0 oy
284 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (66 puan)
Merhaba kızlar henüz 17 haftalık hamileyim ve 2 kilo aldım ama inanılmaz çatlaklarım var. Üstelik düzenli olarak çatlak önleyici yağ ve kremler kullanıyorum ama hiçbir işe yaramıyor. Sizin kaçıncı haftada başladı çok oldu mu? Ben ne yapmalıyım yardım edinn..

9 Cevap

0 oy
(268 puan)
32+6 haftalık hamileyim geçen hafta başladı çatlaklarım. İç karnın dar sanırım.
(66 puan)
Neden olduğunu bilmiyorum ama çok takıyorum kafama nasıl kurtulabilirim ki?
(504 puan)
Bende ssninle ayni haftda az az cik.aya basladi
-Reklam-
0 oy
(86 puan)
Arkadaşım bu biraz genetik diyorlar ne kadar doğru bilmiyorum ama.. Annemin her yeri çatlak ama bende hiç oluşmadı. ilk haftadan kantaron yağı kullanmaya başlamıştım hiç çatlağım olmadı çok şükür. Göğüslerime çok az kullanıyordum orda oldu biraz çatlak. Şuan 37+4 deyim. Kantaronum bittiği için yaklaşık 1 aydır vazalin kullanıyorum. İnşallah doğumdan sonra fln olmaz. Bi vazalin ya da kantaron dene istersen. Bir de kantaronun onarıcı etkisi de var. Göğüslerimdeki çatlakları azalttı. 
(66 puan)
Genetik olduğunu sanmıyorum ablamda tek bir çatlak bile olmamıştı ama bende şimdiden çok fazla
0 oy
(629 puan)
BU kadar erken mu başlıyor korktum ben  daha erken 14 haftalık ama hiç bisy kullanmiyorumy karnımda yok ama  kullanmalıyım acaba
(66 puan)
Şimdiden yağ kullan bence
(1,184 puan)
Evet kullanmaya başlayın ve aksatmayın. Nasıl yüz için sabah akşam kremleri varsa karnınız, göğüsleriniz, üst bacak ve kalçalarınız için de aynı şekilde uygun krem ve yağları düzenli kullanın bence.
(629 puan)
Teşekkürler sağolun
0 oy
(568 puan)
Ben 28 haftalık hamileyim bende henüz oluşmadı vazelin kullanıyorum
0 oy
(724 puan)
20 haftayim geçen hafta başladı bende de ve çok iyi kremler kullanmama rağmen çatlayan çatlıyor yaa engel olunmuyor ilk bende çok kafama taktım ama şuan yapabileceğim birşey yok en kötü tedaviye gideriz 
0 oy
(1,184 puan)
Düzenli, sabah akşam, yağ ve uygun bir kremi kullanın. Hatta çok kuruyorsanız gün içinde de sürün. Vazelin, bio-oil yağ, badem yağı, hindistan cevizi yağı, kakao yağı, acı badem sütü kremi, hamileler için olan kremler vs. çok seçenek var. Bir kaç tane edinin ve kullanın. Vazelin ve çinko oksit içeren kremler yeni oluşan çatlaklara iyi geliyormuş diye duydum, doğruluğu nedir bilemem. Çinko oksit içeren krem olarak da oksizinc var. Ama hergün kullanıma uygun mudur değil midir bilmiyorum, kendim hergün kullanmadım bu kremi.
0 oy
(1,038 puan)
Herkesin bünyesi farklı tabi ama sen biraz erken başlamışsın catlamaya. Kullandigin urunleri bırakma devam et bence. Ben 22 haftalik oldum aslinda catlamaya musaitim ama henüz bir catlak olmadı. Sonrasinda nolur bakiciz artik.
0 oy
(427 puan)
Sən yinə iyisin bən 9 hafda falandi catladigimda 
0 oy
(48 puan)
Bol sıvı tüketmenizi öneririm cildinizin kurumasini onlemek icin ben asiri zayiftim hamilelik boyunca 20 kilo aldim en ufak bi catlama dahi olmadi çok sükür ama inanilmaz su tüketiyordum ve sürekli nemlendiriyordum

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 252 göst.
0 oy
5 cevap 211 göst.
5 Aralık 2019 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Ezgi123 (133 puan) sordu

652,017 soru

3,431,268 cevap

4,264,026 yorum

184,282 üye

...