0 oy
147 göst.
Hamilelikte Bebek Sağlığı kategorisinde (85 puan)
yeniden gösterildi
Kan uyuşmazlığı bebeğe %kac zararı var iğne olursam sorun kaliyormu 
Gebelik haftası 17

3 Cevap

0 oy
(88 puan)
seçti
 
En İyi Cevap
İlk gebelikle ikinci ucuncu arasinda fark var. Genelde zarari ilk gebelikte dusuk olarak veriyo... Yada ilk gebelikte hicbirsey olmadan takiplerini ve ignelerini duzenli yaptirmazsan ikinci gebelikte daha buyuk zararlar verebiliyo. Sebebide senin vucudunun bebek eger babasinin kanindansa onu yabanci bir cisim olarak gorup bebegin gelisimini bozmasindan kaynaklaniyo. İlk ayda test yapiliyo. Benim negatifti guzel dedi doktor 28. Haftayi bekledik. Tekrar teat yaptik yine negatif cikti ve ignemi vuruldum. Positif cikmasi durumu biraz daha sıkıntılı bi hale sokuyo. Ama eger kan uyusmazliginiz varsa bunla ilgili ciddi bilgi sahibi olmanİzi tavsiye ediyorum. Bazen doktorlar ihmalkar davranabiliyorlar. Mesela ilk bebegim dusuktu ve ben israrla kan uyusmazligi ignesi vurulmam gerektigini soyledigim halde umursamamiati. Tabiki durmadim ertesi gunu baska bir doktor hemen igne vurulmam gerektigini aoyledi ve vuruldum. Hamilelikte en ufakbir kanamada dogumdan sonra bebegin babasinin kanindan olmasi durumunda yada dusuk gibi durumlarda olman gerekiyo bir aonraki dogumunu riske atmamak icin.
(299 puan)
Merhaba benimde kahverengi lekelenmem oldu gittim tahlil yaptı negatif çıktı iğne vuruldum sorun olurmu bebegime
(88 puan)
İgneden sonra olmuyo
(299 puan)
Negatif çıkması peki iyimi
(88 puan)
Evet iyi pozitif ciktiginda senin kaninla bebegininki karismis oluyo kan degistirmeye kadar gidebiliyo. Ama tedavisi olan seyler. Negatifte kanlar karismamis vucudun antikor uretmemis igneyle o koruyucu maddeyi almis oluyosun.
(299 puan)
Çok şükür o zaman canım
-Reklam-
+1 oy
(1,634 puan)
Ignenin bir zarari yok bence. Olmazak sıkıntı 
0 oy
(19 puan)
Neden vurdurmak istemiyor sunuz??
(19 puan)
Bizdede kan uyusmazligi vardi ilk gebeligimde kurtaj oldum sonrasi iğnesini vuruldum bebek için tehlikeli tabikide bebek kimin kanını alcak sağlıksız dogabiliyor belli bir haftada vuruluyor sanirim kesinlikle atlamayın derim sağlıkla alın kucaginiza
(85 puan)
Sağolun Allah razı olsun

653,753 soru

3,438,017 cevap

4,271,451 yorum

184,728 üye

...