0 oy
1,196 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (32 puan)
cipsi cok seviyorum çikolata abur cubur yiyorum zaten başka da kötü bir alışkanlığım yok bebeğe bir etkisi olurmu
Gebelik haftası 29+4

47 Cevap

0 oy
(713 puan)
Ben yiyorum cnm ne ısterse yiyorum walla abartmadan
-Reklam-
0 oy
(1,485 puan)
Cikolata cips flan degilde ekmek hamur isi cok tuketiyorum yaa maalesef 
0 oy
(63 puan)

Sizinle aynı sayılırım bende yiyordum özellikle cips ama şekerim biraz yüksek çıkınca diyet verdi doktor ama nasıl canım istiyor anlatamam az düşmüşse şekerim yine az az yicem :)

0 oy
Surekli yersenin tansiyon ve sekere etki edersin. Arada sirada tadımlık yiyin. Ama abartmayın.
0 oy
(330 puan)
Cips yemem normaldede 22 haftalığız bugüne kadar ağzıma koymadım sadece meyve suyu ve çikolata yiyip içiyorum zaten doktor kendi yönlendiriyor ultrasonda bakmak için ye gel diye
0 oy
(314 puan)
Her gün yemiyorum ama arada canım çekiyor o zaman yiyorum. 
0 oy
(3,568 puan)
Hepsini yedim bebegim 52 günlük çok şükür sağlıklı 
0 oy
(1,230 puan)
Ben hepsini yiyorum 31 haftalığım bir sıkıntı olmadı şuana kadar
0 oy
(240 puan)
Ben çikolata yiyorum sadece :) 
0 oy
(288 puan)
Bende yiyorum bi yan etkisi olmadı ama cips artk canm istemiyo 
0 oy
(38 puan)
Valla bende her gün yiyorum umarım problem olmaz :)
0 oy
(467 puan)
Bende yiyorum. Kolayi izin vermiuo kocamda evde yokken iciyorum sjsjjss. Cipsi hic sevmedim oldum olası ama.cikolata çekirdek vs tüketiyorum yesin cocuuguum büyüyünce beraber de yeriz sjsjs
0 oy
(196 puan)

Cipsi normaldede tüketmiyorum ama çikolata eti puf meyveli yoğurtlar yiyorum:D abartmadan herşeyden yiyebiliriz bence 

0 oy
(1,161 puan)
Yiyorum diyenleri anlamiyorum. İlk zamanlar hafif sabah bulantilari olduğundan ve çalıştığım için azıcık tuzlu çubuk yerdim. Şimdi onu da bıraktım tamamen. Zaten yıllardır içeriğinden ve aşırı şeker barındırdığı dan kola, meyve suyu vb. Şeyler tüketmiyordum. Gerekirse meyveyi alıp kendim taze sıkıyorum. Çikolatayi ara öğün olarak tüketiyorum evet ama sadece bitter olanı. Cips, bisküvi vb. Şeylerihamile kalmadan da çok yemezdim hamile kalınca hepsini birden bıraktım. Kilodan başka hiçbir faydası yok üstelik bebeğe de kilo aldırmaz sadece size kilo aldırır. Doğumdan sonra da vermesi biraz zor olabilir. İçindeki katkı maddelerinden bahsetmeyeceğim bile. Eğer canınız çok tatlı cekiyorsa meyvelerden alın vücudun ihtiyacı olan şekeri, bol bol meyve yiyin. Yarın bir gün çocuğunuz olduğunda ona da yedirecek misiniz aynı şeyleri? Minik bır tavsiye şuan tam da mevsimi. Çilekleri ve muzlaei bitter cikolataya batırıp dondurup yiyebilirsiniz. Ya da yoğurt ve çeşitli meyvelerden içine biraz bal koyup meyveli yoğurt yapabilirsiniz. Dolaba atıp dondurursanuz meyveli bar yapmış olursunuz. Meyve suyu yapmak kadar kolay bir şey yok zaten galiba. Bir portakal bir greyfurt sıkın mis gibi meyve suyu. 
(20 puan)
Meyvelerde de yoğun şeker olduğunu unutmayalım elbette. O yüzden "bol bol" yiyelim demek yanlış olur. İdeal porsiyonlarda tüketilmeli meyve de. Hele meyve suyu elde de sıkılsa fazlaca meyveden elde edildiği için ciddi şeker yüklüyor. Diğerleri için yorum bile yapmayacağım...
(1,161 puan)
Meyvelerin barındırdığı şekeri gayet iyi biliyorum. Farkindaysaniz hanımefendiye alternatifler üretiyorum hani abur cubur yiyormuş ya.  şeker hastalığınız yoksa ve abur cubur yiyecekseniz meyve yiyin daha iyi. Oturun bir kilo çileği aynı anda yiyin demedim elbette. Yiyende var mıdır bilmiyorum :)) Kaldi ki marketten ne idugu belirsiz meyve suları hele hele asitli gıdaları tercih edeceğine meyve suyunu evde kendi yapsın içsin çok çok daha iyi.
(1,161 puan)
Kolestaz süreci geçirmiş olmama rağmen söylediğim şeyleri gayet de dozunda yaparak gayet sağlıklı bir şekilde atlattım. "Bol bol meyve ve sebze tüket" ifadesini bizzatihi doktorum kullandı. :)) Ayrıca zaten beslenme alışkanlığım çok uzun yıllardır sebze ve meyveden yana olduğu için herhangi bir rahatsızlık da geçirmedim. Yani sağlıklı beslenmek diyorum :) gün içinde ara öğün olarak tuketecegi farklı zamanlarda yenen 2 porsiyon farklı meyvenin kimseye zararı olmaz. Aşırı kilolu ve diyabet değilse. Uzunca bir süre önce de olsa 18 kilo vermiş biri olarak o süreçte de öyle beslendim :))
0 oy
(656 puan)
Ben yiyorum cnm yani ama az o kadar kaçırmiyorum
0 oy
(1,184 puan)

Ben hamileliğimin başından beri elimden geldiğince çok dikkat ettim beslenmeme. Zararlı olan herşeyden uzak durup sağlıklı beslenmeye çalıştım. Ama canım çok istediğinde çikolata, cips, kola yedim içtim. Ama abartmadan, arada ve sayılıdır yani. Sağlıklı beslenmek çok önemli ve gerekli diye düşünüyorum ama arada canımızın çok çektiği bir şeyi de yiyebilmeliyiz vicdanımız rahat olmalı çünkü o tatları biliyoruz ve canımız çekiyor, insanız olacak o kadar :)

0 oy
(531 puan)
36 a girdim bende yiyorum başta cips sevmezdim son aylara doğru canım çok istiyor hep yjyiorum başkada kötü alışkanlığim yok benimde 
0 oy
(708 puan)
Ben de yiyorum hele çikolatayı.... 
0 oy
(686 puan)

1 saat önce canım cips istemişti ve heryer kapalı :(

0 oy
(153 puan)
Yağlı yemek ve et yemegi yedigimde  ne yazık ki mutlaka kola içerim ve gebelikte de ara ara içtim.  Cips normalde çok severim ama canim istemedi isteseydi onu da yerdim:) 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 115 göst.
0 oy
11 cevap 997 göst.
0 oy
25 cevap 1,163 göst.
3 Ocak 2021 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde 1ruyanne (12 puan) sordu
0 oy
1 cevap 179 göst.

650,008 soru

3,423,394 cevap

4,255,290 yorum

183,710 üye

...