0 oy
745 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (126 puan)
Covit pozitif çıkarsa herhangi bi ilac kullandiriliyor mu yoksa evde sadece parol diyip izole mi kalın diyorlar. 

6 Cevap

0 oy
(2,284 puan)
Evde sadece parol. Covid Ilacı kullanamaz hamileler ve emzirenler.
-Reklam-
0 oy
(379 puan)
Canim 2 gün önce testim pozitif çıktı. Sadece parol icebiliyorum bir de doktorumun verdiği demir ve vitamin ilacini. Ateş sorunum olduğu için parolu günde 2 kez kullanıyorum. Duaniza ihtiyacım var.
(126 puan)
Cok geçmiş olsun. Kisa sürede atlatirsiniz insallah. Benim 3 gündür bogazim ve basim agriyor. Gitmeyi düşündüm. Ama sonrasindada gitsem ne olucak sanki tedavi uygulamazlar pozitif olsam da diyip gitmedim.
(379 puan)
Bence gidip test yaptırın. Benim grip gibi başladı 3. Gün ateş dusmeyince test yaptım pozitif olduğunu öğrendim. Sürekli sağlık bakanlığı ve sağlık ocağından arıyorlar durumunuz hakkında bilgi alıyorlar. Şikayetlerde artış olursa direk arayın diyorlar. En azından gözlem altında oluyorsunuz.
0 oy
(8 puan)
Bende hamileyken covid geçirdim doktor ekstra olarak kan sulandırıcı kullandirdi bilginiz olsun covidli olarak doğum yaptım baya süre kullandım 
0 oy
(60 puan)
Ben Kasım ayında olmuştum yatış yapılmışti sadece hamilelikten o zaman kaletra diye bi ilaç verdiler 10 gün sabah akşam ama şimdi nasıl tedavi olur bilmiyorum gebeligin başiydi şimdi 28 haftaligim
0 oy
(970 puan)
Nasılsa ilaç kullanmayacağım diye doktora gitmemek ne kadar yanlış. Ben de ilaç kullanmadım ama doktorumun rahat geçirmem için bir sürü önerisi oldu. Hamilesiniz, olası acil bir durumda covid olduğunu bilerek hemen müdahale etmek var bir de ne olduğunu anlamak için vakit kaybetmek var. Hemen gidip test yaptırın ve doktorunuzu bilgilendirin. 
(193 puan)
Çok geçmiş olsun Dr unuz ne gibi tavsiyelerde bulundu
(970 puan)
Portakal kivi ve bol bol yoğurt yememi söyledi. Bolca su içmek gerekiyormuş. Kesinlikle dinlenmelisin yorulmamalısın dinlenmeden atlatamazsın dedi. Akşamları 1 bardak zencefil tarçın limon ıhlamur karıştırıp içtim. Bunu doktor izni olmadan yapmamak lazım her hamileye vermeyebilirler. Sık sık ateşini ölç yükselirse muhakkak acile git ateş bebek için tehlikelidir. Ağrın olursa parol iç bunun dışında hiçbir şey kullanamazsın. Bazı doktorlar farklı şeyler de önermiş doktoruna göre değişiyor demek ki.
(193 puan)
Teşekkür ederim .Sizde atlatmisinizdir insallah.
(970 puan)
Evet canım 7 haftalıktım o zaman. Şimdi 24teyim çok şükür ne benim ne de bebeğim için bir sorun olmadı.
0 oy
(155 puan)
aynen öyle yapiyorlar hamilelere ilac vermiyorlar :) 

İlgili bir soru bulunamadı

650,738 soru

3,426,179 cevap

4,258,577 yorum

183,900 üye

...