0 oy
899 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (11 puan)
Arkadaşlar 3 yıllık evliyim. Eşimle bir karar alıp Allah da nasip ederse artık bebeğimiz olsun diye kararımızı verdik ve arkadaşımın  tavsiyesiyle yumurtlama ne zaman olacak bir baktır dedi hani tam kesin olsun diye ve  doktora gittim.

Doktor adet tarihine bakarak yumurtlama tarihin geçmiş dedi ve ultrasonla ve alttan muayene etti bir problem görünmüyor dedi neyse benden prolaktin ve progesteron tahlili istedi ve değerler normal gözükmesine ragmen yani neye gore değerlendirdi bilmiyorum yumurtlama problemim olduğunu söyledi işte bir daha adet olurken gel başka tahliller yapalım dedi. 11 gün sonra adet olmam gerekirken olmadı gebelik olmayacak diye biliyorum ama bir yandan da umudumu kesmiyorum neyseki 9 gün de geciktikten sonra test yaptım pozitif çıktı. Aile hekimine gittim kan tahlilinde o da pozitif çiktı. Bu sefer randevuyu o doktora değil başka doktora bulabildim doluydu hep ve benden leke geliyordu sancılaniyordum o yüzden acil gitmem gerekti. Bu doktor da ultrasondan baktı kese göründü ama bebek görünmedi haftaya gel dedi ve benden kan ve idrar tahlili istedi gebeliğin başında bu tahliller aliniyormuş sanırim. Biraz önce e nabızdan baktım tahlil değerleri normal yaziyor ama size sormak istediğim doktor e- nabızda taniya: Kadın infertilitesi, Anovülasyon yazmış ben gebeliğin kontrolü için gidiyorum adam bana kısırlık teşhisi koyuyo . Bu normal mi?

11 Cevap

0 oy
(189 puan)
seçti
 
En İyi Cevap
Geç döllenme oldu ise geçte kesenin içinde bebek görünür canım sorun etme Allah güven gerisini bırak
(11 puan)
İnşallah canım aynen Allaha sığınıyoruz herkese kolaylık versin Allah
-Reklam-
+1 oy
(355 puan)
Gebemisiniz degilmi yazdıklariniz çok uzun bisi anlamadım ben 
(11 puan)
Evet hamileyim şuan.
0 oy
(102 puan)
Bazı doktorlar abartabiliyo  allahın izniyle olucak bebişin  inşallah ... Canını sıkma benim prolaktın  Cok yuksekti tsh cok az calısıyodu yumurta tembeldi ilaç kullandım duzeldi allahım herkese saglık versin inşallah amin. .. 
(11 puan)
Amin inşallah bir sorun olmaz çok teşekkür ederim dua edin ne olur kese de bebek görünsün nasip eden Rabbim her türlü nasip eder ben buna inaniyorum ama doktorlarin e nabıza saçma sapan yazmaları hoş değil.
(102 puan)
Kac haftalık doktor dedımı sıze
(11 puan)
Hayır söylemedi ama en fazla 5 haftalık olabilir çünkü eşim her zaman yanımda değil.
(102 puan)
Gorunur insallah canınızı sıkmayın  herşeyden önemlisi saglıklısı olsun öyle degilmi...
(11 puan)
İnşallah çok teşekkür ederim.Öyle tabii herkes sağlıkla alsın kucağina amin . Her şeyi dört dörtlük bekliyoruz ama bazen de öyle olmuyo hayırlısıyla olsun inşallah
0 oy
(102 puan)
Ovulasyon testi kullan en kolayı
(11 puan)
Evet sonradan internet üzerinden bulabildim ovülasyon testini aldım ama acemiliğimizden ve çevrede doğru şekilde bilgilendirilmememizden neyse ki bu uygulamayı buldum. Nasıl moral düşüklüğü oldu acaba daha mı kötüye gideceğim hiç bebeğim olmayacak mı diye çünkü birden istedik istedigimiz anda da doktora gittik neyse ki şimdi gebelik olabiliyormuş onu gördüm. İnşallah kese de bebeği de görürsek daha mutlu olacağız.
(102 puan)
İnşallah tüm hamileler hayırlı ve saglıklı bır sekile ilerler sizde inşallah....
(11 puan)
Amin inşallah hamile kalmak isteyenlere de en güzel şekilde nasip etsin Rabbim
0 oy
(280 puan)
Bende sadece kontrol amaçlı gitmiştim, hiçbir sorun çıkmamıştı ama dediğin gibi e nabız da kadın infertilitesi yazıyor.  Kendin ve bebeğinin sağlığı için iyi bir doktor bul canım. Hayırlı olsun Rabbim sağlıkla eline versin 
(11 puan)
Yaa demek sizin de başınıza geldi. Ben o şekilde yazinca acaba bebeğe bir şey mi oldu kan tahliline göre farklı bir durum mu olacak diye endişe ettim. Çünkü  salı günü o tahlil sonuçları için gideceğim. Yani her şeye öyle yazabiliyolar size de tecrübe olmuş. İçim ferahladı çok teşekkur ederim. Evet doktorumu değiştireceğim. Sağolun Allah razı olsun isteyen her kadina nasip olsun inşallah amin herkes saglıkla kavuşsun bebeğine tekrar teşekkür ederim canım...
(280 puan)
Rica ederim canım sende hiçbir sorun yok bence olsaydı gebe kalamazdin. Bebeğinde sagliklidir. 5 haftaya kadar sadece kese görünür. O teşhis  gebelik oncesiydi tahminimce zaten yanlış teşhis koymuş.
0 oy
Gebe olduğunuza çok sevindim inşallah Allah isteyen herkese nasip eder :) kese veya bebek ilk haftalarda görünemeyebiliyor hafta geçtikçe görünüyor siz de öyle bir durum oldu galiba hayırlısıyla Allah sağ salim kucağınıza almayı da nasip etsin :) 
(11 puan)
Yaa çok tesekkür ederim :). Amin inşallah herkese nasip olsun. İstediğimiz zamanda olmayacak düşüncesi bile çok kötü Allah kimseye yaşatmasın. Bizim aceleci olmamizın sebebi eşimin yanımda olamayışı zamanımız çok kısıtlıydı.
0 oy
(1,280 puan)
En kısa zamanda doktorunu degiştir bence.pp
0 oy
bir onceki doktorun tanisini degismemis saniyorum 
(11 puan)
Aslinda bir önceki doktor bana yumurtlama problemin var dedi ama e nabıza vajinal enfeksiyon olarak yazmıştı neden böyle yazıyorlar anlamış değilim gerçekten
valla onune ne cikiyorsa onu koyuyor demek ki bir sonrakinde uyar
0 oy
(6 puan)
Ben ilk doktora gittiğimde amh(yumurta rezervine)bakıldığında doktor senin doğal yolla hamile kalman imkansız dedi aşılama tüp bebek yollarını anlattı  prolaktin değerine baktı çok yüksek çıkınca beyinde tümör olabilir dedi beyin mri istedi şükür temiz cikti prolaktin için ilaç verdi ilaç yan etki yaptığı için o tedaviyi bıraktık rahim filmi istedi filmden sonra ben kendiliğinden hamile kaldım sonra kese oluşmadan gebelik sonlandı daha sonra doçentin birine gittim amh sonucunu görür görmez adetin 3.gunu tup merkezine gel hemen dedi ben pes etmedim üçüncü doktora gittim şubat martda hastanede doktor kontrolünde ilaç kullandım çatlatma iğnesi yapıldı sonuç kendiliğinden hamile kaldım 8 haftalık hamileyim.Demek istediğim şu eğer bi doktora gidecekseniz onu çok iyi araştırın ve doktordan emin değilseniz tedaviden yanıt alamiyosaniz doktorunuzu değiştirin dedim.son gittiğim doktoruma hocam benim doğal yolla hamile kalmam imkansız mi deyince ne diyosun kızım olurmu öyle şey moralini bozma inşallah olur dedi ben doktoruma inandım güvendim sonuç Allahın izniyle çok şükür hamileyim umudumuzu kaybetmeyin Allaha teslim olun
0 oy
(3,684 puan)
Kuzum inşallah bebiş te gözükür yaa çok sevindim :) 
0 oy
Amh yani yumurta seviyen düşük olabilir. Onun icin demistir. Benim kuzenimin yumurta sayisi cok düşük olduğu tup bebek icin sadece iki yumurta toplayabilmislerdi.

Ayrica kesede bebek gorundugu zaman gebe izleme dönüyor.

651,994 soru

3,431,129 cevap

4,263,858 yorum

184,275 üye

...