0 oy
268 göst.
Doğum kategorisinde (580 puan)
Tecrübeli anneler merhaba. 38. Haftamın içinde çatı mua olucakmışım . Normal doğum yapıp yapamıycağımla ilgili. Evleneli 1 sene olucak ve ben hala zorlanıyorum. Bunu sormayı unuttum acaba çatı ile ilgilimidir diye. Bilen var mı birde çatı dar yapamazsın cümlesini duyup normal doğum yapan var mı ? Yoksa direk zorlamadan sezaryen kabul edilmeli mi?Normal doğum çok istiyorum. Çatı dar olunca açılmamı mı olmuyor? Çok soru var kusura bakmayın.
Gebelik haftası 36+4

2 Cevap

0 oy
Cati senin vucudundaki legen kemigi canım catin darsa normal doğuma engel.maalesef. bazi kadinlarin kemikleri bebegin gelisine izin verir durumda değildir. Iliski sirasindaki durumun çatı ile alakali değil ya vajinusmys diye biline bir rahatsizligin vardir yada vajina kuruluğu yada kaslarının uyarilmamasi gibi sorun yasiyor olabilirsin. Bunu doktoruna danış canim. Istersen cati muayenesini normal doguma engelini detaylica sor. Insallah bir sikinti cikmaz. Birde eslerde iliski oncesi on sevişme ile baslamanizi tavsiye ederim bu asama hem kaslarin rahatlamadini hemde kuru kalmasını onler.
(580 puan)
Ay gerçekten o kadar elin ayasına kadar oluyor muuu aman allahııımmmm
Elin ayasindan ne anladiniz acaba? Bas ve isiret parmağınızı birlestirin parmaklarinizin bitimi el ayaniz zaten kac santim gözüküyor?
(580 puan)
Elin ayası demek avuç içi demek yani ne anladınız ne dmeek 1 tane anlamı var zaten. eli komple sokmayacaklarını tabiki anlıyorum. Ve bu bnm ilk gebeliğim ilk muayenem zor olduğunuda çok duyuyoruz zaten. Gerilmem ve ne kadar ile baktıklarını ilk defa duymam şaşırmam neden garibinize gitti anlamadım
Aman Allahim denilecek kadar büyük birsey değil. Zor denilen bütün durumlar korkuyorum, esimle bile iliski zor yapiyorum diyip vücudunu kadinlarda değişiyor. Burda cati muayenesini kola kadar sokuyorlar diyen yorumlar gorseniz sizde bu yepkiyi verirdiniz.

Zorlanacaginizi düşünüyorsanız. Ebe tavsiyesi olarak belini yattiginiz yere duzleyin. Vajinenizi yukari kaldirip bacaklarinizi serbest biraķin gozunuzu kapatip derin nefes alın. Su samana kadar riskli gebelik sebebi ile 10dan fazladir yapiyorum bir kere canim yanmadi.
(580 puan)
Doğrudur. Çok teşekkür ederim zamanınızı ayırıp böyle detaylı cevaplar verdiğiniz için
-Reklam-
0 oy
(65 puan)
CTim dardi canjm zor dendi bebegin esi asagida zor dendi cook sey dendi elhamdulillah cok sukur normal yaptim
(580 puan)
Yaa ne güzel eğer bende öyle bir cevap alırsam detaylı konuşacağım doktorumla. Teşekkürler

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 164 göst.
0 oy
1 cevap 103 göst.
0 oy
10 cevap 247 göst.

649,708 soru

3,422,324 cevap

4,254,139 yorum

183,624 üye

...