0 oy
590 göst.
Doğum kategorisinde (8 puan)
Bu sabah sizden dua etmenizi istemiştim. Çok şükür çocuğumu sağlıcakla aldım kucağıma. Allah bütün anneler yardım etsin ve bu duyguyu onlara yaşatmayi nasip etsin. Amin

3 Cevap

0 oy
(83 puan)
Gözünüz aydın Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin:) normal doğum mu oldu? Olduysa nasıl Bi süreçti biraz anlatırmısınız. 
(8 puan)
Çok teşekkür ederim kuzum. Evet normal bir doğumdu çok şükür. Biraz zordu ama yinede Allah bi şekilde yardım ediyor. Benim sanvılarım bu sabah saat 4te başladı ama ilk başlarda hafifde zaman geçtikçe daha da çok sancılarım oldu ama ben bu hamilelikte tek anladığım şey nefes alıp vermek. Eğer sadece bağırarak başlarsan bu senin ve bebeğin için daha da zor oluyor. Sabahtan beri her sanvılarım olduğunda burundan nefes alıp ağızdan verdim ve bunu 3 kere üst üste yapınca zaten hafifliyorsun çünkü sancın yok oluyor. Ama doğum yaklaştıkcada tabi sancılar daha da artıyor ve orda bebeğine ve kendine en iyi yapabileceğin şey düzgün nefes alıp vermek. Ve doktor ıkın dediğinde de o burundan aldığın nefesi ıkınarak ve yavaş yavaş vermen gerekiyor. Daha 18 yaşındayim ve bu ilk çocuğum bende herkes gibi çok korktum ama bana tek yardımcı olan şeyde düzgün nefes alıp vermem oldu. Bebeğimi çok şükür sağlıcakla aldım kucağıma 2600 gram doğdu. Bu kilo aslında bakarsan gayet iyi ama almanyada yaşıyorsan bu onlar için sorun değil de daha doğrusu kurgu, yani neden bu çocuk bu kadar zayıf doğdu diye bir cevap aramaya başlarlar. Şimdi çocuğumu aldılar onu 3 gün boyunca takibe alacaklar eğer bir şeyi yoksa da bir haftaya kalmaz hastaneden beraber çıkarız zaten. Küveze falan da gerek duymadı çok şükür sadece kilosunu takip edecekler. Doğdu 2 kere de emzirdim ve o kucağımda kendi kendine gülüp oynadı da çok şükür bir şeyi yok sadece biraz hafif doğdu o yüzden kontrol altına aldılar. Ama türkiyede olsaydım hiç bu takipe de gerek duyulmazdı ama bu almanlar mevzuları biraz abartmayi seviyorlar.

Çok konuştum ama umarım yardımcı olabilmişimdir, benden daha tecrübelli anneler de var tabiki, ama dediğim gibi nefesi doğru alıp vermek en ama en önemli şey, yoksa Allah kurusun bebeğini doğrurken öldürürsün.
(92 puan)
Gözünüz aydn ilk hamilelgm 17+5aklim cikiyo doğumdan kndimi teselli edyrm arada gün geçtikçe korkyrm smdiden
(83 puan)
Teşşekür ederim canım  söylediklerini aklıma yazdım  daha doğum yapmamış ben ve ben gibiler için söylediklerin önmeli:))
(328 puan)
Gözünüzaydın olsun.. Herşeyi çok güzel yazmışsınız,gebeleri teşvik edici fakat sonda ki cümleniz göz korkutuyor,30 haftalık bir gebe olaraktan gözüm korktu acıkcası doğru ıkınma olmazsa bebek ölür falan Allah korusun, benim izlediğim videolarda doktorlar doğum uzar diyor eğer doğru ıkınma olmazsa,Rabbim kimseye öyle bir durum yaşatmasın inş.
(100 puan)
Nurtopum korkma canım bişi olmaz Allah'ın izniyle evet süreç uzuyor sadece ki sürekli Dr ebe gelip kontrol ediyorlar bekliyolar başında ikinirken de nasıl yapman gerektigini anlatıyorlar olumsuz bı durum olursa zaten seni de bebeği de riske atmazlar için rahat olsun Sağlıkla al kucağına bebisini insallah
(8 puan)
Oy kıyamam korkma niyetim korkutmak değildi ve aşağda arkadaşın yazdığı gibi doktor ve ebeler sürekli bu konuda tembih ediyorlar. Benim çocuğum doğarken maalesef biraz su yuttu o biraz korkutu beni çünkü benim de ilk çocuğum ve tecrübem yok. Ikınırken ve başı dışardayken birden su fırlayınca oda suyu yuttu. Allah kimseye yaşatmasın o anı. Niyetim korkutmak değildi özür dilerim. Sanırım kimse benim kadar korkmadı doğumdan belli bi yerden sonra kocam artık hamile kalıcan mı diye şaka yaptı "hayıııııır" diye bağırdığımı hatırlıyorum ama oğlumu kucağıma aldıktan sonra kendi kendime "Allah bir daha yaşamayi nasib etsin" . Allah büyük kuzum korkma bende çok korktum ama sana tek tsvsiyem doğuma eşinle gir doktorlar ne kadar ilgilense değer verse eşin kadar yardımcı olamazlar sana. Çünkü o sana daha düzgün bir şekilde söylüyor mesela az daha ıkınırsan yada bişey yaparsan bitecek. Yani bitecek ve mutlu olacaksın hissini eşinden başka kimse veremez sana. Tekrardan da özür dilerim korkutmak değildi niyetim gerçekten.
(8 puan)
Rica ederim kuzum umarım senden de en kısa zamanda "hanımlar doğurdum çok şükür" diye bir mesaj gelir. Allah tüm annelere yardımcı olsun ve bu duyguyu yaşamamış herkese en kısa zamanda her anne adayına yaşamayi nasip etsin. Amin
(8 puan)
Allah büyük kuzum insanın ilk hamileliği olunca tabi ki korkar ama Allah hiç bir kulunu yalnız bırakmaz canım benim. Korkma bi bakmışsın kollarında Allah'ın izni ile.
(328 puan)
Anladım canım açıklamada bulunduğun için teşekkür ediyorum:) işte benimde ilk gebeliğim olunca korktum bir an ama öyle değilmiş korkcak bir durum yokmuş:) @İmay canım sanada çok teşekkür ederim:)
-Reklam-
0 oy
(1,246 puan)
Maşallah canım Allah analı babalı büyütsün inşallah  darısı başımıza olsun 
0 oy
(1,978 puan)

Gözünüz aydın...sağlıkla büyütün inş.<3

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 197 göst.
0 oy
5 cevap 356 göst.
0 oy
6 cevap 458 göst.
30 Eylül 2023 Doğum kategorisinde Yesim_51 (24 puan) sordu

651,734 soru

3,430,104 cevap

4,262,738 yorum

184,208 üye

...