0 oy
502 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (290 puan)
Özellikle 3 4 aylık gebelikte zehirlenme yaşayanlar nasıl farkettiniz bu durumu? Neler yaşadınız
Gebelik haftası 13

2 Cevap

0 oy
(28 puan)
Gebelik zehirlenmesi 20.haftadan sonra oluyor canim senin haftanda tansiyonum düşmüştü zehirlenme sandim doktorda 20.haftadan sonra oluyor dedi :))
-Reklam-
0 oy
(2 puan)
Öncelikle umarım sağlıklı bir hamilelik dönemi yaşamışsınızdır sorunuza cevap vermek istiyorum belkide yararlananlar olur..

Ben 21+2 de gebelik zehirlenmesinin en son hali olan Hellp sendromunu geçirdim ve sezaryen ile doğum yapmak zorunda kaldım.

Belirtileri şöyle oldu:

1. Bir-iki hafta öncesinden itibaren kilo almaya başladım ben bebek büyüyor gelişiyor sanıyordum ama ödem topluyormusum iki güne bir 1 kilo alıyordum.

2. ayaklarım çok şişmişti basarken hissediyordum resmen ben seyahate bağlamıştım tuzu mu kaçırıyorum dedim ama hayır değildi.

3. En son belirtisi sabah kalktığımda yüzümün özellikle gözlerimin iltihap kapmış gibi sismesiydi ki en belirgin hali buymuş erken aylarda.

4. Doktora gittim tansiyonum 14 lerdeydi ve idrarda protein kaçağı çıktı

Doktorum o gün birşey olmayacağını düşündü ama gece tansiyonum 16 ya çıktı aşırı bir baş ağrısı göz şişmesi ve karın ağrısı ile acile gittim

5.karin ağrısı benim durumumda geç kalındığında karaciğer enzimlerinin yükselmesi anlamına geliyor yani beklerseniz organ yetmezliği oluyor.

6. Tansiyon 17 de ve artık karaciğerimin iflasa en yakın anında ameliyata alındım 

Hanımlar kontrollerinizi ihmal etmeyin özellikle zehirlenme olabilir deniliyorsa...

651,741 soru

3,430,135 cevap

4,262,761 yorum

184,209 üye

...