0 oy
537 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (24 puan)
Merhaba hanımlar, ozel sektörde sağlık calisaniyim.o yuzden calisarak geciriyorum hamileligimi. Esimde hastanede çalışıyor. Aşı olmalimiyim. Olan varmi aranızda yan etki bebekle ilgili bir sıkıntı olanlar bilgi verirse cok sevinirim. Cok kararsizim ve korkuyorum bebegim icin. Doktorlarin bir kismi oneriyor bir kismi onermiyor. Olanlar hangi aşıyı oldunuz. Destek ve bilgi verin lutfen :(((
Gebelik haftası 21

7 Cevap

0 oy
(1,161 puan)
Valla ben gittim ama önermiyorum, bu aşıyla ilgili hamileler ve bebekler üzerinde bir calisma yok dedi doktor. Ama bazı doktorlar ilk uc aydan sonra yaptırabilirsiniz diyormuş galiba. Tabi bide şey var Dünya sağlık örgütü önermiyor malesef. Amerikan jinekoloji derneği de yeni doğan bebeklerin anne asisiyla korunduğunu dair bir veri yok diyo. E bı yandan covid erken doğum riskini arttırıyor. bilemedim yani. Ama ben olmayacağım galiba. 
(24 puan)
Biryandan da covid geciren hamileler agir geciriyormus ve bebegin kilo alimini etkiliyormus diyorlar. Ne yapacagimi şaşırdım. Tesekkur ederim cevap icin..
(1,161 puan)
Evet bu da var. Ama burda olup atlatan çok fazla arkadaş oldu. Açıkçası ben aşıya da guvenemiyorum.  Yani gerçekten çok yeni. Ve şimdi olmasa bile ileride nasıl sonuçlar vereceğini bilemiyorum.ama bir yandan kovid geçirmekten de korkuyrium. Sizin de kafanızı karıştırdım galiba :))
-Reklam-
0 oy
Hamile olmasam bile olmam zorunlu olmadigi surece. Ve hamileyken olursan bebekler antikorlu doguyormus. Gerek yok
(811 puan)
Antikorlu dogmasi olumlu birsey. Baglantiyi anlamadim.
(583 puan)
Evet biraz çelişkili bi yorum olmuş. Antikor ne kadar yüksekse o kadar iyi. Ama zorunlu olmadığı sürece olmam demişsiniz
Yani antikorlu olmasi iyi olabilir ama soyle birseyde var grip olmasini bile engelliyecek antikor ve bir insanin vucudu mikorabada ihtiyaci vardir. O yuzden diyorum ben  arkdasalr.
(811 puan)
Vuducudun gribe karsi olusturdugu antikorla covid'e karsi olusturdugu antikor birbirinden farklidir. Bu sebeple her hastalik icin o hastaliga ozel antikor testi yapilir. Antikor hastaligi engellemez bagisiklik kazandirdigi icin semptomsuz ya da hafif olarak atlatmasina yardimci olur.
(583 puan)
++++++++++++ oylar Future Maman
0 oy
(19 puan)
Benım dooktorum olabılırsın dedı

Baskka bır profosor ol alısın dedı hatta amerıkadan buguun doktora bır yazı gelmıs hamılerde aşı olmalı dıye

Ama yıne kararsızım

Olsam mı olmasam mı

29. Haftadayım
(24 puan)
Bende cok kararsızım
0 oy
(617 puan)
Doktor normalde yasallığı yaptırmayın bence dozajı fazla yüksek
(24 puan)
Tesekkurler
(617 puan)
Rica ederim
0 oy
(811 puan)
Dun internetten dunya saglik orgutu calisanlarinin da bilgi verdigi bir seminere katildim hamile ve emzirenlerde covid ve asiyla ilgili. Moderna ve pfizer olma sansiniz varsa ozellikle risk kategorisinde olanlara asi olmasi siddetle oneriliyor. Hanimefendi asagida yorumunda bu konuda yeterli veri yok demis ama amerikada haftalik olarak 87.000 hamileye soyledigim asi turu yapildi ve onemli bir yan etkiye rastlanmadi (jinekoloji dernegi raporunu yeniledi. Turkiyede gazetelerdeki bilgi eski bilgi). Hamileligin son uc ayinda covid olmanin cok daha tehlikeli olabilecegi soyleniyor hele ki yas riski, tansiyon, diyabet, kilo sorunu vs varsa. Ben su an calismadigim icin dogum sonrasina erteledim ama sizin gibi saglik calisani olsam mutlaka yaptirirdim (moderna ya da pfizer). 
(811 puan)
Cok haklisiniz ebru gunes. Ben yurtdisinda yasadigim ve ozel olarak arastirdigim icin haberdarim. Fakat insanlar yeterince ve herkesin anlayacagi bir dille bilgilendirilmiyor. Haberler yanlis bilgiyle dolu ve sadece panik yaratiyor. Alerjik reaksiyon varsa zaten dogum sonrasini beklemeniz en dogrusu olur.
(1,161 puan)
İnsanlar felaket tellaligi yapmıyor. Endişelerini dile getiriyor. Hepimizin aklında soru işaretleri var ve kabul.edin gerektiği kadar cevaplanmiyor. Evinde oturan ya da fabrikada çalışan bir insanın sizin o katıldığınız seminerlerden nasıl haberi olabilir? Televizyonlar da saçma sapan programlar çevireceklerine bunlarla ilgili bilgilendirmeler bile yapılabilir değil mi? Emin olun MEB salginla ilgili pek çok yazı yayınlıyor. Her gün yüzlercesi elimden geçtiği için biliyorum. Sizin takip ettiğiniz doktorlar bunu söylüyor. Ama yine doktor olan biri bana önermiyorum bunun araştırması falan yok ne olacağını bilemezsin diyor. Yine ilaçlar için yeni covid geçirmiş aileme başka bir doktor virüs ve onun için kullandiginiz ilaçlar ciğer ve böbreklerinizde çok fazla tahribata neden olmuş diyor. bakın bu da doktor. İnsanlar covid geçirirken ilaç kullanmaya korkuyorlar farkında mısınız? He bunları tamamen göz ardı edip insanlara cahil, felaket tellali da denebilir ama ben bunu uygun bulmuyirum malesef.
(854 puan)
Çevrenizi ve söylenenleri istediğiniz gibi yorumlayabilirsiniz elbette, benim de yorumlayabileceğim gibi. Umarım hepimiz için en sağlıklısı ne ise o olur.
(1,161 puan)
Umarım.
(146 puan)
Olası yan etki ııcn 1 sene beklemek gerekiyor cunku
0 oy
(854 puan)
Bugün bir eğitime katıldım, oradaki doktora sordum, kendisi riskli gebelikler alanında uzman. 24. Haftadan sonra olabilir gebeler dedi. Bana sıra gelse beklemem olurum. 
0 oy
(570 puan)
Ben e devletten baktığımda çıkmıyor asi bana acaba hamileler nasıl oluyor?
(811 puan)
Ilk uc aylik gebelere cikmiyor diye biliyorum. Beklemeniz gerekecek.
(570 puan)
Anladım tşk ederim

İlgili sorular

0 oy
38 cevap 1,370 göst.
0 oy
5 cevap 518 göst.
0 oy
2 cevap 728 göst.
7 Mayıs 2021 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde cnnkktn (2 puan) sordu

651,020 soru

3,427,239 cevap

4,259,775 yorum

183,999 üye

...