizin bebislerini:) 7+1olduk
(793 puan)
Amiin inşallah canım bizde 6+3 olduk sen gördün mü keseyi peki :)
(98 puan)
Eveeet miniminnacik :))) inşallah cuma günü de kalp atışı için gidecez keseyi 5 haftalıkken gördük
(793 puan)
Maşallahhh :)) ben 5 haftalıkken göremedim maalesef doktorum sıkıntı yok daha küçük dedi benimde ayın 22 randevum var inşallah bebişi de direkt görürüm amiiin :)
(98 puan)
İnşallah görürsün ben adetim biter bitmez hamile kaldığım için erken göründü muhtemelen seninki sonraki adetine yakın tutmuştur o yüzden geç görünmüştür 22sinde gidince kalp atışı da duyulur diye düşünüyorum:)
(793 puan)
Ayy keşke ya ben bayılırım herhalde :)) annemmm nasılda küçüktür şimdi o :)) evet sanırım geç tuttu :)
(98 puan)
:):):):) miniminnacıktır Allah'ım sevinclerimizi boşa çıkarmasın inşallah kalp atışlarını da duyarız hayırlısıyla sağlıklı sıhhatli kucağımıza da alırız:):)
(793 puan)
Amiiinnn :)) rabbim bu mübarek günlerin hakkı hatrına bizlere ve evlatlarımıza sağlık sıhhat versin ve evlat dileyen isteyen herkese de hayırlı evlatlar versin inşallah  :)
(776 puan)
Çok güzel bir cevap vermişsiniz dilinize sağlık.  Ben 17+5 yarın kontrolum var şimdilik bir sıkıntım yok çok şükür  Rabbim izin verirse tutmayı düşünüyorum
(268 puan)
Hay agiziniza  elinize  sağlık Gerçekten anlatmak istedigim de budur
Keske Afrika'da bu kadar doğurganlık olmasa da o çocuklar açlıkla imtihan olmasa. Oruç tutabilen tutsun ama bebegi Allah beslemiyor anne besledikce bebekte beslenir. Sen kendini ac bıraktığın sürece bebeginde ne suyu yeterince alir ne de doğru beslenir. Ki dinimizde de zaten hamile olduğun için sonrada tutabilirsin diyor yani
(1,612 puan)
afrikada doğru düzgün beslenemeyen anneler olduğu için engelli doğan yada doğup ölen kaç bebek var biliyormusunuz o garibanların elinde olsa bebeklerine yeterince besin gitsin sağ salim dünyaya gelsin diye kendilerini aç bırakırlarmıydı acaba konuşması ne kadar kolay lütfen oruç tutmayan gebelere günahkar muamelesi yapmayı bırakın yaa daha gebelik haftanız küçük o yüzden konuşmak ne kadar kolay geliyor bebeğin büyüdükçe açlıktan karnınız guruldayacak bu söylediğimi karnınızdaki yavrunuz büyüdüğü zaman daha iyi anlayacaksınız kiiiiiii hamilelikte insan normale oranla daha fazla susar çünkü vücudun suya ihtiyacı oluyor  bu oruç tutayım tutmayayım gibi muhabbetlere kimse girmesin ya akıl kullanmak için var teknoloji hocalara sorabileceğiniz ulaşabileceğiniz kadar yakınınızda tutan tutarım der tutmayan tutmayayım der neye göre karar vereceksiniz de kalkıp burda soru soruyorlar anlayamıyorum doğrusu
(793 puan)
Hanımefendi yazmaya mecaliniz olduğu kadar keşke okumaya ve anlamaya da mecaliniz olsa ben burada oruç tutmazsan günahkarsın demedim, demem de. Çünkü bana düşmez sorun olmadığı süre tutulması farzdır baygınlık geçirmediğiniz, kusmadığınız, tansiyon düşmediği sürece kusura bakmayın da kimse size tutma demez. Üstelik kimse de sizlere 30 gün aç kal gibi bir emirde de bulunmuyor gece yemek ye uyu akşam yemek ye otur bu kadar da aç kalamayacaksanız Allah yardımcınız olsun. En başında da belirttiğim gibi kimse kimsenin mezarına girmiyor ama buraya başlık açıp sorulduğuna göre bende fikrimi beyan ederim size de susmak düşer.
Ramazan orucunu tutmamak için geçerli mazeretlerden biri de gebelik veya çocuk emzirmektir. Gebe veya emzikli olan kadınlar, kendilerine yahut çocuklarına bir zarar gelmesinden korkmaları hâlinde oruç tutmayabilirler. Bunlar bir yönüyle hasta hükmünde oldukları gibi, onlara bu ruhsatı tanıyan hadisler de bulunmaktadır (Nesâî, Sıyâm, 51, 62; İbn Mâce, Sıyâm, 12).
Kendisi dayanabilecek ve çocuk da etkilenmeyecek ise gebe ve çocuk emziren kadın oruç tutabilir. Bu konuda alanında uzman bir hekime danışılması uygun olur. Hamilelik ve çocuk emzirme gibi meşru sebeplerle oruç tutamayan kadınlar, tutamadıkları bu oruçlarını şartların elverişli olduğu başka zamanlarda kaza ederler (Merğînânî, el-Hidâye, II, 269).


O zaman ne oluyor hepimiz susuyoruz bence ve alanında uzman doktorlara soruyoruz. Kimsenin haddi değil bu soruya cevap vermek. Doktorlar varken size ne oruç tutulur ya da tutulmaması. O yuzden kimse yorumunu yapmasın bu konuda.
(1,612 puan)
sizinde yazmaya mecaliniz varmış demekki hanım efendi afrikayla alakalı konuşuyorsanız o zaman tam bilgiye sahip olunda öyle yazın 1 orucun bozulması 40 gün kefaret diyorsunuz ki rızkı veren allah tedbir elden gerisi allahtandır sen o çocuğu besleme rabbim verir rızkını de evet bir bebeğin yaşayacağı varsa buna kimse engel olamaz ama kimse hamileyken gün boyu aç kalmadığı için ne sonuçlar doğuracağınıda bilemez senin bebeğin şuanda oluşum esnasında sen tut orucunu tutmak istiyorsan buna kimse karışamaz sadece burda okuyan insanlara yanlış bilgi vermeyin yetet  afrikadaki garibanların ne çilede olduğunu biliyorum oraya giden yardım kuruluşlarından birindeyim
(793 puan)
Ohooo bakın ben size Afrikada ki çocuklar güllük gülistanlık yaşıyor demiyorum Allah aşkına lafı çarpıtmayın ya ben burada sorulan soruya kendi bildiğim ve inandığım doğrultuda cevap verdim. Soruya soran da ister uyar ister uymaz. Ama lütfen ya her fikir paylaşan, bildiğini aktaranın altına da sen sus sen birşey bilmiyorsun deyip de çemkirmeyin ya hayır yani konu madem bu kadar hassas açmayın o zaman post gidin doktorunuza danışın biraz zihniyet ya Allah aşkına biraz zihniyet!
Mantikli bir birey böyle bir konuda hassas davranıp doktoruna gitmesini söyler bence. Kimsenin bu denli yorum yapmaya hakkı yok. Yazdigin yorumlara bakılınca zihniyetini degistirmen gerek bence.
(1,612 puan)
allah aşkına sen kendine bak önce ne yazdığına bak sonra ne dediğine ya hem elinle yazanı okuyamuyosun hem haklı çıkarıyosun kendini sen nadıl kendince yorum yaptım diyorsan bende kendimce sana yorum yaptım diyorum ben sana demedim ki afrikadakiler güllük gülistanlık yaşıyor diyorsun bak bakalım yazımda öyle bişey var mı sen yazmışsın afrikadakiler açken bile o ladar çok doğum yapıyor biz nasıl oruç turmayalım rızkı veren allah bende sana diyorum ki tedbir bizden gerisi allahtan afrikadakiler engelli ve ölümlü bebek dünyaya getiriyor açlıkla geçirdiği gebelikten öffffff allah aşkına milleti günaha sokmayın yaa normalde gerçekten hoşuma gitmeyen bişey oldu mu yorum yapmadan bile geöiyorum ama oruçla tutmayana da böyle rızkı allah veriyor aman temizliğe geşdimi yapıyorlat oruç oldumu tutamam diyorlar yok bilmem ay valla ben 3 çocuktada tuttum yine tutucam adla oruç akdatamam diyebler var üstüne alınma hemen şimdi ben mi diyorum dersin de öyle diyenler oldukça iyice saçmalayanlar oluyor gına geldi artık
(1,612 puan)
@ps bu arada dikkat ediyorumda senin yorumlarınıda görüyorum bazen sende benim gibi düşünüyorsun bir çok şeyde çok taylısın canım benim sağol :)
Ben tesekkur ederim canim yazdıklarınla o kadar haklisinki benim düşündüklerimi daha açıklayıcı bir sekilde dile getirmişsin @evlatt. Zaten ben orada Afrika cocuklarini örnek verip yazdığını görünce fazlasıyla sinirlendim zaten. Hala hakli gibi konusaniliyor birde zihniyet diyor şaşırıyorum gerçekten.
(1,612 puan)
benimde takıldığım nokta o ama anlamıyor bazıları öyle yola düz bakıyor oruca odaklanmış kendisine diyorum tut sana bişey diyen yok ama yanlış bilgi verme diye sonra diyorki ben afrikadakiler güllük gülistanlık demedim e zaten bende öyle söylüyorsun demedim ona ne dediğini kendiside farkında değilde işte savunma yapıyor kendince
Evet canim farkettim. Bosver canim boyle insanlara laf anlatmak cok zor gerçekten. Kendi bildikleri sekilde bırakacaksın. Cunku doğru bir şeyi anlatsanda yine kendi bildiği sekilde davranacak.
(98 puan)
@evlatt hanımefendi yazdıklarımı iyi okuyun benim gebelik haftam evet küçük daha oluşum aşamasında ben doktoruma danıştım doktorumun söylediği şeyi yazdım kendi kafamdan yorum yapmadım ve ben şu haftaliklar tutsun bu haftaliklar tutmasın da demedim benim doktorum bayilmadigin sürece tut dedi dedim yoksa umurumda değil kimse beni alakadar etmez siz bir soruyu gördüğünüzde nasıl bildiğiniz şeyi yazıyorsanız ben de aynısını yaptım yaparım da eğer ben kendi kafamdan yaşayacak olsaydım zatrn bu soruyu doktoruma sormazdim demekki uzman doktorum uygun olduğunu düşünmüş ki tutun orucunuzu demiş
(1,612 puan)
artık ne kadar haklıysam sadece bana dönük yazmışsın demek o kadar batmış dicem de bu lafı kendime yakıştırmıyorum sen anlamışsındır hıı hııı sen haklısın diyim de sevin madem :p
(1,612 puan)
ayrıca sen neden atladın anlamadım ki ne diye çekiriyosun burda ben afrikalılar için yazılan yazıya karşılık verdim yibe söylüyoeum eyyyy yazıyı okuyamayan gözünde problem olan bana son yorum u yapan kadın sana sesleniyorum ötekinede dedim sana da diyorum afrika ile ilgilen söylenen bilgi yanlış diyorum yine geldiiiii ben doltpruma sordum o böyle böyle dedi siyor hey allahım ya rabbim sanırım oruç tutmuşsıçun o da başına vurmuş
Sen gitmişsin doktoruna sormuşsun neden gelip gebelere yok Afrika'daki gebeler açlıktan ölmüyor. Yok Allah veriyor rızkını zaten yani kısacası tutabilirsin diyorsun. Neden böyle cumle kullanmak yerine ben doktoruma sordum bana böyle böyle soyledi sizde sorun doktorunuza demiyorsun acaba en basinda bende sana bunu sorarim ? Iste en büyük yanlisin bu basindan beri.
(268 puan)
Konusmalara  karşılık vermiş olmayayimda  konumuz  afrika  konusu  değil.. ! Saptirmayin  tartışmayın  mübarek  günü..
(98 puan)
Adı evlat olan hanimmmmefendi siz önce ilk yazeiginiz yazıya bakın biz diğer hanımefendiye konuşurken siz gelip sizin gebeliginiz küçük konuşması ne kolay dediniz beni de ister istemez yorumunuza dahil ettiniz ben de üstüme dusen cevabı verdim ayrıca ben cemkirmiyorum açıklama yapıyorum o kelime size daha çok yakışıyor
(98 puan)
Ve adı PS olan hanımefendi benim yazdığım yorumları iyi okuyun ben afrikayla veya başkalarıyla alakalı hicbirsey yazmadım kendime dair doktorumla olan konuşmamı yazdım kişileri karıştırıyorsunuz
(98 puan)
Veee coook şükür gözlerimde hiçbir sıkıntı yok okuma anlamamda da problem yok ben okuduğum şeye cevap verdim sizin gibi seviyesizlik yapmadım iyi okuyun anlayın seviyenizi daha da düşürmeyin yazıktır
(1,612 puan)
bu da üsküdarı geçeli sabah olmuş yeni muhabbete katılıyim diyo tekrar tekrar aynı şeyleri yazmicam 10 kişiden 8 i benim dediğimi demiş diğer 2 kişi bunun arasında sende varsın yibne söylüyorum karşıma geçmiş çemkiriyosun uğraşmicam senle aklı olana laf anlatılır olmayan kendi etrafında döner bu da son yazım olsun sana cevap vererek adam yerine koyduğumu sanma
Ya pardon da ben isimlere bakmıyorum zaten de biz yorum yazan kişiye yazarken sen neden muhabbetin ortasına sanki senin icin yorum yapmışız gibi araya giriyorsun?  Sen neden evlat a cevap veriyorsun sevda ile konuşurken.
@evlat diger arkadas ustune alınıp sana cevap vermiş kisiler karışmış sonra da Allah im ya
(98 puan)
Ben araya girmedim araya giren diğer hanımefendi ben sevda hanımla konuşuyordum genelleyerek konuşmamıza o dahil oldu bizim konusmamiza dahil olduğu için sizce benim de cevap vermem normal değil mi ben hala düzgün konuşurken seviyesini düşürenin kim olduğunu görmüyor musunuz?anormal olan ben değilim ki. Aklımın olmadığını ve cemkirdigimi söyleyerek hakaret eden kişi ortada bu size normal geliyorsa bişey demiyorum zaten o da çok muhatap alacağım seviyedeki insanlardan değil
(1,612 puan)
yok yok ben anladım başkası olduğunuda üsküdarı geçeli sabah olmuş daha yeni gelmiş can sıkıntısından ne yapacağını bilememiş demek ki araya gireyimde çay kaşığı gibi çalkalıyım demiş bırak kız bırak konuşur komulur susar böylelerini fazla kaaaaaa leeee almamak lazım sonra kendilerini bişey sanıyorlar :D
(98 puan)
Kusura bakmayin niyetliydim ancak iftarımi yapıp elime telefonumu aldım sizin gibi etrafa hakaretler saydirmak için elimde telefonla beklemiyorum :)
Bence sftm yazılanları iyi okumadan gereksiz yere ustune alınıp evlat in yazdığına karşılık vermişsin sen bunu anlamıyorsun. Yapılan yorumlar ilk yorum yapan kişiye yapıldı zaten sen üstüne alınıp ikiniz konuşuyor gibi sanki sana yorum yapmış gibi davranıyorsun duzgun okumadan etmeden.

Bizde elimizde telefonla bekliyoruz zaten :)) her şehirde iftar ayni saatte açılıyor diye düşünüyorsun herhalde :))
(98 puan)
:)))))
-Reklam-
0 oy
(81 puan)
Ben de 28 haftadayım. Suyum az. Oructa tutmak istiyorum.doktora sorucam suyum düzeldiyse ve oruç tutmam da sakınca olmayacaksa bebek acısından tutmayı düşünüyorum. Aksi halde bebegimin hakkına giremem.erken doğum riskim de var.
(304 puan)
Riskiniz varsa neden tutmak icin zorluyorsunuz ki dinimizdr kolaylik saglanmis tutmak zorunda degilsin
(81 puan)
Erken doğum riskim rahim boyu uzunluğundan dolayı.o da orucu etkilemiyor.sadece bebegin suyu normalse tutarım yok degilse tutmam zaten.kaza yaparım RABBİM ömür verirse
(304 puan)
Siz bilirsiniz tabi ama ben 22 haftaligim tutmayacağım cunku uzun sure ac kalmak hem mide bulantilarina hem vudun susuz kalmasina hemde vucutta asit salinmasina sebep oluyor
(81 puan)
Sizin tercihiniz tutmamak bisey diyemem. bakalim ALLAH nasip ettiyse oruç tutmayı tutarız, etmediyse tutamayız..  zira her şey nasiptir..
0 oy
(110 puan)
Doktoruma sormuştum canım tutabilir miyim diye sen aç kalıyorsun o bebek senden 4 katı daha fazla ac kalıyor demişti ben önermiyorum dedi yanı 21 haftalıgim bende ama bilmiyorum tutabilir miyim çok dayanıklı değilim ben
0 oy
(304 puan)
Bence tutmayin cunku siz ne yerseniz o da sizden yiyor ayrica tansiyon düşüklüğü bayilmalara bile yol açabilir 
0 oy

Gebe olmak:Oruç tuttuğu takdirde kendisinin veya çocuğunun zarar görmesi muhtemel olan gebe veya emzikli kadınlar da sağlık durumu oruç tutmak için elverişli olmayanlar arasında değerlendirilmiştir. Bu durumda olanlar da oruç tutmayabilirler. Hatta zarar görme ihtimali kuvvetli ise tutmamaları gerekir. Durumları normale döndüğünde tutamadıkları oruçları kaza ederler.

0 oy
(2,594 puan)
Ay valla bende bu soruyu görmekten bir hal oldum birçok kişiye cevap olmuştur bu paylaşım teşekkürler
0 oy
(1,006 puan)
28+6 günlüğüz iki tane doktora danıştım tutmanı istemiyorum dediler bide riskimiz var erken doğum normaldede hamilelerin tutmasını önermiyolar sonra kazasını edersin diyolar
0 oy
(703 puan)
Bence ilk 3 aylık dönem için yazılan yanlış doktor bile diyor ilk 3 ay sadece kendin için ayakta duracak kadar ye diye zaten mide bulantısı çoğu kişide ilk 3 ay daha çok oluyor ve yiyemiyor.Yani ilk 3 ay için yazılan bilgi yanlış bence.Allah hepimizin yardımcısı olsun inşaAllah.Oruç için en güzeli doktorla konuşup ona göre davranmak daha faydalı olur hepimiz için
0 oy
(17 puan)
5 aylık hamileyim Allah'ın izniyle bugün sahuruma kalktım ve orucumu tutacam 
0 oy
(591 puan)
Post açmak için girdim uygulamaya bunu görünce açmadım 

Kızımı uyandırdım sahura 13 yaşında RABBİM herkesin orucunu ibadetini kabul etsin inşallah o kadar istiyorum ki tutmayı anlatamam ama şekerim var 28+5 im ALLAH'IM sağlık versin sonra tutarız inşallah RABBİM ömür versin 

Hepinize hayırlı ramazanlar arkadaşlar 

ALLAH hepinize kolay dogum nasip etsin banada inşallah 
(35 puan)
Bende 28+6 niyet edicektim ama bir hafta önce kanamam oldu erken soğuk riskin var dedi doktor kanamam kesildi ama cesaret edemedim tutmaya kansızlık da var iğne kullanıyorum yine Rabbim hayırlısıyla kucağımıza almayı nasip etsin
(591 puan)
Amin inşallah canım

İlgili sorular

656,300 soru

3,447,768 cevap

4,283,068 yorum

185,397 üye

...