0 oy
696 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (170 puan)

Sorması ayıp olmasın ama :blush: 9 haftalığım ve cinsel ilişkide vajinal kuruluktan ötürü eşimle sıkıntı yaşıyoruz.. gebelikten kaynaklı büyük ihtimal ama çözümü nedir acaba.. yaşayan var mi..

17 Cevap

+3 oy
(240 puan)
İlk 3 ay ilişki önerilmiyor diyen bilmişler acaba ilk 3 ay eğer riskli gebelik varsa önerilmedigini, doktor eğer senin düşük riskin yok dediyse öyle bir şey olmadığını bilmiyorlar mı acaba? Doktorun sana sen dikkatli ol düşük riskin var demediyse ilişkiye girebilirsin hatta 40.haftaya kadar bile girersin
(703 puan)
Hani bir laf var ya elti eltinin ne onduğunu ne öldüğünü istermiş diye bence buradaki durumda tam bu laftaki gibi olmuş.Birşeyler mana verilip içten içe olan kıskançlıklar yazılıyor.Eğer ki gebelikte ilişki yasak olsaydı bunu en başta Allahu Teala yasaklardı zaten gerek görülürse doktorlar uyarıyor.Ama ilk 3 ay yasak diye diretenler yada 9 ay ilişkiye girmeyin diyenler hangi doktorluğu okudular acaba.Rabbim hepimize hidayet ve fırasat versin inşaAllah herkesin hayatına müdahale etmemeyi öğreniriz.
(7,099 puan)
Kuzum özellikle ilk 7 8 hafta bebek tam yerleşmede olduğu için uzak durulmadı sağlıklı olur. Çünkü risk yoksa bile ilişki sonrası kanama beya lekelenme şikayeti oluyor gebelerde.
9 10  sonra sert olmamak kaydıyla sorun olmaz
 hiç sıkıntı yaşamadık biz
9 10 dan sonra filan
(1,188 puan)
hahaha 9 ay ılıskıye gıremem gıbı bısey olsaydı ben hayatta hamıle kalmazdımsjsjj. saka yapıyorum tabı kı bu da yanlıs anlasılmasın.
(703 puan)
Alyam hanım güldürdünüz beni :)) ama her insanın isteği farklı oluyor saygı duymak gerekiyor.Ben normalde çok aşırı istekli değilim ama bu hamileliğimde 15 haftalık olana kadar ayrı bir istek vardı anlatamam.Tabii şimdi bunuda yargılayanlar olabilir :/
(1,188 puan)
aman kım yargılarsa yargılasın:) ya bende de bı oluyo bı olmuyo. hamılelgımde esımden evımden tıksındım zaten . aslında14.haftada gectı. esıme dokunmak ıstemıyordum dusun . ama yanlıs anlamasın uzulmesın dıye bısey dıyemıyodum. arkadaslarıma soruyrdum normal mı dıye. evet normal son haftalarda da sen cok ısteklı olcaksın dedıler. şimdi 20.haftamdayım gectı o ısteksızlıgım tıksıntım falan.  şu an ısteklıyım cok sukur sjsjs
-Reklam-
+2 oy
(1,161 puan)
Şuan elli tane ilk üç ay cinsellik önerilmiyor yorumu okudum galiba. Hayır canım alakası yok herhangi bir problemin ya da düşük riskin yoksa cinsellik gebeliğin başından sonuna yaşanan bir şey. Zararı yok faydası var birazcık arastirabilirsin. Yalnız hormonlardan dolayı bazen de psikolojik olarak ilişki istemeyebilir son koekuyor olabilirsin, endişelerin olabilir, ilk zamanlar ağrıların ya da bulantılarım olabilir çok normal. Muhtemelen vajinal kuruluk yaşamanın sebebi de hamilelik. Bunun için gebelerin de kullanabildiği kremler var. Ama bence en iyi çözüm doktorunla bu durumu paylasman illaki çözüm önerecektir. 
0 oy
(340 puan)
Malesef doğumdan sonraya kadar devam edebilen bı durum doktorunuza sorarak jel kullanabilirsiniz kuruluk için 
0 oy
(180 puan)
Zaten ilk 3 ay ilişki önermiyor ki doktorlar. 
(1,188 puan)
o dusuk rıskı olanlar ııcn canım. herhangı bı sorun yoksa her zaman gırılır
0 oy
(324 puan)
Ilk 3 ay iliski önerilmiyor bilginize
(170 puan)
İlk üç ay riskli gebeliklerde önerilmiyor.. doktor herhangi bir ağrı acı yaşamıyorsan sorun yok dedi üstelik bunu 6. Hafta da söyledi.. kuruluk bir kaç gündür var doktor randevuma daha zaman olduğu için ona sormadan önce tecrübe etmiş olanlar varsa bilgi edinme amaçlı sordum..
(1,908 puan)
Evet canım düşüş riski yoksa sorun yok banada 6 haftalıkken dedi şuan 6 aylık olduk bişey yok yani
0 oy
(1,006 puan)
İlk 3 ay yasak diyorlar ama canım doktor izin verince krem yazmasını  isteyebilirsin 
0 oy
(21 puan)
Aynı durumdan ben de muzdaribim. Vajinal kuruluk arti cinsel isteksizlik. Sonraları düzene girecegini düşünüyorum inşallah
0 oy
(1,035 puan)
İlişki tavsiye edilmiyor ama siz yapıyorsunuz sanırım 
0 oy
(49 puan)
Benimde yanma oluyo çok ama enfeksiyonum vardi tedavi oldum doktora danışmalsn bence bebeğe zarar verebilir 
0 oy
(1,697 puan)
Yahu nereden uyduruyorsunuz ilk 3 ay ilişki yasak önerilmiyor falan diye düşük tehtidi yoksa ,çoğul gebelik değilse doğuma kdr ilişki serbest..
0 oy
(613 puan)
Ilk 3 ay iliski önerilmiyor diye biliyorum ama 
0 oy
(1,188 puan)

kuzum ılıskı yasak demısler ama kesınlıkle oyle bır sey yok. dusuk tehtıdın olmadıgı surece gırebılırsın. ve uzmanlar ılıskının bebegı besledıgını soyluyor zaten. ben 20.haftamdayım her zamn cınsel ılıskı oldu hıc te bı sıkıntı olmadı cok sukur. ama dedıgın gıbı bende de bı donem kuruluk oldu sonra gectı . olağan seyler bunlar:)

0 oy
(172 puan)
29+3 haftalık hamileyim. Doktoruma iyice sordum ve netten de baktım içim rahat etsin diye. Bu ilk 3 ay yasak diyenler sanırım 6 yıl tıp okumuşlar, kendilerinden çok emin konuşuyorlar. Şu döneme kadar da eşimle birlikteliğimi yaşadım. Doktoruma ilk sorduğumda bana kayganlaştırocı jel kullan dedi.Allaha şükür de bir sıkıntı yaşamadık.geçen ayki kontrolümde cinsel organımın dış kısmında ağrı olduğunu söyledim. Doktorum bazı kadınlarda iç varis olabileceğini, ayrıca hamilelikte  genital bölgede kuruluk ve ağrı hassasiyetinin arttığını(göğüslerdeki gibi), dış genital organın şiştiğini söyledi. Kendimi rahat hissettiğim an cinsellik yaşamakta zorluk hissetmedim. Bebişim de gayet sağlıklı. Hatta çok hareketli. 
0 oy
(392 puan)
Canım onu doktoruna sorman  gerekiyor risksiz gebelikte ilişki sıkıntı olmuyor mesela ben  34 haftadır yasak riskli olduğu için ama iki cocugumda ilk 3 ay kanama riskim olduğu için ara vermiştik sonra  tam gaz devam:) ama bunda sıkıntılar var o yüzden eğer doktorunun numarası varsa utanıyorsan sormaya mesaj yoluyla sor o biraz daha kolay olur senin için:))
0 oy
(170 puan)
Kimse artık o kişi bende bulamıyorum şahsına yazdığım cevabıda bulamıyorum ay nasıl sinirimi bozdu yaa.. nikahlı karı kocayiz yeni evliyiz elhamdülillah gebeliğimde de risk yok sorun yok sanki günde 3-5 seferden bahsediyoruz tövbe tövbe.. kimse tanımadı bilmediği insanlar hakkında suizanla ukala ukala yorumlar yapmasın burda.. kul hakkı internette muaf değil..
0 oy
(488 puan)
28 haftaligim Baslarda bunun olmasi normal bende yasadim hic bi tehlikem yoktu doktorum iliski konusunda rahat ol dedi ama o kuruluk sebebiyle birliktelik yasamadim uzun  sure sanirim hamileligin verdigi kaygiyla oluyo diyede dusunuyorum ama ilerleyen haftalarda duzeliyo merak etme
0 oy
(1,399 puan)
İlkınde  korkudan 9 ay hıc olmamıstık sımdı 6+4 uz yine olmadık daha bebıs az daha buyusun  bakacağız artık :) 

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 437 göst.
+1 oy
1 cevap 122 göst.
27 Kasım 2023 Hamilelikte Anne Sağlığı kategorisinde CGDmkyc (10 puan) sordu
0 oy
2 cevap 285 göst.
13 Mart 2023 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde SafiyeAyse (7 puan) sordu

651,066 soru

3,427,446 cevap

4,259,969 yorum

184,017 üye

...