0 oy
215 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (12 puan)
İlk gebeliğim 37+1 olduk doktor doğum sancısının belden geleceğini söyledi ve saatte 1 den başlayıp 5 dakikaya kadar aralıklı olacağını o zaman hastaneye gitmem gerektiğini söyledi. Açılmayla da alakalı bir durummuş. Şimdi benim annem de 2 çocuk doğurdu bana dediği birden sancısı gelmiş gitmiş ve hemen doğurmuş. Öncesi hiçbişi olmamış. Sizlerde nasıl oldu bu sancı nasıl anlaşılır,ben normal doğum yapmak istiyorum annem ilk doğumum olduğu için o sancıya dayanamazsın epidural anestezi ile doğur dedi. Siz de o sancıyı uzun mu çektiniz nasıl anlicam bilmiyorum yardımcı olur musunuz?
Gebelik haftası 37+1

4 Cevap

+1 oy
(135 puan)
Bendimde 37 haftalik
-Reklam-
0 oy
(19 puan)
Benim ilk bebekliğinde 34. Haftamda başladı doğumum. Benim bel ağrısı gibi başladı evet. Gece başladı öncesinde bu tıkaç varya hani içerde hani araştırdıysanız bilirsiniz böyle sümüksü bir yapı o geldi bende ben basta onu akıntı gibi düşünmüştüm meğer oymuş. Neyse sonradan bel ağrısı başladı hafif kasıkta da ağrı oldu. Ama bel ağrısı sanki adet sancısı gibiydi başlangıçta. Ve aralıkları coktu. Yani aralikliydi. Git gide mesafesi düşüyor daha sık hissetmeye başlamıştım ara ara hastaneye gittim açılmalar başlamıştı. Benim bu durum 1 günden fazla sürdü. Yani şöyle soyleyim 5 cm açıklığa kadar hiç etkilemedi nerdeyse diyebilirim herhalde ondan smsonra daha sıkıntılı geçiyor. Ama bence doğru nefes egzersizleriyle anlatılmayacak birşey değil. Yani bu güç biz kadınlarda var zaten. Anestezi kısmına doktorunuzla karar verirsiniz bence. Ama şöyle bir durum var ki her dogum kendine özeldir. Kiminin belki katlanmakta zorlandığı bir durum olabilirken kimisi ici  hiç etkilenmeyeceği bir durum olabilir. Yani ağrı eşiği herkesin farklılık gösterebilir. Tamamen akışa bırakmak gerek bunu başarabilirsek bebek zaten doğacağı şekli biliyor. Hakkınızda hayırlısı olsun.
(12 puan)
Çok teşekkür ederim
0 oy
Agri esigine gore degisir. Benim ilk gebeligimde katlanir bir ince sanci geldi. Sonradan siddetlendi. Sadece doguma yakin daha şiddetliydi. Ancak yanimda kalan bazi anneler uzun süre sanci cekti. O yüzden kendi sancin geldiginde kendin anliyorsun canim.
(12 puan)
Anladım,çok teşekkür ederim
0 oy
(106 puan)
Herkesin farklı olur. Mesela ben 38+0 da sancim basladiginda anlamadim. Uyumak istiyodum ama uykuya dalamadim sanki karnim agriyomus gibi bisey oldu biseyler yiyio yatmistim herhalde ondan dedim. Bir iki saat uyuyamayinca kalktim sonra biraz daha artti gibi. Acaba dogum sancisi mi ki dedim. Telefonu elime aldim koridorda yurudum biraz agrim gecsin diye. Sonra baktim agri duzenli dk larla gelip gidiyo. 5 dk da bir bi agri girip geciyo ama sanko agri karnimda gibi. Dogum olduguna hala emin degilim. Tuvalete gittim acaba tuvaletim mi var ki diye bi baktim. Pembemsi bi leke. Esim le hastaneye gittik ve 4 cm acilmam vardi. Suni sanci verdiler gidince. 2 saatte normal dogum oldu. 
(12 puan)
İnşallah sizin gibi bende anlamam ilk doğumum olduğu için o sancıdan korkuyorum,cevabınız için çok teşekkür ederim

654,884 soru

3,442,288 cevap

4,276,427 yorum

185,025 üye

...