0 oy
507 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (286 puan)
kapalı
Arkadaşlar bir akıl verin oğlum gecensene konuşuyordu anne diyordu kardeşinin adını söylüyordu dede diyordu hepsini bıraktı. Bunun için doktora götüreyim mi biraz daha bekleyelim mi. İnşallah kapatılmaz postum gebelik dışı soru sohbet bölümü için ayrı hesap gerekiyor giremiyorum
Gebelik haftası 25
Kapatılma nedeni: Bebek bakimina yada gebelik dışı bölüme sorunuz

14 Cevap

0 oy
(6,107 puan)
Çocuk psikiyatrisine götürebilirsin benim oğlumda geç konuştu kreşe verdim faydası oldu şimdi susmak bilmiyor
(286 puan)
:) benim kızımda çok konuşuyor oğlum kadarken nasıl konuşuyordu
-Reklam-
0 oy
(6,101 puan)
Yanında sürekli konuşan birileri var mı? Yetişkinlerden duyarak konuşmaya geçiyorlar. Duyma ile ilgili sorun var da olabilir.

Yeğenimin yanında sürekli konuşan birileri vardı, annesi babası avukat durmaksızın konuşuyorlar, çocuk da şimdi çok güzel konuşuyor. Çünkü sürekli yeni kelime duyuyor. Bir de çok fazla kitap okuyorlar.

Elektronik tablet telefon çok bilmez. Belki bunlarla da ilgili olabilir.
(286 puan)
Evet kalabalık bir aileyiz zaten ama telefonu çok seviyor bende görünce alıyor elimden
(6,101 puan)
Çok tehlikeli çok :(
Sizde sürekli telefon görünce büyüdüğü zaman hiç ikna edemezsiniz. Anne baba kendisinin yaptığı bir şeyi çocuğuna yapma derse asla etkisi olmaz. Kendisi sigara içip çocuğuna içme diyen ebeveyn olmak gibi bu.
Telefon kullanmak zorundaysanız da mesela kitabın arasına koyun, çocuğunuzun zihninde kitap okuyan anne baba görüntüsü olur. Siz nasıl tablo çizerseniz çocuk ona göre davranacak :(

Kusura bakmayın kafa şişirdim ama bu konuda anne babalara çok kızıyorum, telefona tablete alıştırmadan da çocuk yetiştiriliyor. Benim çevremde hemen herkes çok dikkatli. Ama zamane anne babaları çocuğun telefona ilgi duymasını marifet bile sayabiliyor. Bir bilseler ne kadar zarar verdiklerini...
0 oy
(556 puan)
Aynı sıkıntı bende var diğer bölümden de cok konusuldu ama pandemiden gidemiyirum hastaneye 
0 oy
(666 puan)
Teyzemin 3 cocuguda 3 yasindan sonra konusmaya basladi simdi susmuyorlar ama yinede icin rahat etsin bi gotur goster
0 oy
(101 puan)
Dil gelişimi için sürekli onunla konuşmak çok önemli. Ne kadar çok kelime duyarsa kelime haznesi o kadar gelişir. 1 yaş tam konuşma için erken. Biraz bekleyip götürebilirsiniz. Zaman zaman gerilemeler olabilir. Ona biraz daha fazla ilgi gösterebilirsiniz.
(286 puan)
Yanlış yazmışım 2 yaşına girecek benim 8. Ayda doğumum olacak fazla ilgilenemezsem daha kötü olursa
(101 puan)
Kardeş gelince kendisini dışlanmış hissedebilir. Ekstra özen göstermeniz gerekebilir. Yatarken masal okumak faydalı olabilir
0 oy
(4 puan)
Çok normal çocuklar öğrendikleri kelimeleri unutuyorlar ama belleklerinde mevcut oluyor sadece zamana bırak ve onun kendisini kesfetmesini sağla ben çok kelime kitapçıkları almıştım şuan çok güzel konuşuyor aynı süreci yaşadım 
(286 puan)
Umursamıyor tavırları öyle adını sesleyince canı isterse bakıyor istemezse bakmıyor
0 oy
(776 puan)
Bence Gotur doktora canim 
(286 puan)
Bende öyle düşünüyorum sağolun
(776 puan)
Bir sorun olmayabilir ama biliyor ve unutuyorsa doktorun bakmasinda fayda var kuzucum Her cocuk ayni zamanda konusmaz .Mesela ben cok erken konusmusum Ama kardesjm oyle degil.Sadece tedbir amacli gotur .Bir sorun varsa da erkenden cozumune kavusturursunuz insallah :)
(286 puan)
Çok sağolun :) ♥️
(776 puan)
Rica ederim ❤️ :)
0 oy
(609 puan)

Valla ne desem bilemedim benim kızım 4 buçuk yaşında yeni cümleleri anlaşılıyor daha 1 yaş fazla abartmamışmısınız ?:)

(286 puan)
2 yaşında olacak yanlış yazdım
(286 puan)
İnşallah abartiyorumdur
Benim kzımda 4 yaşından sonra cümle kurmaya başladı. Her çocuğun gelişimi farklı canım. Söylediklerini anlıyorsa sorun yok. Ama istersen doktora götür için rahat eder.
0 oy
(1,191 puan)
Bende 7 yaşıma kadar konuşamamışım yeğenimde 2 yaşında ama hic birşey diyemiyordu hastaneye götürdüm korkmuş olabilir ondan konusmuyordur dedi yinede siz bir götürüp baktırın:)
(286 puan)
Peki çok teşekkürler
(1,191 puan)
Rica ederim
0 oy
(117 puan)
Canim biseyden korktumu yada ayrilik yasadimi cok sevdigi birinden hemen etkilenebiluyo cocuklar gerce 1 yaş cok erken 
(286 puan)
2 yaş yanlış yazmışım :/
(286 puan)
Ayrılık yaşamadı ama belki bişeyden korkmuştur ben farketmemisimdir
0 oy
(117 puan)
Valla benim oglum ananesiyle ayrilik yaşadi tam 2 yasimdaydi annem kardesimin yanina gitti oglum bi kesti konusmayi goturmedigim doktor kalmadi enson bi profesor ayrilik yasmamis dedi annem yanimiza geldi oglum konustu simdide susmuyo hiç
0 oy
(1,264 puan)
Erkekler genetik olarak biraz daha geç konuşuyor. Ailede babanın (varsa amca ve dayının) kaç yaşında konuştuğu önemli. Daha çok baba geç konuşmaya başlamışsa, çocukta da genetik aktarım olacağı için geç konuşacağı düşünülebilir. 

Bunun dışında kalabalık bir çevrede olması iyi bir şey ama konuşmaya ihtiyaç duymuyorsa yani o parmağıyla işaret edince, istediği şeye bakınca önüne geliyorsa konuşma ihtiyacı oluşmaz. 

Anasınıfı öğretmeniyim, genelde hala konuşmayan çocuklara kreş önerirdik pandemiden önce. Çok da çabuk etki ederdi konuşma konusunda. Şu an öneremiyorum ne yazık ki. Bebek gelince belki biraz daha gerileme olabilir tuvalet, konuşma, davranış konusunda, endişelenmeyin. Pandemi bittiğinde kreşi öncelikleriniz arasına alın. 
0 oy
(895 puan)
2 yaş tedirgin olmak için erken bence benğm oğlumda 2 buçuk yaşında konuşmaya şimdi 4 yaşında azıcık sus diyoruZ.merak etmeyin eğer başka bir problem yoksa konuşma ile alakalı zamanla konuşur sizde destekleyin tabi ben sürekli kitap okurdum hala daha da okuyoruz çok faydası var 
0 oy
(9 puan)
Önceden konuşup şuan konuşmuyorsa sizin farketmediginiz ufakda olsa tramva yaşatacak bırsey olduysa etkilenmiştir önce kendinizi cevrinizi düzeltin ve gozlemleyin hemde çok bekletmeden bi doktora götürün sıkıntı yoksada içiniz rahat olur. 
(54 puan)
Benimde cocugum yemek yemiyor, 3 kelimeyi yanyana soyleyemiyordu sinirin altindaydi doktora goturdum hemen bizi psikoloğa yonlendirdi anne baba olarak konustuk tek tek bizdeki nedeni budur diyemem ama sebep olabilir dedigi biberonumuz vardi yawas yawad keselim dedi inanin faydasini cok gorduk emzik biberon tv telefon tablet bunlar konusmasini engelleyen arac ve gerecler gozlemleyip yawas yawas kesin birden degil bize onerileni yaptim suan yarı bebekçe yarı kelime konusuyor. Ve en onemlisi anlasanizdq dogrusunu kelime olarak soyletmeye gayret gosterin. Mesela biberon icin bebeklikte kalmis olabilir demisti ve kizim icmesine rahmen 2 yasinda kelimeleri o kadar soylerdiki bunun bir sebep olabilecegini hic dusunmemistim. Demem o ki siz ilk once degisimler yapin bebeginizjn hayatinda bizde telefon tablet yok mesela ama bakin sebebi biberonmus diyebildik. Bu arada ozele gitmedim devlet hastanesine gittim konusmuyor hocam ne yapmam gerek diye hemen yonlendirdi ayni gun ayni saattte ilgilendiler.

649,128 soru

3,420,030 cevap

4,251,333 yorum

183,469 üye

...