0 oy
694 göst.
Doğum kategorisinde (198 puan)

Çok şükür bu günleri görmek de nasip oldu. Bende oğluma kavuştum cok şükür. 

40+2 olmuştum ama düzensiz dalgalar ve 2 cm açıklık harici bir belirtim yoktu o yüzden doktorum suni sanci takılmasıni onerdi. Öğleye doğru suni takıldı ikindi oldu ama nst de dalga ciksa da ben hissetmiyordum. O sırada doktorum alttan muayene etti ve yarım saat sonra benim suyum gelmeye başladı. Sonrasinda kendi sancilarimla devam ettim. Gece 1 2 olduğunda artık sancılar zorlar biktirici bir hale gelmişti ve açıklık hala 2 cm di. Tam vazgecip sezaryen düşünmeye başlayacaktım ki hemşirenin biri ilik duşa girmemi tavsiye etti. Ve ben sabaha kadar duşun altından hic çıkmadım. Bütün sancimi orada çektim,ağrılarımi yüzde 60 70 azalttı diyebilirim. Ve dusun da etkisiyle sabah 7 buçukta kontrole geldiklerinde acilmam 8 9 cm olmuştu. Hemşireler tuvalet yapma hissim geldiğinde haber vermemi söylediler ve o zaman tam açıklıkla doğumhaneye geçtik. Doktoru beklerken bana nasil ikinmam gerektiğini gosteriyorlardi ki bebeğin basi göründü be doktorum doğumuma zor zor yetişti. Birkac ikinma sonrası evladım kollarimdaydi. Onu alıp kucağıma koyduklarında o an herseyi unutmuş, butun acılarım dinmisti sanki. Bebeğimin bakımı yapılırken benim de dikislerim atıldı. Bebegim kucagimda ciktim dogumhaneden. 3250 grm 50 cm doğdu bebeğim. 
İlk gün dikisilerim ve gece boyu ayakta durmanın ağrısını çektim biraz ama onlar da geçti elhamdülillah. 
Naçizane tavsiyem sanci zamani kendinizi dinleyin be size ne iyi geliyorsa o hareketleri yapın, duş almayı suyu belinize ve kasiklariniza tutmayı mutlaka deneyin. Sanci geldiği zaman bağırmak yerine nefesinizi kontrol etmeye ve geçeceğini kendinize telkin etmeye çalışın, geçmeyecek gibi geliyor ama inanın ki geçiyor. Yanınızda size tam destek olabilecek dinç dirayetli sakin birini bulundurun. 
Bu süreçte boydan gecelik ve depend benim kurtarıcım oldu. Surekli nst ve açıklık kontrol olduğu için giyip çıkarma ile uğraşmiyorsunuz. Depend de o kadar kullanışlı ve kilot gibi ki hem vücudunuza göre hem de isinizi cok rahat görüyor. Ve bu süreçte mide bulantısı kusma yaşayabileceğiniz için öncesinde ağır şeyler yememeye çalışın. Bu arada benim de hemoroidim vardı. Cok ağrım falan yoktu ama sis olarak elime gelir bazen de kanardi. Ikinma sırasında onlar da biraz artmış hatta sismisler ve dikisten cok onlar ağrıdı ama iki günde düzene girdi onlar da şükür. 
Biraz zorlu ama geçici bir süreç ve sonuç çok çok güzel elhamdülillah. Rabbim herkesin doğumunu kolaylaştırsın.

5 Cevap

0 oy
(319 puan)
Gözünüz aydın. Rabbim sağlıkla analı babalı büyütsün inşallah canım.  Hayırlı evlat olsun. Darısı bizlere inşallah.

29+1
(198 puan)
Insallah sagolun. Hic korkmayın Allah in izniyle yaparsınız
-Reklam-
0 oy
(403 puan)
Rabbim sağlıkla büyütmeyi nasip etsin İnşallah
(198 puan)
Amin inşallah
0 oy
(170 puan)
Cok sukur gozunuz Aydin olsun Rabbim evladini sana senide ona bagislasin. Saglik sihhat versin insAllah. Bisey sorucam kusura bakma sona kadar okudum anlayamadim :) sabah kadar dus aldim yazmissin. Hastanedemi dus aldin yoksa eve mi geldin nasil.oldu o is 
(198 puan)
Sagolun Allah razı olsun. Hastanede aldim. Odada vardı duş.
(170 puan)
Anladim canim cok sag ol cevap verdigin icin Allaha emanet ol
(198 puan)
Sende Allaha emanet ol  canım
0 oy
(200 puan)
Çok güzel bir doğum olmuş gözünüz aydın hayırlı evlat olsun. Dogumunuzu böyle detaylı anlattığiniz için de çok teşekkürler 
(198 puan)
Rica ederim ne demek. Benim de böyle okumak hoşuma giderdi başkalarının doğumunu :) sagolun Allah razı olsun.
0 oy
(287 puan)
Canım maşallah Allah'ım evladını sana bağışlasın. 
(198 puan)
Cok sağol Allah razı olsun

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 378 göst.
22 Ekim 2022 Doğum kategorisinde Yasmindeniz3 (145 puan) sordu
+6 oy
8 cevap 868 göst.
+2 oy
24 cevap 949 göst.
+3 oy
1 cevap 272 göst.
10 Eylül 2022 Doğum kategorisinde Elvi (13 puan) sordu

655,065 soru

3,442,985 cevap

4,277,176 yorum

185,084 üye

...