0 oy
453 göst.
Hamilelikte Anne Sağlığı kategorisinde (34 puan)
Hanımlar merhabalar. Hamileyken korona aşısı olan VARMI aranızda 
Gebelik haftası 21

2 Cevap

+1 oy
(532 puan)
Doktorunuza danıştınız mı? Cevabı ne oldu? Eğer "olmalısın" olduysa cevabı acilen doktorunu değiştirmeni tavsiye ederim. 

Benim doktorum kesinlikle olmama izin vermedi. Deney aşamasında olan bir aşının hamileler üzerinde etkisinin bilinmediğini, zaten gebelerde covidin çok nadir ölüme sebebiyet verebileceğini asla korkmamam gerektiğini söyledi bu bir.

İkincisi öğretmenim. Köy okulunda çalışıyorum. Aşı halkı öncelikle bize verildi. 18 haftalık hamileyim . Okulun açık olduğu süre boyunca çocuklar dahil, ne maske taktım , ne dezenfektan kullandım ne cocuklara bunları zorunlu tuttum. Onlara aylarca sarıldım bile. 

Sadece bir kez hafif grip geçirdim. Test olmadım. Eşime de benden bulaştı. Ben hiç bir şeu kullanmadım o sadece aferin kullandı. Toplam üç gün sürdü.

Sence bir grip için ne olduğu belli olmayan deney aşamasında ki bir aşıyı hamile kadınlar olması mantıklı mı?

Kaldı ki covid tedavisinde düne kadar güvenle kullanın, kullanılmaması ağır gecirmeye sebep olur dedikleri bir ilaç dün bakanlık tarafından ölüme yol açtığı gerekçesiyle sessizce yasaklandı. Düne kadar kaç ölüme sebep olduğu biliniyor mu? Hayır. 

Olma kardeşim olma. Gün gelecek aşı da toplatılacak ( inşallah)
(34 puan)
Öncelikle yorumun için çok teşekkür ederim. Doktoruma yasaktan dolayı henüz gidemedim ama sağlık ocağında rakibimiz yapan ebe ye sorduğum da biz önermiyoruz ama yaptıran gebeler var karar senin deyince bende vazgeçtim zaten açıkçası yaptırmakta istemiyordum hamile olduğum için.
-Reklam-
0 oy
(681 puan)

Kuzum benim tanıdığım hastanede çalışıyor herkese zorunlu ama hamile olan bayanlara zorunlu değilmiş isteyen yaptırabilir ama 10. Günden sonra hemen baş dönmesi ve ani düşme oluyormuş tabi bünyeden bünyeye değişiyor o yüzden hem düşme korkusu hemde çocuğuma zararlı olur diye ben yaptırmayı düşünmüyorum sende yaptırma bence çünkü içinde ne var bilmiyoruz ve çocuğa kimisi zararlı kimisi zararsız diyor açıkçası bütün hamile anne adayları yaptıramasın benim fikrim bu inşallah isine yarar canim <3

(34 puan)
Teşekkür ederim canım kararsızdım ama tavsiyen iyi oldu bana sağol
(681 puan)
Önemli değil canım biz bu günler için varız ❤

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 138 göst.
17 Haziran 2021 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Evlatt (1,612 puan) sordu
0 oy
12 cevap 2,869 göst.

652,397 soru

3,432,888 cevap

4,265,883 yorum

184,390 üye

...