0 oy
420 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (125 puan)
Yavaş yavaş korkmaya başladım 38+4 olduk sayılır aklıma gelince endişeleniyorum suni sancı almamak için direnicem ebelere rica edicem o zaten başlı başına tam bi bela çoğu zamn gereksiz yere suni veriliyor ama kendi sancınız nasıl dayanılmaz mı ki bebek çıkarken olcek gibi mı oluyor acaba insan
Gebelik haftası 38+3

7 Cevap

+2 oy
(42 puan)
Bence korkmayın.Ben hem suni sancı ile ölü doğum hem de daha sonra kendi sancımla sağlıklı normal doğum yaptım..İkisi birbirine benziyor doktorlar suni sancı vermeyi uygun görürse de direnmeyin.İkisinde de önce regl gibi hafif hafif başlıyor inanın çoğu kısmı dayanilmayacak gibi değil filmlerdeki gibi aniden yoğun ağrı olmuyor. Aralıklarla gelen sancılar oluyor bu sancılar gitgide ağırlaşıyor ve aralıkları kısalıyor.En zor kısmı son 1 saat filan oluyor onda da bebeğinize kavuşmanıza az kaldığı için onu dusunmeye çalışın.Bir mucize geliyor bundan mutlu ne olabilir.. :) Size tavsiyem bol bol yürüyüş perine masajı ve sakin olmak. Ayrıca eğer hastanede kalmak zorunda olmazsanız son 15 dakikada 1 sancı girene kadar evde kalın hem aileniz destek olur masaj yaparlar vs belki ılık duşla filan da rahatlarsiniz..Sonra da dediğim gibi mucizenize kavuşacaksınız bebeğinizi hayal edin bol bol sonrası eminim çok güzel olacak.  Bekleme sürecinde bebek bakımı uyku eğitimi beslenme vs ile ilgili kitaplar  okuyabilirsiniz sevdiğiniz filmler diziler izleyebilirsiniz bebek doğunca pek bakmaya fırsat olmuyor..Şimdiden hayırlı uğurlu olsun.:)
(125 puan)
Çok sağolun güzel yorumdu umarım kendi sancım yeterli olur
(158 puan)
Arkadaş çok güzel anlatmış kesinlikle doğru bende normal doğurdum devlette,suni sanci vermiyolar hemen hemde 42 haftaliktik, sancimi beklediler.tam zorlandığınız kısımda zaten bebeğin başının çıkmasıyla ağrı azalıyor. Kucağa alınca da diyeceğiniz tek şey bu mucizeye değer  :))...ama bi tavsiyem olucak çok sanci durumunda kesinlikle bağırmayın bol bol dua edin ,çünkü bağırınca bişey çözemezsiniz ve gücünüz azaliyo, ıkınmaya gücünüz kalmaz bu da doğum süresini uzatır daha çok yıpranırsınız .Ben öyle yaptım 2bucuk saatte oldu bitti.Sizde hayırlısıyla kucağınıza alın insallah.
(42 puan)
Umarım ama dediğim gibi yeterli olmazsa da karaları bağlamayın çok da farklı değil diğeri de
.. Duamdasiniz bir avazda kurtulun inşallah :)
(42 puan)
Sizin de tavsiyenize katılıyorum Filiz hanım.inşallah kolayca bebeğini kucağına alır bu kardeşimiz..Yorumunuz için ben de teşekkür ederim :)
(158 puan)
Âmin inşallah, rica ederim.
-Reklam-
0 oy
(507 puan)
Dua etmek den başka elden. Bir şey gelmiyor malesef suni sancı kötüydü insanın kendi sancısı nasıl olur bilrmrm yine 40 bulduk tık yok
0 oy
(159 puan)
Malasef kendi sancinda çok kötü ne oturabiliyorsun ne ayakta durabiliyorsun ne yürüye biliyorsun.. O sancıyla beklemek çok zor.. İnşallah kolayca atlatirsiniz.
(125 puan)
İnşallah
0 oy
(198 puan)
Bende cok korkuyorum insallah kendı sancımızla dogum yparız benimde az kaldı 36+3 
0 oy
(96 puan)
:)) vala kizlar yapack bise yok 38+5 te kizimi kucagima aldm kendi sancmla smdi yne hamileym yine korkuyrm malesef ama sonu cok guzel sonucta doguracksn öle düsün zaten ummadgn anda gelicek insallah sancin ve saatler sonra belkide hemn dogurcksn minigini kucagina aldinmi emin ol hersy geciyo allahm bir sancida kurtarsn insallah benide :)
0 oy
(188 puan)
Daha şimdiden suni sancıyı düsünmeyin kendi sanciniz  gelir. Psikoloji çok etkiliyor. O an sanciniz bile  geri gidebilir  . Şöyle bi örnek verim. Devlette dogum yaptım ben kendi sancim  geldi dogum yapacağım ana kadar şancı çektim hastanede .  Dogum odasina gectim Iki tane çatal vardı bi kadın dogum yapıyordu. Onu görünce tabiki ister istemez ilgimi çekti ve ona bakarken bile sancim   geri gitti. O kadar sanci  çektim sanki normal insan gibi bi süre yattım o çatalda kadını izlerken.  
0 oy
(42 puan)
Son sorunuzu şimdi fark ettim bebek çıkarken çok rahatlıyorsunuz öyle ölüyor gibi olmak vs asla yok... Sancılar doğumla birlikte şıp diye kesiliyor zaten. Doğum sonrası bundan mi korkmusum diyeceğinize eminim..İlk doğumda dikiş yoktu doğum sonrası hemen ayaklanmstm..İkinci doğumumda kesi atmışlar hissetmemiştim.Dikislerde de uyusturuyorlar zaten. Doğum sonrası inşallah dikis olmaz olursa da bakımına özen göstererek yeme içme düzeni ile kabız olmayarak çabucak toparlarsiniz umarım. Tekrar hayırlı uğurlu olsun :)

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 462 göst.
24 Ağustos 2020 Doğum kategorisinde Bir bayan (51 puan) sordu
0 oy
2 cevap 140 göst.
22 Nisan Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Amedî (567 puan) sordu
0 oy
4 cevap 242 göst.
0 oy
14 cevap 320 göst.
7 Ağustos 2023 Doğum kategorisinde 112123 (29 puan) sordu

650,737 soru

3,426,185 cevap

4,258,585 yorum

183,901 üye

...