0 oy
469 göst.
Hamilelikte Anne Sağlığı kategorisinde (12 puan)
Hamilelikte fazla kilo almamak için ne yapmalıyım 
Gebelik haftası 4+4

9 Cevap

+1 oy
(115 puan)
Öncelikle hayırlı olsun, umarım sağlıkla kucağına alırsın. Kilo takibi önemli bu nedenle aç kalmamaya, sık sık ve az az beslenmeye dikkat etmelisin. Tam buğday ekmeği, şekersiz ve katkısız şeyleri tercih et. Mutlaka hergun 20-30 dk yürü. Bol su tüket. Kilo biraz da yapısal bişey ama tabi bu süreçte abur cubur yememek önemli. Sebze çorbaları tercih et. Et, balık ve tavuk tüketimi haftada en az iki olmalı. Salatayı bol limonlu tüket. Mevsim sebze ve meyveleri tüketimine dikkat et. Hamur işinden uzak dur. 

Benim söyleyeceklerim bunlar.

Şu an 12. Haftanın içindeyim 171 boyunda ve 53.5 kg ile hamile kaldım. Şu an 55 kgyim.
-Reklam-
+1 oy
(560 puan)
Bence zaten kilonuz yok anlam veremedim yani.. hamileliğinizin tadını çıkartın şükredin hamile kalmak isteyen o kadar insanlarımız varki herseye razı olan yeterkk bebeğim olsun diyen o yüzden şükredin şükredelim varsın 20 kilo alalım dünyanın sonu mu yani bir can ortaya geliyor kolaymi Allahım yeterki sağlık sorunu vermesin anneye de bebeğe de doğumdan sonra boğazını kestin mi zaten zayıflarsin niyetim kötü yorum yapmak değil kimse yanlış anlamasin ama bırsuru arkadsim var senelerdir çocuğu olmayan yeterkk olsun diye yalvaran o yüzden bu tarz şeyleri düşünerek kendinizi de bebeğide sitrese sokmayın..
0 oy
(23 puan)
Dengeli ve saglıklı besleneblrsnz. Zaten kilonuz boyunuza oranla az sayılır , bu nedenle sorunuza anlam veremedim. 
(538 puan)
Aynen bende valla şaşırdım açıkçası :D
0 oy
(436 puan)
Kiloya kafa takmamak ve sağlıklı beslenmek
0 oy
(20 puan)
Bence oncelikle bebegine odaklanmalisin Rabbim saglikla kucagina almayi nasip etsin. Alip verebilecegin seylere kafani vok yorma
0 oy
(666 puan)
Canim ikiz gebeyim 5.ci ayimda henuz 5 kg aldim cok sukur makarna pilav hamur islerinden uzak durarak sebze meyve protoin tukeriyorum ve bol su iciyorum cok sukur gereksiz kilo almiyorum
0 oy
(2,459 puan)
Kilo bünyesel birsey alıp almamak değişebilir su içsem yarıyor diyenler de var her şeyi yiyip kilo almayan diyenler de var mesela ben 64 ile hamile kaldım hiç bir şey kısmadım 2 buçuk kilo aldım 35 haftadayım. Bol bol su tüketin gün içerisin de ceviz yoğurt yemeye calısın akşam yemeklerinde ben ekmek yemiyorum mesela. 7 den sonra yemek yemeyin sadece çay kahve tüketiyorum meyve olarak gece tüketme demişti doktorum kan şekerini yükselttiği için acıkma oluyormuş zaten benim mideme dokunuyor o yüzden gündüz tüketiyorum. Et balık tavuk yeşillik tüketmeye çalışın sağlıklı dengeli beslenme olunca bence kilo düzenli alınır ve çok olmaz 
(558 puan)
Merhaba ben de 64 kilo ile gebe kaldım, siz kaç ile doğum ysptınız acaba merak ettim :)
(2,459 puan)
69.700 ile doğum yaptım 24 gün oldu suan 59 kiloyum
(558 puan)
Maşallah canım ya Allah hayırla büyütmeyi nasip etsin. Bebiş kaç kilo doğdu acaba? Sanki çok kilo almazsam vicdan azabı çekeceğim. Herkes gelişmez 15 kilo vs al diyor.
(2,459 puan)
Hiç alakası yok canım 3300 doğdu suan 1 aylık 4490
(558 puan)
Maşallah kuzuya :) teşekkürler
0 oy
(575 puan)
Yapabilecegin en iyi şey akşam 6 dan sonra hic bir şey yeme. Günde 2 ögun ye.ben sadece sabah ve oglenden sonra yiyorum. Beyaz ekmek yemiyorum. Unlu mamül tuketmiyorum. Meyveyi de gün icinde yiyorum. Yatarken sut iciyorum. Almam gerekenden fazlasini almadim. 26.haftadayim.7 kilo aldim. Bende hic bulanti kusma ve iştahsizlik olmadi. O yuzden ilk zamanlar kilo verme durumum da olmadi. Karbonhidrat tuketmezsen eger kalici kilo almamis olursun. Dogumdan sonra da kisa bir sure icinde aldiklarini verirsin
0 oy
(60 puan)
Yani hayatınız harika galiba derdinizi seveyim dedirtti bana.sizin boyunuzda sizin kilonuz da her şeyi geçtim sizin gibi hamile kalmak isteyen o kadar çok insan var ki.siz baştan çok standart ölçülerde hamile kalmışsınız ilk düşündüğünüz şey kilo mu oldu?alın alın da hadi 25 kilo alın önemli mi?sonrasında verirsiniz.burda öyle dert sahibi sağlık sorunu olan insanlar varki açıkçası sorunuz sormak için çok tuhaf geldi.bunca zaman normal beslenmişsiniz demekki aynen devam edin bence.ben yıllardır tüp bebek tedavileriyle zaten baştan 40 kilo almış biriyim.yine de sağlık ol un bugünüme şükür.o yüzden yanlış anlamayın ama son düşünceniz bu olsun evladınız sağlıkla büyüsün.
(56 puan)
Alın benden de o kadar, cocuk sahibi olmak icin yillarca ugrasan , yatmak zorunda olarak hamilelik geciren insanlar var, kilosu fazla olsa anlayacağım kaldı ki burda hamile olan kilo cok alan insanlar var o yuzden bile burdan boyle soru sormaya cekinir insan, tek dertleri kendi fiziki guzellikleri, şükretmeyi bilmiyorlar.
(60 puan)
Hanımefendi sadece bu soru için üyelik oluşturup sormuş.belki övgü beklemek için yapmış olabilir var böyle tipler.ben görseydim ilk sorusu olduğunu cevap vermezdim : )

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 44 göst.
0 oy
3 cevap 482 göst.
28 Eylül 2020 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde sinem8omer. (241 puan) sordu

648,961 soru

3,419,462 cevap

4,250,647 yorum

183,433 üye

...