0 oy
212 göst.
Doğum kategorisinde (2 puan)
kapalı
Neler almaliyim tecrubeli anneler yardimci olurmusunuz anne.bebek ihtiyacları
Gebelik haftası 26+4
Kapatılma nedeni: Aynı sorunun tekrar tekrar paylaşılması yasaktır. Sorunuzu paylaşatıktan sonra cevaplanması için beklemeniz gerekmektedir.

2 Cevap

0 oy
(1,522 puan)

Temmzu 16sinda doğurdum oğlumu valla canım 1.5 2 ay yaz dönemi olduğu için genelde atlet zıbın almıştım dışarı cikmalikta  2 yada 3 takım almıştım güzel tsortlu  sortlu sonrasında hep penye  zibinla geçirdim tüm kişi çok kat kat kalın giydirmedim evim çok sıcak oluyor kışın çok geçiş dönemi olduğu için yazlık olayını hiç abartmamaya  çalış boşuna giydiremeden  kaldırmak zorunda kalma ben tepe tepe kullanmıştım herseyini hatta gelen yazlık hediyeleri bile kıslikla  yada mevsimlikle  değiştirmistim yada 1 yaş almıştım seneye yaşında  giysin  diye :)

(2 puan)
Tesekkurler canm. Kendim icin neler almaliyim peki
(1,522 puan)
3 tane lohusa gecelik aldim yazlik canim baska bisey almadim kendime ,ama hani genel soruyosan kendin icin otomatik sağma makinesi meme ucuna emzirirken takmalik  silikon uc meme ucu kremi bunları al kendin için lansinoh hatta ilk al 30 hafta olunca her duştan sonra sürmeye basla az az
-Reklam-
0 oy
(697 puan)
Kiyafet kismini geciyorum. Bebegin esyalarini yerlestireceginiz bir yer ayarlamalisiniz incik cincik bircok seyi oluyor cunku. Imkaniniz varsa bebek dogmadan odasini hazirlamak en guzeli.

Dogar dogmaz ihtiyaciniz olacak seylerden ilki bebek bezi, bu konuda stok yapmayi onermiyor kimse cunku en pahali marka bile pisik yapabiliyor ama hazirliksiz olmamak adina 2  3 paket arastirdiginiz bir markanin 1 ve 2 numarasini alabilirsiniz. Ben sleepy tercih ettim.

Pisik onleyici krem mutlaka almalisiniz. Gobek kordonu dusunce bebegi yikamayi tavsiye ediyorlar, oncesinde de yikayanlar var sonuc olarak banyo urunleri lazim. Kuvet, yikamak icin sunger, bebek sabunu, sampuan, bebek yagi. Ben mustelanin urunlerini tercih ettim banyoda.

Bebegi hastaneden cikarmak ve tasimak icin bir pusete ihtiyac oluyor, bebek arabasiyla takim ya da ayri tercih edebilirsiniz. 

Agiz mendilleri, fizyolojik serum, burun aspiratoru, her ihtimale karsi yenidogan mamasi, biberon, anne sutu kaşığı, alt degistirme icin tek kullanimlik ortulerden, ilk etapta bebegin cildine islak mendil degdirmemek adina bebek pamugu, tirnak makasi, tarak, oda ve vucut sicakligini olcmek icin derece, müslin battaniyeler..

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 506 göst.
0 oy
4 cevap 279 göst.
14 Nisan 2021 Doğum kategorisinde Sumeyye15 (2 puan) sordu
0 oy
15 cevap 1,434 göst.
0 oy
8 cevap 389 göst.
14 Haziran Doğum kategorisinde Nurettinhazar (3 puan) sordu

656,043 soru

3,446,687 cevap

4,281,809 yorum

185,336 üye

...