0 oy
23,838 göst.
Hamilelikte Beslenme kategorisinde (29,966 puan)

Değerli üyelerimiz, Hamilelikte oruç tutmak ve Ramazan ayı ile ilgili sorularınızı ve yorumlarınızı bu başlıkta paylaşalım. Diğer postlar kapanacaktır bilginize...


Tüm üyelerimizin ve İslam aleminin Ramazan ayı mübarek olsun.


image


73 Cevap

+23 oy

düzenledi

Ramazan orucunu tutmamak için geçerli mazeretlerden biri de gebelik veya çocuk emzirmektir. Gebe veya emzikli olan kadınlar, kendilerine yahut çocuklarına bir zarar gelmesinden korkmaları hâlinde oruç tutmayabilirler. Bunlar bir yönüyle hasta hükmünde oldukları gibi, onlara bu ruhsatı tanıyan hadisler de bulunmaktadır (Nesâî, Sıyâm, 51, 62; İbn Mâce, Sıyâm, 12).
Kendisi dayanabilecek ve çocuk da etkilenmeyecek ise gebe ve çocuk emziren kadın oruç tutabilir. Bu konuda alanında uzman bir hekime danışılması uygun olur. Hamilelik ve çocuk emzirme gibi meşru sebeplerle oruç tutamayan kadınlar, tutamadıkları bu oruçlarını şartların elverişli olduğu başka zamanlarda kaza ederler (Merğînânî, el-Hidâye, II, 269).


Diyanet sitesindeki açıklamadır.


(624 puan)
Bnde 30 haftaligim İlk zamanlar zorlamadi ama bı baktım kullandığım ilaçlar susuzluk vs çok etkiledi . Bebeğimin vebaline giremem valla arada bı tutarım belki..
(55 puan)
Önce bebeğin sağlığı..
(6 puan)
6+3 daha yeniyim biraz korkum var ama allah buyuktur bebegimi kucagima alinca korku aci kalmaz
(0 puan)
En son hastalık tarihiniz nedir acabaaa
(235 puan)
Lohusa döneminde tutan var mi acaba süt kesilmesi gibi sorunlar oldu mu
-Reklam-
+9 oy
(145 puan)
Herkesin ramazan ayı mübarek olsun Rabbim doğum yapacak anneleri bir avazda kurtarsın , hamile olanlara sağlık sıhhat versin Allah tamamına erdirsin inşallah, kimler bebek istiyorsa da rabbim herkese hayırlı Salih evlatlar nasip etsin inşallah. Bu mübarek ayda rabbim hepimizin gönlündekinin hayırlısını bizlere nasip etsin inşallah.
Amin. Allah razı olsun.
(52 puan)
Amin amin amin Allah razı olsun
(40 puan)
Amin ne güzel bir dua
(743 puan)
Amin inşallah . Allah razı olsun
(75 puan)
Amin inşallah
+5 oy
(389 puan)
Ya kendinize güvenmiyorsanız tutmayın arkads hesap günü Allahla sizin aranızda geçeçek bunun karşılığı tutupta ben başkasına sordum tutamssn dedi diyemeycksinz kalkarsın sahura güzelce karnını doyurur yeterikdrda suyunu içersin vitaminlrn varsa onuda içersin gün içerisinde baktın gördün başınmı dönüyo halsız mı düşüysn allahım sen şahıtsın zayıf düştüm sonra tutmayı nasıp et der bozarsın bu biraz bünyeye alakalı bişy mesela Bn günde toplasan iki tabak yemek yerim iştah meselesi bu bende bebeğin gelişimyle fln hiç alkdr etmıyo gayet haftasında sağlıklı mesele bünyenin nkdr yemek yeme isteği on tabak yıyınce bebek okdr çok doymuyor yani tansiyonun düşeblr başın şiddetli ağrır Allahla zorlama yapmıyo dinde ama sürekli de defalarca tutcakmısınz tutmayckmısınz sormayın cidden artık ve dğr sorularda soru sorar kn zaten soru başlığında defalarca aynı sorulmuş soruları görüyosnz ekstra Bi başlık daha açmayın fikrimce bu kanıdayım
(389 puan)
Tabiki Allah bu durumda kolaylık vermiş tutabilen tutar kimi etkilenmez benım de çok kazalrım var Allah affetsin sende sağlıkla bebeğini kucağına alırsın inşallah
(1,264 puan)
Yazdıklarını anlasam artılayacaktım. Lütfen bu kadar kötü Türkçe kullanmayın ya. Gözümüz kör oluyor neredeyse.
(389 puan)
Benim Türkçe iyi de senin anlama performansın zayıf olabilir artı versen ne olck vermesn ne olck okuyamıyosn bırak geç
(102 puan)
Bende tutuyorum ama yeni hamileliğim. Haftam ileri olsa kesinlikle tutmazdım bebeğe yazık
(18 puan)
Kac haftalik hamilesiniz
+2 oy
(449 puan)
Tesekkur ederiz hepimizin ramazani serifi mubarek olsun affimiza ve rizayi kazanmayi vesile olur inşaallah  hepimize hayirli doğumlar olsun...
+2 oy
(1,541 puan)

Bravo admin :)) kurtardin bizi oruc tutabilir miyim sorularindan :))

(1,546 puan)
Katılıyorum  :)
+2 oy
(133 puan)
düzenledi

Bu tarz soru başlıkları çok açılıyordu iyi olmuş hepsinin aynı başlık altına toplanması. Bu kişinin kendi vereceği karardır bence. Burada insanlara sizce tutsam mı tutmasam mı tarzı sorular sormaları bana da çok abes geliyor. Kimse kimsenin sağlık sıhhat durumunu tutup tutamayacağını bünyesinin zayıf mı güçlü mü olduğunu ya da nasıl bir hamilelik geçirdiğini dahası oruç tutmanın bebeğe zararı olup olmayacağını bilemez ve garanti edemez ki. En doğrusunu doktor söyler yani.. 

Sadece,ramazandan sonra zor olur tutamam diyerek sonucunun da ne olacağını bilmeden illa da tutacağım diye diretip insanın bebeğini riske atması bana biraz bencilce geliyor.. iman ve imkan olunca sonra da çok rahat kaza edilebilir gibime geliyor..  Herkesin kendi kararı tabi.. Hayırlı bereketli bir ramazan ayı olsun herkes için :) 

(427 puan)
Kesinlikle katılıyorum kardeşim millet doktoruna danışmiyo geliyolar burda soruyolar ve kimse kimsenin bünyesini bilemez tamam oruç tutmak sevap ama bebeğe bisey olursa hem onun ahına girerler hemde 2 katı günah yazılır bunun farkında değiller isteseler borçlarını sonradan ara ara tutarlar ama işlerine gelmiyo ramazanda zorunlu diye tutuyorlar yine de hayırlı bereketli ramazanlar olsun INSAALLAH  rabbim bu ramazan ayında ve her zaman minik meleklerimizi korusun INSAALLAH ve sağ salim kucaklarimiza alalım:)
(133 puan)
Bende öyle düşünüyorum canım sırf ben sevap alacağım diye çocuğumu riske atmak bana doğru gelmiyor.. sonra neden zor olsun ki kaza etmek hiç anlamıyorum adet günlerini de sonradan kaza ediyoruz sonuçta.. amin inşallah hepimiz için güzel geçsin herşey :)
(1,264 puan)
Dün burada hem 7 aylık bebeği olan hem de tekrar hamile kalan birinin oruç tutmakla ilgili sorusunu gördüm, ağzım açık kaldı, hiç bir yorum yapamıyorum.
(292 puan)
Ayın 19 suna doktorum yatış verdi bir hafta var şuan 38+2 olduk oruç tutabilir miyim
(133 puan)
Doktoruna sor canım biz ne desek boş bir de kendi bünyeni kendin bilirsin ..
(22 puan)
Ben sevap alacağım diye demek yanlis bence canim unutmayalim ki o cocugum dedigin varligi verende rabbimdir senin o sevaplarina karsi allah korur senin evladini
(133 puan)
Bu çok ince bir konu canım. Sevap kazanmak odaklı bakmıyorum ben olaya ibadet ederken feyz aldığım mutlu olduğum kendimi Allah'a yakın hissettiğim için ibadet ediyorum gerisi Allah'a kalmış. Sevabımızı günahımızı o bilir.
(133 puan)
Birde onu şeye istinaden yazdım ben ramazan da tutmak sevap ama sonra kaza edersek sadece borcumuz ödenmiş olur yazıyorlar. ramazanda daha sevap evet ama ya riskli ve tutamayacak durumda isek o zaman tabi ki de daha sevap da olsa tutmamalıyız yani .. dinimizde de bize böyle bir izin tanınmış ..
(427 puan)
Tabiki ALLAH bilir ibadet tabiki önemli ama karnındaki canı da düşünmek senin yükümlülüğün altında kardeşim ben fikrimi söyledim ister tut ister tutma ama az çok insan olarak o bebişi ac bırakarak günah işlediğini de tahmin edersin
+2 oy
(804 puan)

Herkesin ramazan ayi mübarek olsun. Rabbim evlat isteyenleri evlatla mujdelendirsin, hamile olanlara guzel bir hamilelik nasip eylesin, doğum yapacak olanlari bir avazda kurtarsin ve herkesin evladına saglik versin insallah <3


Ben detaylı ultrasona gittiğimde bebegin plasentasinin 2 günlük depo yaptığını ve sen 2 gun ac kalsan bebegin yine ac kalmaz, onun icinn ay ac kaldim bebegime bir sey olur mu, uyandım hemen yemek yiyeyim diye düşünmene gerek yok demişti doktor. Fakat dinimiz bu konuda bize hadisler göndermiş zaten. Herkes doktoruna danışmalı bu durumu. Benim doğumum ramazana  denk geliyor zaten son aylarım ve cidden susuzluk ve açlık surekli devam ediyor bende. Ben kendimi biliyorum meselâ tutamam insallah doğumdan sonra tutacagim :)

(804 puan)
Her bunye farkli tabii haftalarımız ayni :)) ben dayanamam. Allah kabul etsin insallah
(241 puan)
Ya bu doktorlarida anlamak zor.ben hastende ytmak zorunda kaldim 38 haftada.her gun nts yle bakiyorlardi.bebeyim haraket etmediyin doktor annesi sen acsin hadi bir seyler yede gel.sen ac oldugunda bebeyinde ac oluyor demisdi gercekdende yemek yoyordum hemen haraket ediyordu.hastane ortami oldigu icin fazla beslenemiyordum.anlamadim gitdi.
(804 puan)
Evet biz açken bebek hareket etmiyor, gecen gun acile gittik nstye bagladilar ve serum taktılar bebek beslensin diye.  Bir kerede ac saglik ocağına gittim kalp atışlarını cok zor duydu ve ac misin dedi :)) bende anlamadım ama detayli ultrason doktoruda 2 günlük depo var demisti biz yinede 2 gun ac kalmayalım tabii:))
(241 puan)
Aynen.gerci ben dogum yaptim ama.hani adamin aklina takiliyor eyer depodan besleniyorsa neden yemek yediyin an haraket ediyor bebek.neyse butun muselman dunyasina hayirli bereketli mutlu ramazanlar diliyorum.Allah  tutulan oruclari kabul eylesin.
(804 puan)
Amin kuzum :)
+2 oy
(134 puan)
Hayirli Ramazanlar kizlar hamilelere insaAllah kolay dogumlar dilerim sag saglim kucaklariniza alin. hamile kalmak isteyenlerede Rabbim tez zamanda hayirli evlatlar nasip etsin saglikli sihhatli Hamile anneler bana ve benim gibi evlat hasreti cekenlere dua edermisiniz insaAllah bizede bu guzel duyguyu tatmak nasip olsun. Aminnn
(1,495 puan)
Rabbım kucaginizi boş birakmasin hayirli sağlıklı evlatlar nasip etsin
(134 puan)
Aminnn Allah razi olsun
+1 oy
(314 puan)
Herkese hayırlı ramazanlar bende 25 haftalık hamileyim tutamıycam kazaya kalıcak yani herkes bünyesini bilir yani normal zamanda olsa tutardım ama bebişler anneden besleniyo haliyle bitkin olucaz kendinizi tutmak için zorlamayın bence bebişlerimiz için keyfi değil sonuçta
(133 puan)
Katılıyorum. İlla tutacağım diye kendini zorlayıp sonra burada pişmanlık yazısı yazmasın kimse inşallah. Zorlanan tutmamalı bence de ..
(314 puan)
Aynen yazarlar bebeğim aç mı kaldı üzülüyorum diye :) bizde üzülüyoruz tutamadıgımız için ama mecburiyetten tutamıyoruz
+1 oy
(160 puan)
Benim doktorum dayanirsan tut agrin bulantin olamazsa dedi ila tutacam diye kendini şartlandırma  desi kaza yaparsin dedi bana 8+3 asiri migde bulantim oluyo sabahları dayanamıyorum  tutmayi deniyecem olmadi ara ara tutarim kendimi iyi hissetdikçe 
(18 puan)
Helal olsun senin doktora valla biz bi dioz tutabilirmiyiz die hemen kiziolar hayir tutma die 1  bucuk aylik hamileyim doktor  tutma dedi bana
(160 puan)
9+3 oldu 2 ay  6gunluk bulantim devam ediyor ara ara sancim oluyor ama simdiye kadar tutum . Kontrolum ay sonuna
(18 puan)
Masallah ne guzel tutabilene:)
(160 puan)
Genelikle iftar sonrasi kötü oluyorum bitene kadar dayanamam sanırm  olmadi ara vererek tutarım
+1 oy
(5,600 puan)
Teşekkürler Tuba hanım :)
(6,097 puan)
Selam kanka :D
(5,600 puan)
Aleyküm selam bebeğim (❤️
+1 oy
(241 puan)
Ben oruç tutmayacagim , 14+3 'deyiz her 2 saatte bir acikiyorum ve 2 lokma yiyebiliyorum sonra tikaniyorum eğer bir lokma dahi almazsam tansiyonum 8/9 oluyor :( tutanları Allah kabul etsin , bünye ve tercih meselesi pek tabi e ben de malesef 3 aylık bebekle 41 kilo ile pek mümkün değil , .
+1 oy
(299 puan)
Tutamıyorum maalesef,  her an içimdeki bebek susuz mu kaldı yetersiz mi beslendi diye düşünüp stres olunca daha çok zarar veririm ona.Allah müsaade etmiş sonra kazasını yapın demiş bu neyin inadı ki bebeklerinizi riske atıyorsunuz. Suyu azaldı erken doğum yapacaksın dese doktor,  hiç mi vicdanınız acımayacak. 
+1 oy
(1,191 puan)
Ben gebelikte. Oruç tutulması doğru bulmuyorum 
+1 oy
(4 puan)
Şahsi düşüncem olarak bence tutulmalı çünkü  sağlık problemi olmazsa ve herhangi bir skkntı olmazsa tutma imaknınız var eğer bazı arkadaşların dediği gibi  aç kalıyoruz çocuğa zarar gibi bişey olsaydı Rabbim bunu yasak kılardı sizlere bırakmazdı diye düşünüyorum ilk 3 ay ve son 2 ay içinde olan hamileliklerde skkntı yapabiliyomuş ama 4 ay ve 6 ay arasında bence bi problem olmuyor  Biz çok şükür 23+4 günlüğüz ilk günden beri tutuyoruz oğlumla hiçbir skkntımız da olmadı çok şükür
+1 oy
(760 puan)
Doktorum hiç bir gebe oruç tutmasın çünkü hergun bebek gelişimi için çok kıymetli ve bunun için asla uzun süre aç ve susuz kalmayın demişti o yüzden tutmuyorum bebişim sağlıkla doğsun sonra telafi ederiz Allah'ın izniylee
0 oy
(240 puan)

Bende 33+1 günlüğüm çok kararsızım tutup tutmamak konusunda yarın kontrolüm var dr a soracam bakalım ne diyecek benim haftamda olup tutan var mı

Hepinizin ramazanı mübarek olsun 
(703 puan)
Geçmiş olsun Allah şifa versin inşaAllah.Ama 1 aylık zamandan bahsetmiyorsunuz sonuçta 4 aydan bahsediyorsunuz.Bazı insanların vücudu kendine bile vitamini ve direnci az oluyor birde birkaç ay yiyemeyince elbetteki çocuk beslenemiyor ama tabi yinede Allah bilir neden olduğunu.Bende ilk hamileliğimde ilk 5 ve sonrasında da son 2 ay kustum ama Allaha çok şükürki oğlumda hiç bir sorun olmadı doktor herkesin farklı olabilir senin bedenin bebeği besliyor kusmalarına rağmen bebeğin gelişimi gayet iyi demişti.Allah sizinde yardımcınız olsun inşaAllah ancak yaşayan bilir
(3 puan)
En mantikli cevap
(361 puan)
Son haftalarda tutmayın bence doktorunuza danışın mutlaka su yönünden çocuk eksik kaldığında erken doğuma gidebilir. Kimsenin kafadan yorum yapmadan işin bilimseline ve sağlıklı olanona bakmalı. Dinen sana emanet edilene sahip çıkmamak ya da zararına neden olmak daha büyük sıkıntı bence
(240 puan)
Aynen canım tutamıyorum zaten inşallah borcumu tutarım
(361 puan)
Inşallah ben de aynı durumdayım. Sağlıcakla alalım da yabrularımızı kucağımıza inşallah :)
0 oy
(703 puan)
Çok teşekkürler yaa kurtulduk ayni sorulardan :))
0 oy
(6,097 puan)
Teşekkür ederim Tuğba hanım 

Hayırlı Ramazanlar ❤
0 oy
Admincim çok teşekkür ederiz bıkmıştık  oric tutabilir miyim sorusundan. Artık o soruları açmadan geçiyordum. 

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 254 göst.
0 oy
3 cevap 418 göst.
14 Nisan 2021 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Sevvvda (20 puan) sordu
+36 oy
27 cevap 1,452 göst.
2 Mayıs 2022 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Admin (29,966 puan) sordu
0 oy
58 cevap 2,037 göst.
12 Mayıs 2021 Doğum kategorisinde Admin (29,966 puan) sordu

650,228 soru

3,424,190 cevap

4,256,298 yorum

183,757 üye

...