0 oy
1,000 göst.
Hamile Kalamama kategorisinde (12 puan)
Merhabalar, daha önce yumurtlama takibi yaptırdığımda yumurtam çatlıyordu, elimdedir sıkıntılar olduğu için bitkisel tedaviye başladı doktor banada sağlıklı yumurtalarım olsun diye bitkisel destek verdi 2,5 aydın kullanıyorum. Adetim 31-32 günde bir olurken ilaçlarla 2 aydır tam 28 günde adet oldum. Bu ayda yumurta takibi yaptırdım. Adetin 12. Gününde 18 mm sağlıklı bir yumurtam vardı çatlatma iğnesi vuruldum. Adetin 15. Gününde kontrole gittiğimde yumurtam çatlamamış ve 26mm olmuş doktor 3 ay Doğum kontrol hapı kullanalım dedi. İlk defa yumurtam çatlamadı acaba bitkisel ilaçlarla beraber birde çatlatma iğnesi vurulduğum için mi böyle oldu sizce 1 ay daha yumurtlama takibi yapmalı o zaman kaybetmeden Doğum kontrol hapına mı başlamalı resmen 3 ay daha ileri itecek beni ilaç kullanmak

6 Cevap

0 oy
(1,144 puan)
seçti
 
En İyi Cevap
Bikere düzenli adet olmak iyi bişey amaa..... Kaliteli yumurta anlamına gelmez bitkisel kullandığım için mi çatlamamis olablir diyorsun sanmiyorum bide bu kürlerden pek medet ummayin sizin kararnz  doğum kontrol hapı kullanmayın bnce bnde suan tedavi oluyorum aynı dertten muzdarip im..
-Reklam-
0 oy
(79 puan)
Benim çatlamamıştı bir ay tedaviye ara verdik sonra kendiliğinden kayboldu. Endişe etmeyin kayboluyor genelde. Takip edilmesinde fayda var tabi. Yumurtaların aşırı uyarılmasından kaynaklanıyor. Sağlıksız yumurtalar çatlamıyor demişti doktorum. 
(12 puan)
Sizde o  ay çatlatma iğnesi vurulmuşmuydunuz?
(79 puan)
Evet iğneye rağmen çatlamadı. Ama benim iki yumurtam oluşmuştu biri çatladığı için adet oldum kist olan kaldı. O da bir sonraki ay adetle beraber kayboldu. Tedaviye devam ettik.
0 oy
(31 puan)
Yumurta çatlamayıp büyüdü ise kiste çevirebilir. Onun gitmesi için 3 ay doğum kontrol hapı veriyorlar. Bitkisel ilaçlar dediğin yumurta büyütmeye yönelik mi yoksa kalitesi için mi. Eğer büyütmeye yönelik ise çatlatmadan önce bırakman gerekirdi. Benm de başıma geldi. Hayıt otu tohumu demleyip içiyordum. Yumurta büyüyünce bırakmak gerekiyormuş. Ben çatlatmadan sonrada kullandım ve yumurta çatlamadı ayrıca 3 cm kist oldu. Daha büyüseydi sıkıntı olacaktı. Doğum kont hapı kullandıysamda geçmedi. Doktor ne önerdi ise yapmanı tavsiye ederim. Basit kist ise sıkıntı olmaz. O varken allahın izni ile hamile kaldım. Hala da var. İnşallah sende kalırsın. 
(12 puan)
İnşallah çok teşekkür ederim
0 oy
(115 puan)
Mevcutta çatlayan bir yumurta için neden çatlatma iğnesi yaptınız anlamadım. Sorun eşimde bende destekleyici ilaç aldım dediniz tamam yumurta da normal büyüyüp çatlıyor her ay neden çatlatma iğnesi yapıldı?
(12 puan)
Günü ve zamani tutturalim diye malum ramazan zaman kisitli
(568 puan)
Sacma cevap olmus ramazan cevabi
(12 puan)
iftar ve sahur arası birlikte oluyoruz. Oruçluyken birlikte olmuyoruz  arada 8,5 saat var zaten 12 de uyuyoruz sabah iş olduğu için kaldınız sana 4 saat neden saçma buldunuz? Oruç tutmayanlara saygım var ama biz tercihen ramazanı böyle geçiriyoruz o sebeple her gün ilşkiye giremiyoruz bizde gününü tutturalım istedik
(1,144 puan)
Kız iftardan sonra da yapsan olmali
0 oy
(12 puan)
Eşimin morfoloji ve aglünitasyon problemi var Celalettin Peru’da tedavi görüyor kendisi aynı zamanda Fitoterapi uzamanı yani bitkisel tedavi de veriyor. Bana 2 tane Dr. Henrinin ürünlerinden verdi birde yumurta destek macunu diye bir kavonoz bal verdi 2 aydır kullanıyorum adetlerim hep düzenliydi süresi uzundu 31-32 gün ilaçları kullanınca 28 güne düştü bende bu ay biri yumurtlama takibi yapayım dediydim. İğne vurulunca 18 mm de çatlamadı. Ben bitkiselllerin içinde de aynı hormondan olacağından şüpheleniyorum çükü geçen aylarda, adetime 7 gün kala beta Hca 2.90 çıktı hep 0 çıkardı 2 gün sonra gene 0 çıktı bitkisellerden olduğunu düşünüyorum eğ
0 oy
(52 puan)
Ben aşılama yaptırmıştım. Yumurta büyüsün diye Gonal f iğne kullandım. 3 tane yumurtam büyüdü fakat çatlatma iğnesi olmama rağmen çatlamadılar. Sonra mecburen doğum kontrol hapı kullandım.
(12 puan)
Daha sonra düzenli çatlamanız oldu mu acaba ?
(53 puan)
Hamile kaldınız mı ppeki

649,065 soru

3,419,818 cevap

4,251,074 yorum

183,461 üye

...