0 oy
385 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (14 puan)
kapalı
Gebelik şekeri yaşayan anneler diyetle şeker düşemeyip açlık tokluk kaç olunca insüline başladınız? Ve şekeri olup doğum yapanlar nasıl bir süreç izlediniz doğumda veya sonrasında sıkıntı oldu mu? 
Gebelik haftası 28+1
Kapatılma nedeni: Aynı sorunun tekrar tekrar paylaşılması yasaktır. Sorunuzu paylaşatıktan sonra cevaplanması için beklemeniz gerekmektedir.

1 cevap

0 oy
(1,816 puan)
Gebelik şekerinden dolayı insülin kullandım. İnsülin kullanmaktan korkmayın gayet sağlıklı. Normal doğum yaptım. Bebeğim gayet sağlıklı doğdu. Ve insülin sayesinde doğum sonrası gebelik şekerim hemen kayboldu. Hiç korkmadan kullanın 
(1,816 puan)
Ben yurt dışındayım. Açlık 110 çıktı tokluk 160 önce diyet yaptım 4 hafta. Sonra taşındım ve farklı bir şehre geldim. Buradaki diyabet doktoru şeker çok yüksek nasıl olurda hala insüline başlamış olursun dedi. Ve hemen insülin yazdı ve neredeyse 5 günde bir kontrole çqğardı. İstediği değer açlık 95 ve tokluk en fazla 130 günde 4 doz kullandım. Hatta ben doğum için tam günümü bekleyecektik. Son doktor kontrolümde yine açlık şekerim çok yüksek çıktı ve doktorlar günü beklemeden hemen doğumu zorla başlattılar. Bebekte şeker hiç çıkmadı. Bendede doğumdan bir hafta sonra yapılan kontrollerde gebelik şekerinin komple yok olduğunu söylediler. Fakat ben çok yediklerime içtiklerime dikkat etmedim bu yüzden şekerim düşmedi. Bu benim ihmalkarlığım oldu. Siz dikkat edin insülin kullanın. İnsülüin bir hormondur ve bebeğinize ileride diyabet olmasını engeller. Ve en önemlisi hem amniyosentez sıvınız yükselmez hemde bebeğiniz iri olmaz. Ben şekere rağmen 3080 gram bebek dopurudum.
(14 puan)
Sevindim adınıza geçmiş olsun. İki hafta sonra kontrolüm var. Gidicem bakalım ne diyecek insülin istesem yazar mı acaba?
(1,816 puan)
İsterseniz yazabilir. Ama siz diyet yapın dikkat edin. Ben zaten benim şekerimi hiç anlamadım. :)
(14 puan)
Açıkçası bende diyet listesine harfiyen uymuyorum. Canım yemek istiyo bişeyler az yesem hemen acıkıyorum geri. Bende anlamadım benimkini Bi yüksek çıkıyo Bi düşüyo değişik :) bende sizin gibi güzel Bi sonuçla atlatırım inşallah
(1,816 puan)
İnsallah. Normalde gebelik şekeri olan hamilerde iri bebekten korkulur benim kızım hep düşük kilosu çıkıyordu. Hatta ben buradan kilo alması için ne yapmam lazım diye sordum :) ve bebeğe kilo aldırmak için uğraştım :) 35. Haftada 2600 bebeğe iri bebek dediler. Uygulamada bile o haftalarda daha yüksek kilo gösteriyordu :) bende topu topu 7 kilo aldım :) ama şeker hep yüksek çıkıyordu. Gerçi insülin bebeğin aşırı kilo almasını engellemiş. Çok şükür rabbime kilosu az ama çok sağlıklı bebek dünyaya getirdim. Şuan 2 aylık mahsallahı var.
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 623 göst.
0 oy
1 cevap 165 göst.
2 Ocak 2022 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Mucizemm23 (1,127 puan) sordu
0 oy
2 cevap 354 göst.

668,610 soru

3,499,796 cevap

4,353,518 yorum

188,544 üye

...