0 oy
601 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (1,318 puan)

İlk gebeliğim olacak Allah'ın izniyle :)

İlk aylarda nelere dikkat etmeliyim neler yememeliyim

Bilgilendirir misiniz beni de 

Gebelik haftası 5

6 Cevap

0 oy
(1,318 puan)
............ 
-Reklam-
0 oy
(1,522 puan)
Ağır kaldırma ayaklarını üşütme hamileliğin tadını çıkarayım diye düşünüp lop  lop  yeme ve yediğin şeylerin saglikli besinler olmasina dikkat et bu kadar başka bi zorluğu yok gebeliğin ,bu saydıklarım da zorluk değil aslında;)
(1,318 puan)
Lop lop yememe konusuna katılıyorum bende kilo sevmeyen biriyim zaten bu psikolojiye girip kilo almak istemiyorum :D
0 oy
(2,459 puan)
düzenledi
Ağır kaldırma çok yukarılara uzanma ilk haftalar bil hassa idrar yollarına dikkat et gebelikte enfeksiyon çok olur yani bol su iç ayaklarını üşütme grip olmamaya çalış ilaç kullanamıyoruz hamileyim bebeğime yarar diye her bulduğunu yeme öğünlerini kontrol et meyve kuru yemiş ceviz tüket gün içerisinde ama avuç avuç değil. Çiğ köfte arada yiyebilirsin  midye yeme ama. Somon fazla protein olduğu için doktorum çok fazla tüketme demişti.  Kola vs asitli içecekler içme sade soda içebilirsin. Gerisi sana kalmış gebeyiz hasta değil normal yaşantına devam edebilirsin 
(1,318 puan)
Teşekkür ederim bilgi için özellikle midye yi söylediğiniz çok iyi oldu çünkü midye çok yiyen biriyimm daha dikkat ederim bundan sonra
(2,459 puan)
Evet yüksek civa içeriyor o yüzden zararlı
(571 puan)
Somon balığı zararlı mı ? İlk kez duyuyorum tam tersi yararlı diye biliyorum hamilelere
(2,459 puan)
Yenilebilir ama az porsiyon çok fazla protein olduğundan sık sık tercih edilmemesi gerekiyormuş
0 oy
(29 puan)
    Egzersizi İhmal Etmeyin, ama Ağır Egzersizlerden Kaçının.Sağlıksız besinlerden uzak durun."Gebelikte Dilediğini Yiyebilirsin" diyenlere İnanmayın.Bu dönem öyle bir dönemki bulantılar başlayınca dedim galiba hiçbir şey yiyemeyecegim ama öyle olmadı günlük almam gereken vitaminleri aldim.Kendinizi zorlamayın.Dedigim gibi bebeğiniz size tutunmaya çalışıyor.Eski istahimiz olmaması bu dönemde çok normal çünkü düşünsenize eskisi gibi herşeyi yiyip içsek belkide bebeğimize zarar gelebilir.Asiri yağlı tuzlu işlenmiş gıdalardan uzak durun tamamen doğala yönelin.Yiyecegimiz çoğu şeyden bebekte yararlanacak zamanla inşallah kazası belasız bir şekilde bu dönemi atlatirsiniz.UzunYolculuklara Dikkat. Hamilelikte Yatış Pozisyonları Önemlidir. İlaç Kullanımına Doktor tavsiyesiz hiçbir ilaç kullanmayın.Bu dönemde bebeginiz bütün gücü ile size tutunmaya çalışacak.Karin bölgesinde ağrı ve sancılar gayet normal.Doktor kontrollerinizi sakın ihmal etmeyin.
(532 puan)
Ceviz,muz,yogurt,sut,kasar peyniri bunlar bebek gelisimi icin cok faydali seyler haftada bir ya da iki balik tuket ama dip baliklari haric cunku onlarda agir metal orani yuksek olurmus internetten bakarsin,agir is yapma ama birden birede yatma :) kan dolasimida onemli cunku ,bitki caylari zaten yok ama ihlamur icebilirsin ,kafein tuketimi olabildigince az olmali ben kahve gunde bir tane oda canim cekerse iciyorum onun disinda icmiyorum mesela, sade soda magnezyum acisindan faydali bacak agrilarin olabilir ilerde onu engeller gunde bir tane icebiliyorsun, simdilik aklima gelenler bunlar canim guzel hamilelikler hepimize:)
0 oy
(51 puan)
Kesinlikle maydanoz yeme düşük tehlikesi yapıyor 
(20 puan)
Ya şöyle konuşup insanı deli etmeyin. "Kesinlikle" diyorsunuz bi de. Kasa kasa maydonoz yiyecek değil ya.  Doktorum da diyetisyenim de asla böyle bir şey demedi bana. Başından beri de her gün maydonoz yiyorum. 36. Haftadayım, çok sağlıklıyım, bebek de öyle.
Birisi de "somon zararlı" demiş. Yine aynı şekilde yanlış bilgi olduğunu söyleyebilirim. Ya da kişinin özel durumuyla ilgili uyarı yapılmış olabilir. Bana bilhassa tavsiye edilen balıklar arasında örneğin. Lütfen buradan değil bilirkişilerden alın besin konusunda tavsiyeleri. Yoksa sabah akşam kaşar peynir yedirip şişirirler sizi.
(2,459 puan)
Evet dedikleriniz de haklısınız yorumunuz da benim yorumumdan bahsettiğiniz için cevap yazıyorum somon yenmez demedim somon fazla protein içerdiği için zararlı dedim hamilelikte doktorum bu şekilde söylediği için normal de balık çok seven biriyim gebelikte de hafta da 2-3 kez tüketmek gerekiyormuş.  Gebelikte de normal yaşantı da sağlıklı ve dengeli beslenmek önemli herseyin fazlası zarar.
(20 puan)
Her şeyin kararında olması gerektiğine kesinlikle katılıyorum. Bilimin de tartışmalı tarafları olmasını baz alarak biz de her söylediğimize çok dikkat etmeliyiz.
Size de sağlık dilerim...
0 oy
(1,006 puan)
Ağır kaldırma yükseklere uzanma canım ilk 3 ay ilişki yasak diyorlardı bana ama sen doktoruna danışabilirsin normalse Bi sıkıntı yok ilk 3 ay o kadar kilo alma bence çünkü son haftalara doğru zaten istemsizce boğamız açılıyor ve bebeğe yarıyor inşallah ben 3 ayda biraz boğazlıydım şimdi iyce toprak oldum aldıkta aldık maşallah bide doğumdan sonra vermesi var inşallah :) bebiş sağlıklı olsunda veririz inşallah :)  ilk 3 ay enfeksiyon falan çok olabilir iç çamaşırlarını nemli olduğunu fark edince değiştir canım kendine dkkat et her yer virüs zaten çokta yorma kendini 3 ay bebiş yerleşme tutunma aşamasında ya kendini zorluycak şeyler yapma benim doktorum Bi iş gör dinlen Bi iş gör dinlen hepsi bitsin diye uğraşıp kendini öldürme demişti folik asitinide kullanmayı aksatma inşallah sağlıklı hayırlı Bi gebelik geçirirsin canım şu mübarek günde Rabbimm bütün hamilelerin sağ salim evlatlarımızı  kucağımıza almayı nasip etsin inşallah :) 

652,280 soru

3,432,366 cevap

4,265,254 yorum

184,358 üye

...