0 oy
2,265 göst.
Doğum kategorisinde (7 puan)
Meehaba hanımlar ben hamileliğimin son günlerinde kpss sınavına gireceğim malesef  doğum haftasıyla sınav haftası çakışıyor. Sizlerden de benim gibi olan oldu mu ya da tanıdığınız biri var mıydı doğuma az kala sınava giren bir sıkıntı yaşadı mı zor olur mu yardımcı olur musunuz lütfen çok kafaya takıyorum 
Gebelik haftası 26

22 Cevap

+3 oy
(81 puan)
Canım ben ilk hamileligimde bunu yaşadım felsefe bölümü mezunuyum hep 80 li puanlarla evimde oturuyordum. İşte baktım atanamiyorum evlendim ama hem ücretli yapıyorum hamileydim ve dershaneye de denemelere gidiyordum 18 temmuzda kontrole gittim doktor suyun azalmış bu ara doğum olabilir dedi ben de hocam 22 temmuzda sınav var benim o sınava girmem lazım dedim o gün sezeryane aldı beni doktor(ama zaten sezeryan olacağım belliydi suyun azalmasına bakarsak gidemeyeceksin dedi doktor vicdanım rahatti) çocuğum doğdu. 4. Gün sezeryanli halde sınava girdim . Ama gözümün önünde hep bebeğim zaten sarılığı vardı sık sık emzirmekten yatamiyorum sınavda gözlerim kapanmış gözetmen sırayı sarstı. Ama öyle dakika hesabı düşünün. Neyse çok şükür 85 aldım ve atandım güvenlik soruşturması ata ma tarihini bekle derken çocuğumu da büyüttüm. Ne olursa olsun sınava gir Allah yardım ediyor olsa da olmasa da vardır bir hayır unutma. Ben 9. Yilimda atandım artık millet çalışma diyordu . Oldu hem de ne hallerde oldu. Şimdi ikinciye hamileyim adaylık kaldırma sınavım nisandaydi ertelendi dedim ben zaten alıştım sezeryanli sınavlara acaba buna nasıl gireceğim
(7 puan)
Ne güzel ya bebeğiniz nasibiyle gelmiş inşallah benimde yüzüm güler atanırım
(81 puan)
İnşallah dua ettim sana
(7 puan)
Ayy Allah razı olsun yaa çok mutlu oldum
-Reklam-
+2 oy
(6,097 puan)
Ben bir defa dil sınavına girdim ÖSYM'nin, sınav öncesi kolum kırılmıştı. ÖSYM ile payladtkm, özel sınıfta sınava gireceğim söylendi. 

Sınıfta hamile de vardı, tıpkı sizin gibi son günleriydi. 

Ayağının altına yastık falan ayarlanmıştı.

Yine benim gibi kolu bacağı kırıklar da vardı, gözetmenler ihtiyaçlarımız için sürekli yanımızdaydı.

ÖSYM'yi arayıp mutlaka bilgi vermeniz gerekiyor, ben iyi ki bilgi vermişim kolumda alçı ile sınava girmem yasakmış mesela.

Girme, çalışıp ne yapacaksın diyenlere aldırış etmeyin. Çalışın girin, atanın inşallah, 2 sene de ücretsiz izin alıp çocuğunuzu büyütün. Boş konuşan çok.

Tebrik ederim sizi.
(7 puan)
Çok teşekkür ederim bende asla pes etmek istemiyorum inşallah dediğiniz gibi atanır bu yükten kurtulurum sonrada rahat rahat yavrumla ilgilenirim
+2 oy
(743 puan)
Çok takdir ettim seni. Ben de pandemi de uzaktan eğitimi fırsat bildim yüksek lisans yapıyorum ve 2. vize haftası doğum haftama denk gelecek. Hiç stres yapma ÖSYM ye bildirince farklı sınıfta alıyorlar ve ambulans hazır oluyor zaten. Ha keza doğum yapmış olursan da bi kaç saat dışarıda eşin bebekle ilgilenir. İyi düşün iyi olsun. Başarılar dilerim şimdiden. Bebeğin sana şansıyla bereketiyle gelsin.

Olumsuz yorum yapanlar olmuş herkes aynı düşünemez tabi ama Allah boş duranı sevmez hiç bişi olmasa çocuğuna örnek olursun anı olarak anlatırsın. 
(7 puan)
Çok teşekkür ederim güzel yorumların için inşallah bereketiyle gelir
+1 oy
(178 puan)
Hiç kafaya takma geçen dhbt sınavımız vardı arkadaşımın doğumuna bir yada iki gün vardı sınava girdi  cıktı bi gün sonra doğum oldu hem doğum olsada assagida esin araba ile hazır bulunsun hiç bişey olmaz inşallah  Rabbim en hayırlı zamanda getirsin inşallah ❤
(7 puan)
İnşallah inşallah çok teşekkür ederim
+1 oy
(530 puan)
Ben öyle denk geldim pazar sınav vardı ben pazartesi doğurdum 
(7 puan)
Valla ona da razıyım şu sınav çıksın aradan sınavdan hemen sonrada doğsa kabul ☺
(530 puan)
Nasip kısmet Rabbim en güzelini versin
+1 oy
(7,099 puan)
Bnde ilk kızımda 8 aylık filandım sanırım. Gayette rahat girip çıkıyorsun nolcak cnm pat diye doğum olmyor ki 

Şuan devlet memuru olmak ne kadar avantajlı.  Kendi maaşını almak 
(7 puan)
Doğru tabi inşallah o avantajdan bende yararlanabilirim
0 oy
(2 puan)
girme sende boş muhabbet kazansan ne olacak el kadar bebeği bırakıp çalışmayami gideceksin
(6,097 puan)
@Ataoglu Pandemi öncesi gidiyorduk, lise arkadaş grubumla elimizden geldiğince geziyoruz. Çocuklu olanlar var onlar da bebelerini getiriyor ınga mınga geziyoruz valla :))
İnşallah şu kötü dönemler bitsin yine gezicem, bu sefer de benim bebem ınga edecek :))
Çalışmak, kazanmak güzel, eşimle de çok gezdik hâlâ da planlarımız var. Gezemediğimiz yerde de şehir içinde bir şeyler yapıyoruz. Küçük bir arazi aldık bir köyden, 1+1 ev kadar anca :)) Ama çadır kurmaya yetiyor, niyetim çocuk olunca toprakta büyütmek. Toprağı, doğayı, hayvanları, yeşili çok sevsin. Sağlıkla yapabiliriz inşallah hepsini.
(575 puan)
Ev kredisine para gommedik ki bahceli guzel bi mustakil denk gelsin diye. Cocuklarimizi toprakta buyutmek istiyoruz biz de. Cadir icin sinop harika bir yer.  Biz de esimle gezme delisiyiz. Pandemi bitsin 2 cocugumuzla gezme planlarimiz var. Bir de guzel bir karavan bulduk mu :) yaz mevsimi boyunca kim tutar bizi..
(6,097 puan)
@tbkrll Dünyadan o kadar uzaksın ki...
5000'le yurtiçinde anca tatil yaparsın, Roma için 2000-3000€ falan lazım ki günün kutuyla 20000-30000 TL eder :)
Yazık kız, üzüldüm sana.
İnşallah bir gün çalışır kazanır çocuklarını nereye isterlerse götürürsün.
(6,097 puan)
@Ataoglu biz de öyle, ev alsak 10 sen borç öderiz ama 10 senede 6-7 ülke gezeriz diye hiç o işlere girmedik hâlâ kiracıyız :)))) Arabamız da küçücük, Hyundai i20 :))
Akrabalar cimri sanıyor bizi, karı koca çalışıyor daha bir ev alamadılar diye :)))
Oyun parkı kadar bir arazimiz var başka da mülkümüz yok, bizden mutlusu da yok.
Allah nazardan saklasın sizi de, haset eden çok :)))
(575 puan)
Aynen butun kiralik evler bizim. Araba bile almadik ki hayalimizdekini alalim diye. (Volvo) şu an mal mulk yok. Ama gezip gorme var. Ev araba alinir nasilsa. Acelemiz yok. Hayalimizdekileri yasayip hayalimizdekileri alabilmek icin biraz fedakarlik yapiyoruz. Yeterki Allah kimseyi vizyonsuz yapmasin :)
0 oy
(118 puan)
Benimde KPSS ye denk geliyordu o yüzden çalışmadım bu yıl kaldı ...25.haftamdaym bende..,.. Son aylar nasıl olur bilmiyorum benimde ilk hamilelik . İnşallah zorlanmazsin ama yine duruma göre bakarsın canım... 
0 oy
(319 puan)
Benimde tam denk geliyo bakalım nolcakk
(6,097 puan)
ÖSYM'yi arayıp durumu bildirin; hamileler, hastalar, engelliler ayrı sınıflarda giriyor. Onlara daha fazla gözetmen veriliyor. Hele de pandemide sizi belki 4-5 kişilik sınıflara alırlar.
İyi çalışmalar.
(319 puan)
Aaa bilmiyodum çok teşekkür ederimmmm :)
(323 puan)
Bu çok güzel bir bilgi canım bende söyleyeyim girecek arkadaşlara
0 oy
(357 puan)
Canım tam ağustosun sıcağı olacak birde çok iyi hazırlanamadıysan eğer seneye denemeni tavsiye ederim eğer kendini hazır hissediyorsan da stres yapmadan sakince girebilirsin 
(357 puan)
Teşekkür ederim canım bu güzel yorumun için evet yaşım daha 23 planlı bir gebelik olduğu için ve çok heveslendiğimiz için atlatması biraz zor bizim için evet ne olursa olsun gireceğim Allahın izniyle
(575 puan)
O zaman sana 21 yaşında kpss'den aldigi 86 puan sayesinde atanan 35 yaşında bir abladan tavsiye. Hangi yaşta olursan ol vazgeçmek, pes etmek için erkendir. 23 yaş çooook genç bir yaş. Geri dönmek mümkün olsa. Ama 35 yaşında bir güzelligi oldugunu bu yaşa gelince anladim. Umarim belki de seneye atandigini yine buradan ögrenecegim üstelik bebeğinle birlikte. Acemianne07 unutmayacagim seni :)
(357 puan)
Teşekkür ederim inşallah :))
(7 puan)
Bende sınıf öğretmeniyim inşallah hepimizin yüzü güler deneyeceğim bakalım allah yardımcımız olsun
(357 puan)
Ya meslektaşım amin inşallah
0 oy
(575 puan)
Ne olacak ki canim. Gireceksin tabiki. Ben de 2.üniyi acıktan okurken tüm vize ve finallere hamile gittim. Hatta en son büt.dogumdan 2 hafta önceydi. Girdim geçtim. İnsallah puanin yuksek olur da atanirsin. Kimseye muhtac olmadan kendi parani kazanirsin.
(7 puan)
İnşallah yaa çok teşekkür ederim ne güzel moral oldu
0 oy
(132 puan)
Benimde ilk gebeligim. Kpss sınavında ben 7 aylık civarı oluyorum sınava girmeyi düşünüyorum. Ama son haftalarda nasıl oluyor bilmiyorum. Öncelikle psikolojik olarak kendini hazırla panik yaparsan allah korusun sknti olabilir. Hiç bir şekilde stres yapmamaya çalış ve çok düşünmemeye özen göster çalışmışsan emeklerin ziyan olmasin,  sınava daha var ozmana kendini nasıl hissedersen öyle yaparsin. Şunları da düşün karin büyüyecek, masaya oturduğunda 2 saat kalkmadan oturabilir misin yada karnından dolayı soruları okuyabilecekmisin bunları hepsini göz önünde bulundur cunku sınava girdiğinde bu sıkıntılarla karşılaşırsan sknti olur. Doktorla konuş sanırım tuvalet izni diye bir izin belgesi de var kpss de veriyorlar diye biliyorum o izin kağıdını da alırsın. Yada en kötü ihtimal seneye tekrar girersin hiç bir şekilde stres yapma bnce :) 
(575 puan)
Sen stres yapacagi her şeyi söylemissin. Aklinda yoksa bile artik aklinda :)  sinavdan önce cok su içmesin. Sabah çay icmesin. Wc ihtiyacini sinav oncesi hallederse 2 saat dayanabilir. Ya da dedigin gibi wc izin belgesi varsa o daha guzel olur zaten. Benim ablam 1.gebeliginde yrd.doç.oldu. 2.gebeliğinde doç.dr.oldu. akademik kariyer kpss'den cok daha farkli biliyorsunuzdur. İmkansiz diye bir sey yok. Halleder
(132 puan)
Bende kesinlike kariyer okuma taraftariyim. Sadece çok fazla kafaya taktığını belirtmiş. Bnde yardımcı olmak istedim. Gebelik döneminde sınava girilir son haftalar oldu mu ıllaki kafaya takılır. Ablanı da tebrik ederim.
(575 puan)
Ben de sizin demek istediginizi anladim. Evet kafaya taktigi icin stres yapmış. Hic gerek yok aslinda strese. Ama her insan ayni olmuyor. Bu arkadası da biraz destekle sinavi halledebilecegini dusunuyorum. Motivasyona ihtiyaci var sadece ve ders calismaya
(7 puan)
Yok çok stres yapmıyorum ama işte yime de bi merak oluyor ben elimden geldiğimde denemelerimi çözüp çalışıyorum gerisi takdir-i ilahi bakalım
0 oy
(127 puan)
Canım bende seninle aynı durumdayım ve ne yapacağımı bilmiyorum biraz erken  olsun  doğum diye sezeryan olacağım ama yine de arası çok yakın 
0 oy
(280 puan)
Canım sadece sorunnolursa uzun süre oturma sorun olur sınav esnasında mesele ben şu an 40.haftaya girdim nefes darlığım oluyor sürekli oturamuyz inşallah sende bunlar olmaz sen düzenli olarak beslen ve kilo almamaya çalış
0 oy
(323 puan)
Ben girdim canım stres olmazsan bı sorun yok .ben hamile iken üniversite sınavına da girdim. Hiç sıkıntı olmadı .en son 33 haftalık bölümle ilgili sınava girdim.icine dert etme kendini iyi hissederseniz ağrın sancin olmazsa girersin sınava girmeden de nasip dersin Allah kolaylık versin
(7 puan)
Çok teşekkür ederim allah razı olsun
0 oy
(2,594 puan)
Bende tekrar üniversite okuyayım dedim başvurumu felan yaptım ama şimdi tereddütteyim sınavın olacağı hafta 36.haftam oluyor 
(336 puan)
Girdiniz mi sinava
0 oy
(139 puan)
Arkadaşım sınava girip çıkışta doğuma girmişti kendini rahat bırak olacağına varıyor herşey illa o güne mi denek geliyor çalış sen sinavina bırakma niye bırakıyorsun madem çalıştın o kadar ha şimdiye kadar calismadiysan bu süre de az sınav için ama kendini daha şimdiden strese sokuyorsun
0 oy
(470 puan)
Bende girmek istiyordum fakat 26. Haftadayim tam kpss ye denk geliyor. O yuzden bu yil grmeyi dusunmuyorum insallah senrye bebegimle tekrar hazirlanabilirim
0 oy
(143 puan)
Bi arkadaşım ünv de ders sınavına girip ordan doğuma gitmişti bende kurum içi yükselme sınavına girdim mülakat tarihi doğum yapacağım tarihe yakın inşallah aksilik olmaz
0 oy
(583 puan)
İlk önce şunu söylemek istiyorum. Deneme, sıcak olacak, bebeğini nasıl bırakacaksın tarzı yorumları bi kenara bırak. Maalesef günümüz Türkiyesinde Kpss artık çok büyük bi engel ve hayatımızın her dönemine denk gelme ihtimali çok yüksek. Bi arkadaşım doğumundan 2 hafta sonra girmişti bi sıkıntı yaşamamıştı ve atandı da biliyo musun bak bu sana güç versin. İstereen bi ösymyi ara konuş, bi arkadaş bildirirsen yardımcı olurlar yazmış. İnşallah biraz daha yardımcı olur o sana. Şahsen ben de çok istedim atanmayı, atanabilseydim eğer 2 yıl ücretsiz izin alıp bebeğime bakacaktım. Ben de önümüzdeki günler katiplik sınavına gireceğim olursa da mülakat. İnşallah hakkımızda hayırlısı olsun. Sınavında bol bol başarılar, kolaylıklar diliyorum. Bebeğin sana güç versin, şans getirsin inşallah. Aa bu arada bu dönemde kpss çalıştığın için seni ayrıca tebrik ediyorum. İstediğimiz sürece hepimiz çok güçlü kadınlarız, her şeyin üstesinden geliriz evelallah. Sadece bazıları çok fazla uğraşmayı tercih etmiyo. Onları okuyup moralini bozma derim. Çünkü bu işte moral de çok önemli biliyosun. Bütün dualarım seninle, inşallah sınav anında bi sıkıntı yaşamazsın ve istediğin puanı alıp annelik hayatına çok daha güçlü bi kadın olarak başlarsın. Biz güçlü olmaya çalışan, kendi ayakları üzerinde durmak isteyen kadınlar iyi ki varız. Keşke daha çok olsak. İnşallah hepimiz başaracağız ❤️
(7 puan)
Yaa çok teşekkür ederim güzel dileklerin duaların için allah razı olsun inşallah başarılı olurum senindr dualarınla son güne kadar çalışmaya devam edeceğim gerisi takdiri ilahi

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 139 göst.
9 Mart 2023 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde 1992225 (331 puan) sordu
0 oy
4 cevap 537 göst.
0 oy
6 cevap 278 göst.
0 oy
6 cevap 371 göst.

651,200 soru

3,428,007 cevap

4,260,569 yorum

184,054 üye

...