0 oy
591 göst.
Hamilelikte Bebek Sağlığı kategorisinde (1 puan)
Merhaba bugun 2 li tarama testimde 135 de 1 ihtimal riskli olduğu söylendi. Ense kalınlığı normal fakat kan değerlerim yüksek cıkmış.her ihtimale karşı emin olunması için sıvı alınması veya kan tahlili (fetal DNA) ile bebeğimin dna larının incelenmesiyle sonuç alınabileceği söylendi. Benim gibi bir durum yaşayan  var mı? Siz ne yaptınız? 
Gebelik haftası 13+5

7 Cevap

0 oy
(209 puan)
Benimde riskliydi doktor sanada amniyosentez yapalim bakalim demişti. Ben istemedim. Aldirmayi düşünmüyorsan yaptirmanin ne alemi var. Ben herşeye razıyım dedim. Doğurdum 10 aylik bebeğim maşallah çok sağlıklı 
(1 puan)
Aldırmak gibi bir düşünce asla aklımdan geçmez. Her ne olursa olsun evladım. Biran riskli diye böyle bir durumla karşılaşınca fikir edinmek istedim. Cok teşekkür ederim maşallah bebişinize. rabbim tüm evlatlarımıza da sizinkine de sağlıklı hayırlı ömür versin.
(209 puan)
Amin sagol kuzum sanada saglikla vaktinde kucagina almayi nasip etsin
-Reklam-
0 oy
(560 puan)
Canım Allah korusun bir sorun olsa aldıracak misin bence o testlerde yanılma payı çok hep öyle duyuyorum doktor sağlıkli der sağlıksız doğar sağlıksz der sağlıklı doğar bunu Allah bilir sıvı aldırmak tehlikeli diye biliyorum ama yinede sen bilirsin ayrıntılı ultrosunu bekle orda da sorun olsa bı nebze bilebiliyorlar .  Dua et sürekli bize Allah'tan başka kimse yardım edemez İns sağ saglim bebeğini kucağına alırsın benim de bebeğimin kalbinde delik varmış ins doğana kadar kapanır Allah büyük kapanmaz sa da Allahım hayırlısı neyse onu nasıp etsin sende kendi kendini yeme bebeğini de kendini de sitrese sokma herşey olacağına varır
(1 puan)
Aldırmayı asla düşünmüyorum. Bende gerek olduğunu düşünmüyorum ama biran panik oldum. Dediğiniz gibi her şey Rabbim den. Allah ım bütün evlatlarımızı korusun. Sizin bebişinize de sağlık versin inşallah hiç bir sıkıntısı kalmadan sağlıkla doğar. Allah razı olsun teşekkür ederim.
0 oy
(76 puan)
Aynı durumu bende yaşadim ultrasonda normal kan degerlerim yuksek cikmisti doktorum sana yaptigi secenekleri sundu bende nift testini yaptirdim. İcim rahat oldu cok sukur hersey normal temiz cikti ayni zamanda cinsiyetind ogrenmis oldum. Bu dunyaya sagliksiz cocuk getirmek istemedigim icin bu testi yaptirdim ve iyikide yaptirmisim sende icini rahatlatmak iatiyorsan yaptir canim. Tabi yine karar senin. Hakkinda hayirlisi olsun 
(1 puan)
Teşekkür ederim yorumunuz için. Banada geçen hafta cinsiyetin  kız olduğunu söyledi. Sırf beklerken kendimi sıkıntıya sokmayım içim rahat etsin diye yaptırsam mı diyorum. Yoksa aldırmayı asla düşünmem. Rabbim tüm evlatlarımıza sağlık versin.
0 oy
(1,264 puan)
Aldırıp aldırmamaktan bağımsız bir durum bu. Bir sorunu varsa da önceden bilip kendimi buna hazırlamak isterim. Ben nifty yaptırdım, sonuçlarım temiz geldi, içim rahat. Maddi olarak zorlanmayacaksanız düşünün derim. 
(1 puan)
Yarın doktorumla görüşüp ona göre karar vericem. Umarım benimde sonuçlarım temiz cıkar. Rabbim bütün evlatlarımıza sağlıklı ömürler versin.
0 oy
(263 puan)
Benimde 3 testim yüksek çikti 161yüksek bende bişey yapmadim Allaha emanet ettim Rabbim sağlik versin Rabbim kimseyi sinamasin benide Amin 
(1 puan)
Amin Rabbim bütün evlatlarımızı korusun. İnşallah güzel haberler alırız.
(263 puan)
İnşaAllah canim
0 oy
(1,234 puan)
Bizim 2li 3lu test temiz cikmisti ama detaylida bebeğin bacak ve kolları 2 hafta geriden geldiği söylendi ve beni çok korkuttular pazartesi sıvı fln alabilir dediler füme kalabilir 1.50 anca olur dediler 2ci gebeliğim ilk çocuğum gayet sağlıklı boyu posu yerinde ama bende çok dusunceliyim napicami bilmiyorum
(1 puan)
Benimde 2.bebeğim 1.de hiç bir sorun yaşamadım. Şimdi böyle bir sonuç olunca insan ister istemez karamsarlığa giriyor. Sadece içimizi rahatlatsın diye testi düşünüyorum. İnşallah sağlıkla kucağımıza alırız bebeklerimizi.
(219 puan)
Merhabalar yorumunuzu yeni okuyorum nasıl doğdu bebeginizin durumu iyimi
0 oy
(420 puan)
Herkes aldirmayacaksan ne gerek var o testlere demiş ama yani olur mu öyle şey. İmkan varsa fetal dna öneririm ben yaptırdım rahat etti içim. Hamilelik boyunca aklınızda hep bir sıkıntı olmasın stres zaten bebege en kötü şey. 

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 184 göst.
0 oy
2 cevap 177 göst.
0 oy
4 cevap 248 göst.
25 Aralık 2023 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Zeliha yaman (327 puan) sordu

651,448 soru

3,429,036 cevap

4,261,575 yorum

184,123 üye

...