0 oy
282 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (73 puan)
Selam kızlar, Bugün tam 13 haftalık olduk. Gebeliğimin 6. Haftasından beri mide bulantılarım vardı zaten qma son 1 haftadır özellikle 2 gündür ölüyorum bulantıdan. Su içsem bile çıkartıyorum. Günde 8 9 defa çıkarıyorum hiçbir şey yiyemiyorum.. Prilam DR kullanıyorum etki ediyordu ama artık iyi gelmiyor. ALTERNATİF önerileri olan anne ve anne adayları yardımcı olursanız sevinirim. İyi günler,hayırlı ramazanlar dilerim.. 
Gebelik haftası 13

11 Cevap

0 oy
(34 puan)
3 aydan sonra  geçer normale donersin canim
-Reklam-
0 oy
(83 puan)
Bende ilk haftalardan beri oyleydim 12 hafta oldum kesildi cok sukur. Oncesi doktora dedim boyle boyle bulantim var hap onerir misiniz diye. 12 haftaya kadar gecmezse oyle veriyim dedi bosu bosuna mideni yorma dedi. Cok sukur 12 haftamda gecti . 
(73 puan)
Çok şükür gerçekten çok sevindim adına .. Çok zor bir durum yemek yiyemediğim için elim kolum kalkmıyor sürekli çıkarıyorum ne yapacağımı bilemiyorum artık ne yesem çıkıyor..
0 oy
(780 puan)
Benim 12 haftada geçti 
0 oy
(185 puan)
18 hafta çektim ben de bulantıyı ondan sonra gün içinde kalmadı. Sadece arabayla bi yere gidip gelirken bulanıyor ama buna şükür. İnşaAllah tez zamanda geçer bulantın. 
0 oy
(29 puan)

İlk hamileliğimde malesefki 19-20 haftaya kadar sürmüştü. Ama günde iki kere çıkartır sonrasında rahatlardım. Bu sefer durum çok başka. Gün içinde 7-24 bulanıyor. Ve denemediğim şey kalmadı. Prilam kullanıyorum günde 4 adet o biraz iyi geldi. Şimdi siz etkisini yitirdi dediniz korktum :) zofer diye bi ilaç varmış doktorunuza sorabilirsiniz. Belki ağır bi ilaçtır direkt alıp kullanın diyemem. Ama çok zor allah yardımcınız olsun. Doktorların bu durumu önemsememesi beni çok kzıdırıyor bu arada. Sıradan bi olay gibi geçiştirmeleri. 

(73 puan)
Çok teşekkür ederim, inanın bugün ağzıma hiçbir şey süremedim su içsem dahi çıkarttım. Dediğiniz gibi doktorların bu knuyu önemsememesi çok can sıkıcı. Yaşam faaliyeti tamamen duruyor. Hiçbir şey yapamıyorsun.. İlk gebeliğim bu kadar zor olacağını düşünmemiştim. Allah herkese yardım etsin. Umarım sizde öyle bir etkisi olmaz..
0 oy
(1,330 puan)
İlk gebelikde 12. Haftada geçmişti ikincide 16 da anca geçti.. malesef ben bir çözüm bulamamıştım ama bazı yiyecekler mesela patates yoğurt filan midemi bulandirmiyordu
0 oy
(571 puan)
Canım bnm prilami artırmayı dene gün içinde de iç bir tane... Benm d senin gibiydi ama 13 de baya azaldı sadece biraz istahszlkk var ama herşeyi yiyorum artik.insallah iyi olursun Allah yar ve yardımcın olsun hep dua ediyorum size hepimize.. yaşadığım için ne kadar zor olduğunu biliyorum sende hep şükret her günüme kussan bile şükürler olsun de sukrettikce Allah sabrını sifani verir inşallah 
(73 puan)
Allah razı olsun canım benim.. İyi dileklerin için de teşekkür ederim be kadar zor bir süreç olduğunu biliyorum ve ben de bütün hamile olan arkadaşlarıma dua ediyorum. Allah hepimize yardım etsin.. Gerçekten çok zormuş dışardan göründüğü gibi değil. Artık takatim kalmıyor hareket etmeye bile halim olmuyor....
0 oy
(28 puan)
Merhaba canım , ben şuan tam olarak 18 haftalığım ve 6. Haftadan beri inanılmaz şekilde bulantılarım ve kusmalarım devam ediyor. Ne çektiğimizi bi Allah bi biz biliriz , bende hala hafifleme olmadı , bu sebeple kiloda alamadım henüz aksine verdim. Ama geçen ay doktora gittiğimde doktor bana zofer 4 mg bulantı ilacı yazdı içinde 10 tane var. O 10 gün boyunca o kadar rahattım ki.. 

Fakat devlet karşılamıyor dışardan alınması gerekiyor fiyatı da 85 TL civarı bişey
(571 puan)
Prilam al kuzum günde 2 veya 3 kez iç hamilelere özel ilaç  zararı yok günde 4 kereye kadar içiliyor bana o iyi geldi bende senin gibiydim 13 de düzeldim biraz çok şükür günde 1 tane içiyorum şimdi yetiyor
(73 puan)
O kadar zor ki o kadar iyi anlıyorum kiii .. Allah m yardım etsin inşaAllah tez zmanda geçer bulantıların. Ne kadar zor bir durum olduğunu bildiğim in başkasından duyunca çok üzülüyorum. İnşaAllah bir an önce geçer.. Umarım benim de o kadar uzjn sürmez. Bahsettiğiniz ilacı bir tanıdığımda önerdi gerçekten iyi geldiğini söyledi. Doktoruma sorup onu alabilirimm teşekkürler canım.
0 oy
(996 puan)
İnan aynı duruödayım ekmek hava bile kokuo prilam kullanıom bende akşamları özellikle yatmadan ikitane içiom biraz iyi gelio sanki ben öldümde seni bilmioö herşeyden midem bualnıo
0 oy
(14 puan)
5.haftada başladı 17.haftadayım prilam Dr kullanmama rağmen hala deli gibi kusuyorum. Bende aynı soruya cevap bulamıyorum. 
0 oy
(21 puan)
Kuzum ben 20. Haftamdayım ve hala su içsem çıkarıyorum bir aekadaşım hiç bulantı çekmedi bi arkadasım da 3 ayını doldurunca pat die kesildi. Bende prilam dr kullanıyorum.doktoruna danışarak dozaj yükseltme yapabilirsin. Günde 4 taneye kadar o ilaç içilebiliyor. Beslenmede sıkıntı yaşadığını doktoruna kesinlikle söyle. Bir de doktoruna idrar tahlili istediğini söyle adını tam bilmiyorum ama idrarda bir değer pozitif çıkarsa mide bulantısı için seni hastaneye yatırıolar ve geçiyor. Kraker falan dediler bana leblebi falan ama hak getire mümkün değil geçmiyor. Dedimgibi doktoruna beslenmede sıkıntı yaşadığını sölersen prilam dr nin dozajını yükseltiyor. Doğum sonuna kadar gönül rahatlı ile kullan tamamen bitkisel ve bebeğe hiç bir etkisi olmayan bir ilaç 

İlgili sorular

652,961 soru

3,435,028 cevap

4,268,303 yorum

184,533 üye

...