0 oy
586 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (54 puan)

Merhaba cici hamişler,

İlk gebeliğim ve sizin gibi bende bebeğimi heyecanla bekliyorum, herşeyi merak ediyorum. Yalnız kilo konusunda nacizane fikrimi paylasmak istiyorum.

Bebeğinizin kilosunu lütfen diger annelerle karşılaştırıp tatlı canınızı sıkmayın :) Nasıl hepimizin bireysel farklılıkları var ise karnımızdaki yavrucaklarinda farklılıkları var. Ve bu farklılıkları siz anne babasından alıyor. Uzunsaniz uzun, kisaysaniz kisa ve kiloluysaniz kilolu oluyorlar, yani bunlar genetik bu yüzden diger annislerle aynı olmayacak kilosunu da etkileyecek. Misal benim bebeğim minyon olacakmış ayrıntılı ultrasonda öyle dendi ve de sizin dediğiniz kilolardan hep az takıyor muyum? Hayır. 32 haftadan 34. Haftaya kadar yani iki haftada bebişim 500gr almış onu öğrendim. Son haftalardan kilo alımının artacağının bilincindeyim ve bu zamanlari bebişimle sevinerek geçiriyorum. Nasıl mi? Ay benim kızım .... Gr mı olmuş Rabbim sana şifa versin ve sağlıcakla bana getirsin diye seviyorum. :) (Lütfen benim bebisimin o süre zarfinda aldığı kiloyla karşılaştırmayın) 

Eğer doktorunuz size kilo hakkında bir şey demiyorsa bu sizden sakladığı anlamına gelmiyor. Kilosu az ise size beslenmenizi duzenlemenizi oneriyor, çok kilolu ise sizi diyete yönlendiriyor. 

Başkalarıyla karşılaştırma yapıp bu guzel gunlerinizi mahvetmeyin, tadını çıkarın gülün eğlenin, çevrenize nazınızı yapın :) 

Hepinize mutlu, huzurlu, sağlıklı hamilelikler ve de bir avazda kolay doğumlar diliyorum :)

Gebelik haftası 34+4

1 cevap

0 oy
(870 puan)

Dogru ben ve esim minyonuz bebegimde minyon tipli olcak herlde cunku 20 haftalik hamileyim ben kilo almadim 48 ile hamile kaldim suan 47.70 gram kilom var yarin doktor kontrolm var sorcam bebegin kilosu boyu normal mi diye 

(54 puan)
Bence normal olacak biz annisler evhamliyiz :) Rabbim saglicakla kucagina almayı nasip etsin.
(870 puan)
Aynen oyle  merak ediyorum kilo aliyo mu nasil durumu diye insallah canim :)
-Reklam-

651,507 soru

3,429,325 cevap

4,261,851 yorum

184,139 üye

...