0 oy
332 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (184 puan)
Kızlar arkadaşım altı senelik evli polistik över hastalığı var bu hastalık olup hamile kalan varmı ve ne yapması gerekiyor

10 Cevap

0 oy
(289 puan)
Bende de var canim tedavisiz olmaz doktor kontrolunde olmasi lazim
(74 puan)
Bende 6 senelik evliyim aşılama çatlatma oldum olmadı  kendiliğinden oldu olmaz diye bsey yok kendini nasıl rahat hissediyosa doktor neyi oneriyosa öyle yapsın onun morali motivasyonu çok önemli benntup bebeği son çare olarak gördüm hep eğer o da tutmazsa çok üzülücektim çünkü başka altarnatifim yok olana kadar tüp Bebek deniycektim oyuzden kendimi hazrliyodum Rabb'im ol dedi oldu umudunu yitirmesin
-Reklam-
0 oy
(2 puan)
Kendim lise çağımdan, evlilik hayatıma kadar polikistik öover tedavisi gördüm. Evliliğimin ikinci ayında hamile kaldım şükürler olsun normal doğumla tüm kistlerimden kurtuldum. Şimdi 2. Bebeğime hamileyim. 
0 oy
ben varım. her ay regl görmeme rağmen hormon dengemde sıkıntı vardı. doktor ilaç yazdı hormonları düzenlemek için 2 ay boyu kullandım. kullanmaya devam ederken boyum 174 kilom 64 olmasına rağmen (yani kilolu olmadığım halde) spor ve diyetle 5 kilo verdim o ay hamile kaldığımı öğrendim. şimdi 32+1deyim çok şükür 3 ayda çözüldü sorunum yani. 

arkadaşınıza tavsiyem mutlaka doktorun önerdiği ilaç veya ilaçları düzenli kullansın. spor ve diyete başlasın 3 kilo bile vermek önemli polikistikte çünkü insülin direncinin kırılmasına yardımcı oluyor. (karbonhidrat nişasta ve şekeri 1 ay boyu hiç tüketmedim). spor salonuna vakti durumu olmayabilir tabi o durumda da günlük 45dk 1 saat tempolu yürüyüş yapabilir eğer ortamı müsaitse bisiklet kullanabilir hiçbirini yapamazsa eve pilates bandı ve minder alıp evde 45 dk egzersiz yapabilir ya da internette Leslie diye bi kadın var eskiden beri videoları var onları yapabilir ama mutlaka spor hayatının parçası olmalı.
0 oy
(22 puan)
Ben varım maalesef 7 sene cocugum olmadı ne tedaviler denedik aşılma,çatlama igneleri vs......ama olmadı tam tüp bebek tedavisi görecektikki kendiliginden hamile kaldım bunun en iyi tedavisi kafaya takmamak ve kilo vermek şuan 3. hamileyim darısı tüm bebek isteyenlerin başına
0 oy
(895 puan)
Ben polikistikoverliyim hiç bir tedavi görmedim 13 haftalık hamileyim üstelik bu ikinci hamilelik bi tane de oğlum var o zaman da pokikistikover vardı.adetlerim düzenlü değildi ilk gebeliğiöde daha hastalıpın başındaydım ve ilk denemede hamile kaldım.bunda ise iyice geceklemelr olunca tekrar kontröle gittim ve iki taraftada var okduğunu söyşemişti doktorum adetli gel kan testü yapıp ona göre tedaviye başlayalım dedi ve ben daha adet olmadım hamile olarak gittim doktoruma.ama bende kilo problemi yok zayıfım kilolularda diyet öneriyolar bildiğim kadarıyla streste yapmamak gerek.
0 oy
(1,601 puan)
Bende vardı canım doktorum tedavi olmadan hamile kalamazsın dedi. Doğum kontrol hapı yazdı başladık tedaviye. 2.5 ay sonra doğum kontrol hapı kullanırken hamile kaldım. 
0 oy
(223 puan)
Bende de polikistik over sendromu var ben 5 6 sene bekarken doğum kontrol hapı kullandım adetlerimin düzene girmesi için. Hatta ben kullanmak istemiyordum çünkü bende baş dönmesi falan yapıyordu doktorum eğer şimdi kullanmazsan ilerde çocuğun olmaz dedi ve o korkuyla 6 sene kullandım sonra kendi isteğinle bıraktım dayanamayıp. 2 yildir evliyim ve hamile kaldim hiç uğraşsız. Bence böyle şeyler allahın takdir-i. Tedavinizi aksatmayın.
0 oy
(419 puan)
Bende vardı kürler uyguladım geçti hamileyim şimdi 
0 oy
(50 puan)
Bende de var canım sadece zayıflaması onun için kolay hamile kalmasına yardımcı olacak 
0 oy
(27 puan)
3 yıllık evliyim bende var hiç düzenli regl olmadım sonra doktora gittim tedavi görmem gerektiği söylendi yaklaşık 1 yıl tedavi gördüm çatlatma tedavisi sonra aşılama olacaktım. Ama psikolojik olarak biraz ara vermek istedim temmuzda tedaviyi bıraktım Eylül'de kendiliğinden hamile kaldım biraz psikoloji ile alakalı oluyor Rabbim isteyen herkese nasip etsin

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 174 göst.
0 oy
7 cevap 255 göst.
7 Aralık 2023 Hamile Kalamama kategorisinde kubra55serpil (322 puan) sordu
0 oy
4 cevap 127 göst.
0 oy
14 cevap 525 göst.

649,812 soru

3,422,634 cevap

4,254,447 yorum

183,658 üye

...