0 oy
530 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (115 puan)
Doktor açılmanın olduğunu veya normal doğum yapıp yapamayacğımı ne zaman söylüyor. Kaçıncı haftada aşağıdan kontrol ediyor. Bir de nasıl kontrol ediyor açılmanın olduğunu. İlk gebeliğim o yüzden merak ediyorum mazur görün :) 
Gebelik haftası 29

6 Cevap

0 oy
(396 puan)
Şöyle köşede bekleyeyim bende çok merak ediyorum:))
(269 puan)
35 haftalarda zaten nys bakıyorlar artk o tarihte net bilgi alınır
-Reklam-
0 oy
(76 puan)
38. Haftada yapiyo benim doktorum bu hafta alttan muayenem var inşallah ilk gebeliğim ona göre doğum şekli belirlenecek 
0 oy
(37 puan)
Sogum pozisyonunda ise ve nts de sancilarin cikmaya basladiginda alttan muayene ediyor ve soyluyor . Ilk kizimda 38 haftada ultrasonla bakarken sancin var hissedemiyormusun dedi bende hissetmiyordum . Sonra alttan muayene etti acilma var dedi ve dogum yaptim. Ama suanda 32 haftaligim 10 haftadan bero dusuk tehlikem simdide erken dogum tehlikem var 10 gunde bir alttan muayene oluyorum. 
(396 puan)
Benim iki haftadır kasıklarımda ağrı oluyor bebeği artık tamamen bacak aramda hissediyorum yürüme esnasında sanki bacak aramda bir şey taşıyorum gibi oluyorum sizce bu riskli bir durum mu acaba
0 oy
(102 puan)
Canım 36 dan sonra çatı muaynesi yapılıyor açılmanın olduğunu bazen 38 den sonra söylüyorlar. Ama tabi doğum anına kadar açılma yaşamayan da vardır. Burda herkes tecrübelerini paylaşıyor ve az çok bilgi ve fikir sahibi olabiliyoruz bende ilk gebeligimde bu şekilde hep yapanları dinlemek ve en kolay hangisiyse onun doğumunu kendi doğumum gibi hayal ederek o günü beklemeyi çok severdim. Ama doğumum etrafımdaki hiç kimsenin doğum hikayesine benzemesi. Yani demem o ki açılma meselesi doğum ile ilgili bir mesele erken acilmam olur ama suyun gelmez sancini beklersin, geç açılma olur sancidan hastaneye yatarsin bu işler biraz kişiye özel :)
0 oy
(1,022 puan)
37. Haftadan sonra çatı muayenesi yapıyolar vajinadan bakılıyor yani ozaman söyleniyor açılma varsa söyler yada yumuşama . Açılma genelde doğuma yakın oluyo ön göremez doktor sadece normal doğuma uygunmu değilmi ona bakılıyo 37 den sonra ama bazı doktorlar bakmayabiliyor ultrasonda bebek ters dönmüşse problem yoktur normal doğabilir demektir ( genelde çatı muayenesi 37 den sonra yapılır )
0 oy
(47 puan)
Ben 38+5 im 3 günde bir nstye gidiyorum sancı çıkmıyor daha hiç çatı muayenesi yapılmadı şimdilik ultrasondan doğum kanalına girip girmediğini suyunu gelişimini kontrol ediyor doktorum süreç her gebelikte aynı ilerlemiyor 

İlgili bir soru bulunamadı

652,076 soru

3,431,511 cevap

4,264,299 yorum

184,298 üye

...