0 oy
258 göst.
Hamilelik Alışveriş kategorisinde (170 puan)
Kızlar merhaba bebeğime alışveriş yapmaya ufak ufak başladım ufak tefek şeyleri aklıma geldikçe almaya çalışıyorum beşik ve bebek arabasını son zamanlarımda alicam ama kıyafet konusunda 0_3 Ay begendigim şeyler gözüme çok küçük geliyor kendi kendime bunun içine nasıl sigdircam bebeğime diye düşünüyorum sizlerde aynı fikirde mısınız? 
Gebelik haftası 20

5 Cevap

+1 oy
(609 puan)
Yani 0 3 ay al.yenidoğan  alma 0 1 ay da alma onlar çok küçük 
-Reklam-
+1 oy
(2,284 puan)
0/3 ay ilk aylarda çok gerekli oluyor. Ben 5 tane 5 li hastane çıkışı şeklinde aldım  1 tane 10 lu . Ayrıca tekliu alt pijama tek üst ve tulumlar aldım  alt üst takım aldım bir kaç tane. Baya zıbın aldım. Kardeşim çabuk büyür  akli ile çok şey almamıştı günde 2 3 kez üst değiştirmek zorunda kalınca doğumdan sonra tekrar 0/3 ay alış verişi yaptı. 
0 oy
(609 puan)

Valla bende  öyle  düşünüyorum :Dama 0 3 ay Yeni doğan  alma onlar daha  küçük. Ebebek de kalıplar  çok iyi bence. Çok aşırı  alma ben 4 takım aldım 5 li bide 10 lu  bi takım alıcam  gerisi  doğunca  alıcam   sonuçta  artık herşey elimizin altında.

0 oy
(276 puan)
Canim bende kucuk kucuk aldim daha cok erken ama nerdeyse tamamladim kiyafetlerini ve hepsi 0-3 ay bundan sonrakileri 3 6 ay alicam diyolarki 0 3 ay az al ama gun aşiri uzerini degisecegimiz icin bence bol olmasinda sorun yok cabuk buyuyolarsa bile eksiklik cekmemek icin ben fazla fazla aldim çook minikler ama olsun 
(170 puan)
Aynen canım aynı fikirdeyim en ufak bi süt lekesinde ya da kusmuk lekesinde değiştirmek gerekir die düşünüyorum ondan fazla olmadığını düşünerek alıyorum ama çok küçükler ya
(768 puan)
Valla ben 0 1 ay bile aldım bebek mi bakacam çamaşır mı akıtıcam .
0 oy
(485 puan)
Bebekler ilk aylarda çabuk büyüdüğü icin 0-3 alırsan bazılarını  sadece birkaç kez giydirebilirsin. 3-6 bile çok alma. Kendi tecrübem bu yönde. 6 aya kadar olanlar  çok çabuk küçüldü.  Bir de çocuğa dar giydirme çocuk teni hassas olur. Rahat giydirip çıkarabileceğin  bebeğin içinde daralmayacağı genişlikte  olursa iyi olur. O yüzden biraz daha büyük almak çok ise yarıyor. 
(170 puan)
Canım genelde 3 kilo 3.5 kilo doğuyor şimdiki çocuklar nasipse vakti saatinde doğarsa bu kiloda doğan çocuğa 0_3 Ay ne kadar süre giydirebilirim sence 3 ay giydirilmiyor mu bi de eylulde doğacak daha çok kışlık mi alayim sence tecrübeliyim dedin ya degerlendirmem lazım:)
(485 puan)
Benimki 4 kilo doğdu ikinci ay 5200 olmuştu. 0-3 ay aldıklarımı bir ay zor giydirdim. Dar gelen şeyi de giydirmek istemedim. Rahatsız olmasın diye. Siz de en fazla 2 ay giydirirsiniz. 3,5 doğsa bile genelde hızlı kilo alıyorlar annenin ilk sütü çok faydalıdır.  Daha çok kışlık alın bence de.  Çok ince şeyler almayın. Hafif kalınlıkta ve pamuklu giysilerden alabilirsiniz. Ilk ay bile bu şekilde giydirirsiniz. Çünku hava sıcak bile olsa yenidoğanın en az iki kat giydirilmesi  lazım. Aldığın  şeyleri çok çok almazsan sonra ihtiyaç duyduklarını daha iyi görürsün. Fazla masrafa girmeyip gereksiz harcamadan kurtulursun. Bir de hediye getirenler de çok oluyor giysi.  Ben de ağustosun sonunda doğum yapicam  ikinciye kısmetse. Ilk kızımdan ufalanlar iş görecek. Yeni çok az şey alırım bu da kız zaten. Ilk çocukta ben de çok muallâktaydım ne alsam etsem. Illaki gereksiz alınanlar olmuştu giydiremedigim şeyler. Bu şekilde siz de kendi tecrübenizi edineceksiniz inşallah. Ne kadar biz şunu al bunu alma desek de herkesin kendi deneyimleri kendine referanstır. Bir fikir olsun size ama çok da takılmayın. Işin en tatlı kısımları bu kıyafet alışverişleri falan. O heyecana yenik düşüp hangimiz dozu bazen asmadık ki :)
(136 puan)
Canım benim de Eylül'de doğum nasipse çok kışlık alma bence evler sıcak zaten ben öyle düşünüyorum ilk kızım Ağustos 2 doğumlu ona sadece zıbın giydirdim nasipse bu fındık 21 Eylül uzun kollu hastane çıkışı tarzları bence yeterli
(170 puan)
Yorumların için çok teşekkür ederim deneyimlerinizi bizimle paylaştığınz zaman bizlerde okuyup mutlu oluyoruz :) dikkate alacağım
(485 puan)
Rica ederim bir de biz annelerin en sevdiği konudur bunlar. Yaşadık gördük ya anlatmaya bayılıyoruz. Iki anne bir araya gelirse hele sabaha kadar susmadan konuşabilirler. Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin. Güzel günlerde giydir aldıklarını inşallah.

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 786 göst.
6 Mart 2019 Doğum kategorisinde Aymira (222 puan) sordu
0 oy
9 cevap 440 göst.
7 Ocak 2023 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Duhakym645 (6 puan) sordu
0 oy
5 cevap 175 göst.
26 Ağustos 2022 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde E.m.l (68 puan) sordu

651,143 soru

3,427,805 cevap

4,260,390 yorum

184,036 üye

...