0 oy
192 göst.
Hamilelikte Testler kategorisinde (1,055 puan)
Merhaba,

27 haftalik hamileyim. Dün sağlık ocağında yapılan kan testimde tsh 4.87 çıktı. En son iki ay once bakilmisti. O zmanda 2,89'du. Normaldi yani. Devlet hastanesine gidiyorum normalde. Şimdi kdin dogumdan randevu da bulamıyorum. Ne yapmam lazım çok tedirginim, bebeğin beyin gelişimi olumsuz etkilenir falan diye yazılar okudum. Bilgi sahibi olanlar aydınlatabilir mi rica etsem?
Gebelik haftası 27

5 Cevap

0 oy
(799 puan)
Allahin izniyle bisey olmaz ilavin varsa levotorin di galaiba kullan gidene kadar eski verdigi haplardan 
(1,055 puan)
Ben hiç ilaç kullanmadim. Hep normaldi yani değerlerim. Ne kullanılıyor kaç mglik onu falan bilmiyorum hiç.
(1,055 puan)
Sizin de yüksek mı çıkıyor? İlaç mi kullanıyorsunuz acaba?
-Reklam-
0 oy
(1,264 puan)
Sağlık ocağı ve özel hastanede bir-iki gün arayla yaptırdığım tiroid testinin sonuçları çok farklı çıkıyor. Duyduklarım ve buradan okuduklarıma göre sağlık ocağında alınan kanlar toplama saati dolana, hastaneye gönderilene ve işleme girene kadar uzun süre beklediği için değerler daha yüksek çıkıyor. Ben olsam sadece tsh'ı başka bir yerde tekrarlardım. 

Hep sınıra yakın veya sınırın biraz üstünde miydi? Doktorunuz önlem olarak mg'ı düşük bir ilaç kullandırsa daha iyi olurdu. Hamileliğin ilk 3 ayında 2.5 altı isteniyor, diğer aylarda 3'e kadar tolere edilebilir oluyor değerler diye biliyorum.

Önerilerim; testi başka yerde tekrarlayın, doktorunuza değerleri gösterin. Yönlendirirse dahiliyeye başvurun. 
(1,055 puan)
Çok teşekkür ederim yorumunuz için. En son bundan iki ay önce özel bir hastanede yapılmıştı. O zman 2,89 çıkmıştı. Hiç tshla alkali sıkıntım olmadı bu güne kadar. İlk kez karşılaşıyorum ve çok korktum açıkçası. Önerinizi dikkkate alacağım. Tekrar teşekkür ederim.
0 oy
(1,055 puan)
Bilenler yanıt verebilir mi acaba?
0 oy
(3,684 puan)
Normal değil canım 2.5 altında olması gereken. İlaç kullanıyorum başından beri doktorum öyle demişti 
(1,055 puan)
Bugün dahiliyeden kan verdim, bakalım sonuca göre ban da başlayacak galiba ilaç. Teşekkürler.
0 oy
(63 puan)
Değeriniz biraz yüksek benim 8.ci haftada 3.66 çıkmasına rağmen ilaç başladılar doğuma kadar kullanıcam sizde doktora mutlaka söyleyin dahiliyeye yönlendirir ilaç yazar 
(1,055 puan)
Son kan değerinde 6,05 çıktı bugün tsh. Dahiliye 50 mg Levotiron başladı. Bir ay sonra kontrol dedi.
(63 puan)
Bana dahiliye doktoru bu ilaç değil merak etme demişti nasıl ki bebek için ilk zaman folik asit alıyorsan buda hormonu düzenlemek için demişti yani düzenli kullanın hiç bir zararı yok geçmiş olsun
(1,055 puan)
Sağolun, kullanacağım zaten aksatmadan. Şimdi 27. Haftamdayim, devlet Hastanesi'ne giidyorum. Dolayısıyla detaylıca anlatmiyorlar iç rahatlatıcı şekilde.  Ama bebeğin beyin gelişimini etkilemiş olabilir bu rakam diye okudum internette. İçim rahat değil, bir olumsuzluk olmuş müdür acaba?
(63 puan)
Bence değeriniz çok yüksek değil birde hamileliğin başında beri yüksek değilmiş sonradan olmuş ve fark edilmiş bu kadar kısa zamanda zannetmiyorum bişey olmamıştır içiniz ferah olsun :)
(1,055 puan)
Sağolun :) insalah öyledir, rabbim korusun evlatlarımızi.

651,409 soru

3,428,935 cevap

4,261,453 yorum

184,118 üye

...