0 oy
210 göst.
Doğum kategorisinde (14 puan)
Epidural normal doğum yapan var mı?

4 Cevap

0 oy
(706 puan)

Ben yaptim 2020 de

(204 puan)
Peki nasıldı biraz anlatır mısınız bende onu düşünüyorum ama aynı normal doğum gibi ağrın gene oluyo falan diye duydum
(706 puan)
Belinden iğne yerleşiyo ve ağrı kesici veriliyo belden aşağısı uyusuyor.  Doğumda nts ye bağlıyım ve ebe talimat veriyor şancı geliyor ikin diye. 5 tada 6 ıkınma yetiyor.
(204 puan)
Peki hissettigin ağrı nasıl oluyo yani benim ilk dogumum olucak hiç biriyle alakalı bir fikrim yok ama normal doğumun ne kadar ağrılı olduğunu az çok biliyoruz  onn kadar olamaz herhalde
(706 puan)
Ağrı falan olmadi ki. Doğumdan sonra dikiş ağrım.oldu o da 3 iğne ile bitti gitti. Tek ağrım karnımdan ittiler oğlumu ve kaburgama baskı oldu. O çok ağrıdi 4 gün falan.
(204 puan)
Anladım canım cok teşekkür ederim paylaştığın için :)
-Reklam-
0 oy
(697 puan)
Yasamadim ama cok arastirdim. 5 cm kadar acilma olduktan sonra epidural yapiyorlar. Genelde anne artik dayanamayacak kadar yoruldugunda dinlensin diye yapiliyor. Ama belden asagisi hissedilmedigi icin ne zaman ikinmak gerektigini bilemiyorsunuz, o zaman da ebe ve doktor yardimci olmaya calisiyor. Bence dogumun gidisatina gore doktorla birlikte o anda karar verilmeli. Onceden epidural yaptiricam ya da yaptirmicam demek cok mantikli gelmiyor.
(706 puan)
Epidural iğnesi her türlü takılıyor ama ilaç verilmesi anlaşmaya bağlı dayanırım diyosan almıyorsun.
0 oy
(306 puan)
Bende epidural olmak istiyorum doğumdan çok korkuyorum ama isteğe göre yapılıyor mu bilmiyorum
0 oy
(319 puan)
10 gün önce doğum yaptım dayanabilirim diye düşünüyordum ama artık dayanamayacak duruma gelince istemiştim.Pek bir etkisi olmadı sadece beldeki ağrımı kesti ama kasıklarımda sancı devam ediyordu o da ıkınmayı hissedip yapabilmek için tam uyuşturmuyorlar.Belden aşağısı tutmama gibi bir durum olmuyor,bel ağrısı da sonrasında yaşamadım.Bir tık rahatlatıyor sadece öyle söyleyebilirim.

İlgili bir soru bulunamadı

652,132 soru

3,431,784 cevap

4,264,592 yorum

184,315 üye

...