0 oy
692 göst.
Hamilelikte Anne Sağlığı kategorisinde (26 puan)
Doktor kontrolüme henüz 1 ay var doktorumla bu konuyu konuşamadım. Öğretmenim aşı önceliğim var ama gebelikte aşı olan var mı olmalı miyiz bilemiyorum.

Bu konuda bilgisi olan arkadas var mı acaba?
Gebelik haftası 9+4

12 Cevap

0 oy
(378 puan)
seçti
 
En İyi Cevap
Benimde aşı sıram gelmiş kas hastasıyım. Açıkçası ben korkuyorum olmaya fakat doktora soracağım gidince bu hafta kontrolüm var. Haber veririm canım sana da .
(378 puan)
Canım ben sordum doktora. Olacaklara aşıya yönlendiriyoruz dedi. Ama çin aşısına yönlendiriyorlarmış. Zararı yok dedi ama ben olmayı düşünüyorum ya. İlerid bebeğime ne gibi bir etkisi olur bilmiyorum.
-Reklam-
+1 oy
(26 puan)
Ben de ogretmenim.doktoruma sordum .ol yada olma diyemem cunku gebelerle ilgili net bir durum degil dedi.bundan 5 yil 10 yil sonra aşı olan gebelerin cocuklarinda ne tur durumlar olusacagini bilmiyoruz dedi.olmayacagim.
(378 puan)
Haklı bu konuda bende onu düşünüyorum. Çocukta ileride herhangi bir sıkıntı çıkabilir mi diye.
(42 puan)
Bende geçen gün haberde duymuştum 3 ayını tamamladiktan sonra hamilerlerde emzirenlerde aşı olabilir hatta faydasıda olur çocuk antikorlu doğar demişti bende kararsızım
0 oy
(689 puan)
Gebelik düşünenler ve gebelere tavsiye etmiyorlar. Araştırma yapılmadığı için. 
0 oy
(3,684 puan)
Canım burada günlerdir soruluyor ve çok sert tepkiler oluyor. Bu senin vereceğin bir karar ve herkesin vücudu farklı. Doktorunu arayıp sor istersen 
0 oy
(1,634 puan)
Ben de öğretmenim. Olmadim. Olmayi da düşünmüyorum hamilelikte 
0 oy
(748 puan)
Canım ilk 3 ay bittikten sonra yapılıyor diye biliyorum ben Dr uma sordum bana öyle dedi 
0 oy
(178 puan)
Bende öğretmenim 12 haftaliğim. Daha 2 saat once sordum doktoruma hayir yaptirma dedi
0 oy
(2,011 puan)
Bence olmayın derim hamileler üzerinde çalışma yok ne reaksiyon verir belli değil şuan en çok Risk grubu biziz bizler için birşey yapılmıyor ben astım hastasıyım bana grip aşısı çıktığında bile eczanede kiler olma sakın dedi doğumu beklemek daha mantıklı ben çok korkuyorum covid den astım hastasıyım alerjim var çoğu şeye ben yakalansam kurtulamam biliyorum 
0 oy
(26 puan)
Allah yardımcımız olsun gerçekten zor bir karar hepimiz için bende henüz denenmemiş ve ileride nasıl bir sonuç doğurur bilemediğim için olmak istemiyorum ama son günlerde iyice korkutmaya başladı bu hastalık endişelenmemeye çalışsamda olmuyor maalesef cevaplarınız çok teşekkür ederim.
(307 puan)
Bende sizin gibiyim sonlardayim tedirginim. Inşallah sıkıntısız doğumlarımız olur.
0 oy
(330 puan)
Polisim oncelikle asi sıram geldi doktorum asla olma dedi doktor nederse o hakkımı dogumdan sonra ya saklicamnn
0 oy
(41 puan)
Meraba hamileler emziren annelere aşi yapilmicak... Haber lerde soylemislerdi 
0 oy
(307 puan)
Doktorunuzla konuşup karar vermeniz en iyisi. Bende öğretmenim eğer  aşı hamileligimin başlarına denk gelseydi muhtemelen olurdum ama ben şu an artık sonlardayim.  O yüzden olmayacağım. Doğumdan sonra bakacağım kısmet olursa. Ama boyle de her gün yakalanmadan sıkıntısız doğumum gerceklessin diye dua ediyorum. Bu da ayrı tedirginlik tabi. Yanı diyeceğim doktorunuza danışarak kararınızı verin bence. Bebeğiniz de hayırlı olsun. Sağlıkla doğar inşallah.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 338 göst.
0 oy
12 cevap 1,141 göst.
12 Haziran 2021 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Fer (43 puan) sordu
0 oy
1 cevap 235 göst.

650,904 soru

3,426,868 cevap

4,259,327 yorum

183,967 üye

...