0 oy
2,040 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (55 puan)

Merhaba güzel anneler ikili tarama üçlü-tarama vs yaptırıyorum ama şeker yüklemesi hakkında çok ikilemde kaldım hastane 2 saat uzaklıkta aç gidip orda o şekeri alınca fena olurum çevremde yaptırma diyor yaptıran yaptırmayan var mı bana bir fikir verin teşekkür ederim :) 

Gebelik haftası 15+3

29 Cevap

+4 oy
(435 puan)
Yaptırma diyenlere hastayım ne çok biliyorlar. 50 gr yükleme de şekerim 207 çıktı Dr um hemen endokrin Dr una yönlendirdi. Şeker ölçme cihazı verdi endokrin diyetisyene git Eğer düşmese insülin başlarım dedi. 15 gündür diyetteyim ama hala zaman zaman yükseliyor şekerim. Yaptırma diyenler bebeğe yada sana bişey olsa bunun vebalini nasıl verecek. Haftan erken henüz 24 ile 28. Haftalar arası yapılıyor.
(1,035 puan)
Muzda mı yasaklandı ama bebege kilo aldırıyor diye ben gunde 1 tane muz yiyorum Baska da tatlıya dair hıc nırsey yemiyorum
(184 puan)
Yemeyin değil bu. Ben şekerim çok düştüğü zaman yiyorum bı sorun olmuyor
(435 puan)
Muzu özellikle söyledi yeme diye.  Şekerin çok düştüğü zaman bir çay bardağı meyve suyu içebilirsin dedi. Şeker problemi yoksa yiyin muzu. Ama ben çok dikkat ettiğim halde bazen yinede tokluk şekeri yüksek çıkabiliyor. Tuzsuz zeytin ve layt peynir aldım . Hakkım helal olsun. Biraz zor diyet yapmak Hele benim evde başka çocuklarimda var onlara ayrı kendime ayrı yemek yapıyorum bazen. Allah hepinizin kucağına sağlık ile almalı nasip etsin bebislerimizi inşallah
(1,587 puan)
Amin canim benim Allah seninde yardımcın olsun insllah
(184 puan)
Amin inşallah. Benimde kızım var aynı durumdayım ve yıllardır şeker hastasıyım benimde yukseliyo arada hele kahvaltıda dayanamadigim zamanlar oluyo Allah kalbimi biliyo şükür bı sorun çıkmadı çıkmazda.
-Reklam-
+1 oy
Yaptırmayın diyenleri de anlayamıyorum. Bebeğe bişey olsa ya da size ''biz yaptırma dedik'' deyip vicdan azabını üstlenecekler mi?? niye yaptırmamış ki şekeri varmış bak diyecekler bide size yıkacaklar sorumluluğu. bugüne kadar şeker yüklemesinden başına bişey geleni hiç duymadım ama yaptırmayıp pişman olanı çok duydum. Doktordan iyi bilecek değiller. Ben yaptırdım çok da rahat geçti, tadı dışında :) şükür sonuçlarım da gayet iyi çıktı. içim rahatladı. lütfen doktorunuzu dinleyin. 
+1 oy
(113 puan)
Hiçte sıkıntı yapcak bisey degil.. bikac saat açlıktan kimseye bisey olmaz..şekeri içince de bulantı baş dönmesi durumu yaşanabilir diye uyarıyorlar zaten..Bende olmadi..ayrıca once açlık şekerine bakiyolar ona gore şeker yükleme olup olmicagina karar veriyolar..sekerim yüksek çıkarsa yapmazlar zaten..
0 oy
(349 puan)
Benim de çevrem yaptırma dedi ama ben doktorumu dinledim tabiki ve yaptırdım. Yani yol sıkıntı yapabilir ama aç karna şeker yüklemesi hiç de fena değilmiş yani :) ben açlığa hayatta gelemem ki birde aç karna tatlı şeyler düşünmek istemiyorum. Ama içtiğin resmen bir çilekli gazoz ve düşünüldüğü kadar da kötü yapmıyor. Ben yaptıysam herkes yapar inan :)) 
0 oy
(131 puan)
Ben de yeni yaptırdım iyiki yaptirmisim sınırda cikti seker ona göre daha dikkatliyim artik
0 oy
(1,623 puan)
Yaptir canm bana da annemin akrabalari aradi yok yaptirmasin su yaptirdi bayildi fenalasti falan hc alakasi yok bildigin gazoz benmki elmaliydi kontrel edilmesse zararli bide benm doktorum tok yapti bana 
0 oy
(3 puan)
Açıkçası ben de destekliyorum yaptırmayı kendim yaptırdım olası bir sorunda önlem almış olursun. Bebeğine bir zarar gelmemiş olur, gerçekten denildiği gibi elmalı gazoz içiyorsun zaten bir farkı yok. Sadece en önemlisi yalnız gitme ve son kanın alındıktan sonra mutlaka ağzına bir şey at ki tansiyonun düşmesin. Kaç saat saat kaldığın için tansiyonun düşebilir. Şahsen ben açlığa çok rahat dayanan biriyim ama işte hamilelikte insan dayanamıyormuş yaptırınca anladım :) 
0 oy
(317 puan)
Şeker bebek için de anne içinde tehlikeli bir durum.o yüzden yaptırmanızı tavsiye ederim ben yaptım ve şekerim çıktı o yüzden de gördüklerime ictiklerime dikkat ediyorum 
0 oy
(56 puan)
Canım ben birinci hamileliğimde yaptırdım doktorum söyledi ikincide gerek duymadı bunu bence doktirunla konuş 
0 oy
(86 puan)
Bence kesin yaptirmalisin bende karsiydim yaptirmiycam diyordum doktorun zoruyla yaptirdim iyikide yaptirmisim gebelik sekeri çıktı 
0 oy
Gebelik sejeriniz varsa ve bunu tespit edemezseniz. Erken doğum, iri bebek durumu, bebekte aeker ve bebek olumlerine varabiliyor. O yuzden yaptirin. Ben insulin kullanmak zorundayim meaela gebelik sekrim var.
0 oy
(1,096 puan)
Dr unla konuş sağlık ocagındada yapılabiliyor herhalde gerwkli şeyleri dışardan temin edersin yada bi poliklinikte yaptır sonucu doktoruna göster 
0 oy
(149 puan)
Benim doktorum gerek duymadı. Ama kişiye göre değişen bir durum olduğunu düşünüyorum. Aylık tahlillerim hep çok normal çıkıyordu. Bir de hamilelik boyunca çok kilo verdim. Şekere dair hiçbir belirti yoktu. Hala yok. Doktorum yaptır deseydi yaptırırdım mutlaka. 
0 oy
(1,006 puan)
Canım hamile olan sensin ve senin için önemli karar verecek olan elalem değil doktorun yap diyorsa yaptır canım bnde yaptırdım 3 kere kan tahlili verdim en sonuncu birazcık yüksek çıktı doktorda dikkat et ilaç kullanma dedi elmalı Bi gazozdu o kadar da kötü değil aç gidip onu içiyorsun Bi kaç saat durup kan verme bitince zaten yemeğe gidersin canım sen doktoru dinle herkes bişeyler der kimse susmaz
0 oy
(69 puan)
Yaptırma diyenler doktor mu dinlemeyin. Ne var anlamıyorum bu şeker yüklemesinde alt tarafı şekerli su içeceksiniz bu aynı anda bir kaç dilim tatlı yemek ile eşdeğer ve zararı riski yok. Gebelik şekeriniz varsa eğer bu açlık tokluk kanında çıkmayan birşey.
0 oy
(748 puan)
Canım zaten haftan gelince doktorun isteyecek tahlil falan eğer o uygun görürse yapılması yönünde yaptırırsn kimseyi takma herkes ayrı ayrı doktor kesilmis resmen çok biliyorlar :)
0 oy
(1,330 puan)
Ben yaptırdim şeker filan çıkmadı..75 Gr yazıyordu..aç karna beklemek zor oldu benim için ama yaptır yani çevreyi dinleme bence
0 oy
(1,587 puan)
Ne zararı var ki. Ben geçen yaptrdim bence sende yaptrmalisin bi sorun olur olmaz müdahale ediyorlar 
0 oy
(984 puan)
Son karar size ait tabiki ama bende birçok kişiyle görüştüm her kafadan farklı bir ses çıkıyor . Dr ve aile hekimime güveniyorum onlar yaptır dediği için yaptırdım. Gebelikte şeker çok riskli Allah korusun varsa ve bilinmezse erken doğum hatta ölü doğuma bile sebep olabilirmiş o yüzden pişman olmamak için yaptırdım. Ama size tavsiyem eğer sizinle gelecek biri varsa yalnız gitmemeniz iyi olur benim açlıktan gözüm kararmıştı kardeşim vardı sağolsun onun çok faydası oldu tek başıma napardim bilmiyorum.
0 oy
Bu çevredekiler hepsi doktor hepsi profesör zaten. Allah'tan benim çevremde bunlar gibi çok bilmişler yok ağızlarının payını verir yerine oturturdum :) Gebelik şekeri önemli canım eğer sende şeker varsa ve bu teşhis edilemezse bebeğede sorun olur.

648,253 soru

3,416,987 cevap

4,247,712 yorum

183,242 üye

...