0 oy
268 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (95 puan)
Kizlar ben 13 haftaligim 11 haftadan itibaren folik asidi kestim degerim yuksek cikmisti çünkü. 2 haftadir hic bir vitamin takviyesi kullanmiyorum bulantim hala devam ediyor besleniyorum ama öyle aman aman herseyden yiyorum desem yalan olur. Doktor Efa Mom adinda bir multivitamin verdi. Bu vitaminin icinde de folik asit var ama folik asit yuksekligi otizm riskini arttırdığı soylentileri var bu yüzden daha fazla yükselmesini istemedigim icin kestik bunu. Ama bu aralar sacim inanilmaz dökülüyor ve seyreldi diyebilirim. Bu vitaminin icinde demir de var kullansam folik asit de kullanmis oluyorum. Doktor demir takviyesiyle alakali bisi demedi. Siz multivitamini ne zaman ictiniz veya sadece demir hapi mi ictiniz kacinci haftada ictiniz uzun oldu biraz ama yardiminiza ihtiyacim var 
Gebelik haftası 13

3 Cevap

0 oy
(112 puan)
ayni dert bende de vardi gecen hafta, hem multivitamin hem demir ilaci iciyorum 13den beri ikisinde de folik asit var yuksek miktarda. Cok tedirgin olmustum hatta icmeyecektim doktoruma sordum, otizm vs oyle birsey yok dedi. Internet bilgi coplugu, artik birsey arastirip bakmamaya karar verdim. Bence doktorunuz bilir en iyisini, yine ona danisip sorun ama kafaniza gore ilaci birakmamakta fayda var.
(112 puan)
Yaa aslinda saglik ocaginda folata bakiyolar ben hep orda baktiriyorum bence sor yine de bakmalari lazim. Multivitaminle demire 3 ay dolunca basladim hemen yanlis hatirlamiyosam 13.haftadaydim. evet ikisinde de folik asit var. Ve ikisi toplam doz gunluk binin uzerinde falan oluyo. Multivitaminde 0.8 mg, demirde 0.35 mg var. Inan gunlerce gozume uyku girmemisti dusunmekten. Ama doktoruma cok guveniyorum docent zaten, o sorun yok dediyse cidden oyledir sen de icini ferah tut bence. Dedigin gibi hersey allahtan, biz elimizden geleni yapiyoruz. Bence ferritin dusukse kullanmakta yarar var o onemli cunku. Sendeki vitaminin icinde ne kadar folik asit var?
(95 puan)
Haklisin icimizi ferah tutmak lazim stres bebege daha cok zarar veriyor. Bendeki vitaminde 400 mcg folik asit var b1 b2 b3 b5 vitaminleri b12 balik yagi demir filan var. Folata bakmiyolar canim ya sordum dediler ki onceden bakiyorduk devlet kaldirdi vitaminlere bakmiyoruz dediler. Senin doktor 5.haftadan sonra bıraktirmis canim iyi olmus senin icin ben 1 gun aldim 1 gun almadim ama o bile fazlaymış.
(112 puan)
Olsun canim sonucta hergun icmemissin bence birseycik olmaz. Hem eksikligi daha buyuk zarar bebege. 400 mcg folik asit benim bildigime gore normal, fazla degil diye biliyorum. Bence yine de sor doktoruna icin rahat etsin istersen. Bendeki 800 mcg falan ediyor düsün. Bir de 350 mcg demir hapinin icindeki var. Baya fazla yani.  Yani aslinda herkese veriliyor bu tur vitaminler, doguma kadar icen var. birsey olsa doktorlar vermez diye dusunmek istiyorum. Her ay duzenli degerlerine baktir ben oyle yapiyorum. Icini ferah tut insallah cok saglikli olur bebislerimiz.
(95 puan)
İnsallah canim.Allah bebelerimize sağlık sıhhat versin İnsallah her ay saglik ocaginda yaptırıyorum ama cogu deger çıkmıyor onlari da ozelde yaptircam mecbur evet sonuçta bu folbiol ilacini bence bir cok hamile bilincli veya bilincsiz bir şekilde içmiştir vitaminleri de içiyor cogu hamile beyin gelisimi 4 ve 10.haftalar arasi oldugu icin sonradan kullanilan folik asit bir zarari olmaz diye düşünüyorum ben de cok teşekkür ederim verdiğin bilgiler icin sevgiler :)
(112 puan)
Rica ederim canim ne demeek. sevgiler :))
-Reklam-
0 oy
(39 puan)
Ben şu an 38 haftalık gebeyim ve gebeliğin başından beri forbiol demir vs birsürü ilaç verdiler ancak ben hep bu vitaminleri yediğim besinlerle yükselttim ilaç kullanmadan ve şu an kızımda çok sağlıklı kilosu boyu herşeyi güzel ilaç yerine yiyeceğin sağlıklı gıdalarla değerini yükseltmeni tavsiye ederim 
0 oy
(315 puan)
Gunluk 1000 mg ustunde folik asit alinirsa otizm riski artar o kadar folik asit aliyor musunuz zor biraz .

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 338 göst.
0 oy
4 cevap 347 göst.
10 Ağustos 2020 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Elaİdris (199 puan) sordu
0 oy
6 cevap 236 göst.
29 Mayıs 2022 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Tubiscm (169 puan) sordu

653,047 soru

3,435,469 cevap

4,268,800 yorum

184,564 üye

...