0 oy
418 göst.
Hamilelikte Testler kategorisinde (19 puan)
Merhaba anneler, hamilelikte istenen genel testlerimde toxoplazma testimde IgG değerim 650 pozitif, ıgm değerim negatif çıktı. Doktorum riskli olduğu için avidite IgG testi yaptırdı. Ondada sonucum 673 yüksek avidite çıktı. Bu sonuca göre doktorum gebeliği sonlandırmak gerekicek dedi. Ama bir kaç doktor yakınıma sorduğumda IgG daha önceden geçirilen enfeksiyon olduğu için korkma dediler. Ama kendi doktorum ısrarla sorun olduğunu bebeği enfekte edebileceğini söyledi. Başına böyle bir şey gelen varmı yardımcı olurmusunuz. 
Gebelik haftası 11+4

2 Cevap

0 oy
(23 puan)
Benim de lgg 500 çıkmış e nabız üzerinden baktım haftaya gidecem doktora çok kafam karıştı şuan inşallah bir sorun olmaz.
(19 puan)
İnşallah bir sıkıntıyla karşılaşmayız, bende bir haftadır korku içindeyim, her yere bakıyorum IgG nin yüksek olması iyi bişey yazıyor. Doktor tam tersi konuşuyor. Kafam allak bullak oldu. Allah yardımcımız olsun
(23 puan)
Amin inşallah rabbim hayırlı haberle mujdelendirsin bizi ilkim düşüktü covid yüzünden umarım tekrar yaşamam aynı acıyı rabbim kimseye yaşatmasın
(31 puan)
Nasıl oldunuz acaba bendede gebelikden önce geçirmişdim acaba bebeye zarar verirmi bendede şimdi igg pozitif çıkdı
-Reklam-
0 oy
(602 puan)

Yüksek avidite tesbiti 3 aydan daha uzun bir süre önceye dayanan primer infeksiyonu gösterir.

Yani sizin onceden gecirdiginizi ( texoplazma cig ete elinizde yara varsa dokunma/ tuketme, kedi kopek v.b durumlarinda bulasmis ve siz bunu gebelik oncesinde gecirmissiniz.) Eger degeriniz dusuk ciksaydi o zaman hamilelikte gecirdiginiz anlasilirdi ve iste o zman gebelige son verilirdi.. o zaman bebek icin tehlikeliydi.. 

Lutfen korkmayin ve endise etmeyin.. baska doktora gidip yeniden test yaptirin.. benimde basima geldi 7 haftamda ve stres yuzunden asiri kanama gecirdim.. dusuk tehdidi olustu.. hepsi bosunaymis.. 

Simdi hem hastaneye hem de hekime dava actim.. 

Siz de icinizi rahat tutun..

Saglikla sihatle gelsin insallah meleklerimiz.. 

Allaha emanet olun..


(19 puan)
Çok çok geçmiş olsun, Allahım sabır versin. İnsan kime neye güveneceğini şaşırıyor. İnşallah dediğiniz gibi herşey tertemiz sorunsuz çıkar. Allah bizlere bağışlasın. Çok teşekkür ederim cevabınız için.

İlgili sorular

649,013 soru

3,419,606 cevap

4,250,861 yorum

183,446 üye

...