0 oy
457 göst.
Hamilelikte Güzellik kategorisinde (41 puan)
Kızlar bugün tam 10 haftamı doldurdum. Saçlarım gerçekten berbat durumda dipleri aşağı kadar indiler saçlarımı boyamak istiyorum ama kimi zararlı diyor kimisi değil. Hamileliğimde maşallah her hangi bir zorluk yok maske takıp kokusunu almadan boyayabilirmiyim yoksa gerçekten zararlı mı sizce? 
Gebelik haftası 10

19 Cevap

0 oy
(1,202 puan)
Diplerine değdirmeden boyaya bilirsin ama istersen doktoruna danış
(41 puan)
Aynen doktora sormadan hareket etmiyim bencede
-Reklam-
0 oy
(223 puan)
Maske takmakla alakası yok sonuçta saç derine işliyor boya canım bitkisel boyalar varmış ama onlarda tam istenilen renk olmayabiliyormuş bence boyatma :) 
(41 puan)
Hiç tene değiyo olması olasılığı aklıma gelmemişti gerçekten kokusundan kaynaklı zannediyordum araştırmadan işte çevreden ne duyarsan
0 oy
(120 puan)
iyi deil diye biliyorum. diplerine degdirmesen bile kimyasal maddeler var icinde. beklemen lazim dogumdan sonra 
(41 puan)
Öyle yapıcam herhalde artık doktorumada bir danışayım bebeğimden kıymetli değil ya
(120 puan)
kesinlikle.
0 oy
(662 puan)
Canım 40,45 dk o kimyasal madde kafanda duruyor yapma derim bence iyi değil derler. 
0 oy
(786 puan)
Benim halimi görsen:) genetik ve dipler komple beyaz benim baya beyaz hatta 17 yaşından bu yana beyazlarım çok ama asla boyatmayı düşünmedim zaten normalde boyanın kokusu beni kötü yapıyor saç diplerim yanıyor o yüzden doktor izin versede gereksiz bence öyle çok dışarı çıkamıyoruz zaten çıkıncada şapka falan takarım artık 
0 oy
(666 puan)
Doktorum 15 haftadan sonra izin vermisti
0 oy
(1,161 puan)
Benim kadar kötü müdür acaba çünkü kendi saç rengim olan sarıyı bırakıp yerine böyle canlı bir kızıl yapmıştım hatta kırmızı çingene gibi geziyorum diyebilirim zira birazda uzarsa saçlarım neredeyse bir karış olacak dipleri :)) şaka bir yana içerisinde bir şuru kimyasal var üstelik o bitkisel denilenler bile tamamen masum değil. Üstelik kokusu da cabası. Bu dönem kokuya hassasiyetimiz müthiş rahatsız edebilir. Ben hamile olduğumu bilmeden boyamistim ilk haftalarda öyle bir vicdan azabı ki sürekli kafama takılır dururdu. Ne gerek vardi, neden yaptım, çok mu gerekliydi, acaba bişey olur mu diye diye ilk 12 hafta kendimi yedim. Hala da takılmıyor değil. Hamileligimi öğrenir öğrenmez de neredeyse bütün cilt bakım ürünlerini bile bıraktım. İçerisindeki maddeleri tek tek arastirdiginiz zaman öyle şeyler çıkıyor ki karşınıza. Salisik asitler mi dersiniz, neler neler. Şimdi sadece tamamen doğal içerikli ürünler kullanıyorum. Onları da çok uzun aralıklarla. Saçlarımsa doğumu bekliyor :))
(41 puan)
Gerçekten benimde öyle benimde doğal rengim siyahtı civciv sarıya dönmüştüm daha önce onun üstüne daha koyu bi ton boyadım şuan benimde turuncu sarı siyah karışımı birşeyler var renk cümbüşü diyebiliriz :)) benimde diplerim aynı durumda ve bu gebelik çok çabuk saç uzatıyor o yüzden bende söylemiştim ama sanırım bende o vicdan azabını bişey olmasa dahi günlerce yaşayamam zaten çok takıntılıyım normal bir ağrı bile olsa ona yorarım en iyisi doğum sonrası boyamak :))
(1,161 puan)
Yani biraz rahatsaniz boyayabilirsiniz ama benim gibi takintiliysaniz sürekli kafanızı kurcalayacak malesef :)) bebisler için biraz daha boyel gezebilirz :))
0 oy
(677 puan)
Bitkisel boyayla boyaya bilirsin tabi nekadar bitkisel orası Allah bilir :)
0 oy
(209 puan)
Canım 4.ayda boya bitkisel boya kullan
0 oy
(21 puan)
Bende boyatmak istiyorum ama 3. Ayın dolmasını bekliyorum doktorlarda o zaman boyayabilirsiniz diyor gelişimi tamamlanıyormuş biraz daha bekle derim 
0 oy
(87 puan)
Valla ben de taktım bu ara saçıma ama zaten pandemi var dışarı bile cikamiyoruz..Ne olur ne olmaz diye boyatmiyorum..En azından saçım kendine gelir bu sırada hem de içim rahat olur..
(41 puan)
Aynen öyle bide ben hamile olduğumu öğrenmeden çok önce boyatmıştım normalde benim saçlarım kolay uzamazdı yani 5 ay falan geçti üstüne ama hamilelikten sonra bi anda saçlarım uzadı bende anlamadım dipler nerelere geldi bende boyamıycam vazgeçtim bu konudan :))
0 oy
(387 puan)
Ben 27 haftaligim.sacim şuan 3 renk.siyah kahve ve kızıl karışımı.bence boyama.ben emzirmeyi kesene kadar boyamıcam.varsin çirkin olayım ama yazık bebeğime diye düşünüyorum 
0 oy
(43 puan)
Bu 3cü hamiləliyim 3ündədə boyatmışam ama 3ayından sonra heç bir problemde olmayıb çox şükür
0 oy
(1,751 puan)
Maske taksan da cilt altından kan yolu ile bebeğe geçiyor canm kimyasal. Benim doktorum da kuaförümde kesinlikle önermedi. Beyazlarım da çıktı diplerden ama doğumdan sonra boyatcam, bebegimden önemli değil sonuçta. 
(41 puan)
Ben işte bunu bilmiyordum yani deri yoluyla geçtiğini hiç düşünmedim araştırmamıştım da bu zamana kadar ben tek sıkıntı kokusundan kaynaklı sanıyordum ama duyunca bende riske atamam bebişimi en iyisi beklemek ne olcak sanki bi kaç ay şapkayla gezeriz :))
(1,751 puan)
:)) kamufle ediyorum bende tokalarla canm. Yeterki bebis ler iyi olsun. Onlar sag salim doğsun lar acısını çıkartırız :)
0 oy
(232 puan)
Sana kokusundan dolayı zararlı denmiyor ki canım saç derisinden alıyoruz o kimyasalı saçındansa bebeğin daha önemli bence 4.aydan sonra bitkisel boya kullanabilirsin doktorda böyle söyleyecektir
(41 puan)
Ah ben ciltten geçeceğini bilmiyordum işte tek sıkıntı kokusundan kaynaklı sanıyordum hatta halledilir diyodum ama meğerse cildimizden geçiyormuş o yüzden öğrenince bende beklemeye karar verdim
(232 puan)
O zman sen boya bol bol
0 oy
(328 puan)
Bitkisel boyalar var canım bende yaptım gayet de güzelDi boya ama 3 ay dolduktan sonra ilk 3 ay önermiyomus doktorlar diye duydum
0 oy
(792 puan)
Bn 27 haftalık oldum onlerımde cok beyaz var boyayacm diplerine cok surmm bıde doguma ıkı gun kala ypcm onlerını sadece 
0 oy
(1,246 puan)
37 haftalığım dün boyattım ilk üç ay önermiyolar zaten 
–1 oy
(645 puan)
Ben boyattım kuaförde 3 aylıktım. Yarım saatten fazla bekletme birşey olmaz. Ona bakılırsa şampuanlar da kimyasal el kremi VS hepsini deri emiyor. Çok içine sinmezse bitkisel boya kullanabilirsin yine de senin tercihin. 
(41 puan)
Gene çok kafam karıştı doktoruma sorup zamanını bekliycem biraz aksın saçlarım bebeğimden değerli değil ya :)

650,073 soru

3,423,627 cevap

4,255,570 yorum

183,724 üye

...