0 oy
877 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (176 puan)
Kızlar merhaba, bir ay sonra eşimle bir tatil düşünüyoruz, yaklaşık 5 aylık olacağım Allah nasip ederse. Denize girmemde bir sıkıntı olur mu? Zaten kendimi çok zorlamam da. Ya da dikkat etmemi önerdiğiniz bir şey olur mu? Güneşlenmek vs sıkıntılı mi? Yol 6-7 saat kadar, kac saatte bir çıkıp yurumeliyim? 
Gebelik haftası 16

12 Cevap

+1 oy
Pandemide kalabalik ortamlara hamile sekilde girmek cok mantikli değil. Denis gunesvtamam iyidir ama bir ay sonra herkes disarda olucak. Enfektei hastalik gecirmisi tenha yeri nerde bulacaksiniz. Otel odalarina yada calisanlarina ne kadar güvenebileceksiniz?
(176 puan)
Otel değil canım. Pandemi yokken bile tenha olan bir yere gidiyoruz, kalabalık olsa elbette gitmem ben de
Bir tatil beldesi ne kadar tenha bir yer olabilir ki? Hsdi bir evde kaldınız denize gireceginiz yer nasil tenha olucak? Valla siz bilirsiniz ama tek olsam bende umursamam ama hamileyken tatil yapilmasi cok mantikli gelmedi.
(176 puan)
Canım bir yer var ki bildiğim gidiyorum :) 2yil once gittiğimizde koskoca kaç km'lik sahilde 4 5 kişi vardık, kalabalık olsa zaten gitmem. Kaldı ki tesettürlü bir kadınım, tenha olmasa hasemayla dahi olsa girmem
-Reklam-
0 oy
(854 puan)
Bunlaron en iyi cevabını doktorunuz bilir. Hamilelikteki durumunuzj biz bilemeyiz ki, iyi tatiller şimdiden
(176 puan)
Tabiki doktoruma danisacagim ama öncesinde deneyimli olanlardan bir fikir almak istedim, teşekkür ederim
(854 puan)
Riskiniz yoksa yolculuk yapabilirsiniz kısa molalarla, denize girmenizi bilemedim enfeksiyon riskine karşı izin vermeyebilir, güneşlenmek önerilir ancak düzgün güneş kremleriyle.
(176 puan)
Bir riskim yok  şimdilik. Evet Kreme cok dikkat edeceğim, bakalım inşallah sorunsuz olur çok sagolun :)
(70 puan)
Bende gitmek istiyorum insallah bakalim ayni aylarda oluyoruz bise olmaz insallah .Ama tertemiz bir deniz olursa bise olmaz heralde insanlarin az girdigi yerler
0 oy
(260 puan)
Canım benim doktorum sıkıntı yok güneşlen denize gir demişti hem yüzmek çok iyi gelir. Güneş kremi sürmeyi unutma tabiki. He birde doktorum havuzu pek önermedi. Bende denizdeydim hep
(260 puan)
Inş cnm sağ-salim almayı nasip etsin allah.
(176 puan)
Masallah canım bebeğine :))) inşallah benimki de öyle olur hayırlısıyla :) Amin amin çok teşekkür ederim, sağ sağlık alırız inşallah kucağımıza biz de :)
(260 puan)
Teşekkürler inş cnm. Bende tekrardan 29 haftalık hamileyim ilk kızım da 14 aylik
(291 puan)
Issız deniz yerinizi öğrenebilir miyim biz de gitmek istiyoruz tam sizin gibi 1 ay sonrA 5aylik olcaz ama malum pandemi. Fikir verirsen sevinirim :)
(176 puan)
Biz mersin sikifkede bir yerde kalıyoruz canım. Arkum tarafında, tavsiye ederim :)
0 oy
(1,522 puan)
1 saatte bir yada sen ne zaman istersen eşin durup mola vermeli,denize bol bol girebilirsin bol.bol gineslenip  d vitamini alabilirsin sadece ayağına kaucuk tabanlı kaymayan bisey giy otellerde ummadığın yerde ıslaklık oluyor kayıp dusmemen  için :) 
(176 puan)
Çok teşekkür ederim canım önerilerin için :) evet hem de kafa dağıtmak için iyi olur diye düşünüyorum :)
0 oy
(308 puan)
Doktoruna danış canım bende 1 ay sonra tatile gitmeyi düşünüyoruz eşimle ve bizim yolculugumuz 12 saat sürücek tabi ki doktor izin verirse saat bası mola verip yuruş yapmayı öneriyolar eger bir sıkıntı yoksa ama en iyisini doktorlar bilir ben pazartesi sorucam bide bir daha ki aydaki kontrolde tekrar sorucam 
(176 puan)
Sizin epey uzunmuş. Bence de saat başı ideal, çünkü normalde de sürekli oturabilen biri değilim :)) inşallah sıkıntısiz gider geliriz ikimiz de
(308 puan)
Amin inşallah canım bende cok oturamıyorum hatta uzun yolda afakanlar basıyo ben belkide yarım saatte bir dinlendirim doktor izin verirse tabi gitmeme
(176 puan)
Anladım canım evet belki de senin 6-7 saat yol yapıp sonra bir şehirde bir gece dinlenip gitmen daha iyi olabilir gibi geldi. Bir günde 12 saat biraz çok sanki ama en doğrusunu doktorun bilir tabiki :)
0 oy
(575 puan)
Ben ilk gebeligimde  7 aylikken denize gittim mayomu giydim ohh mis gibi guneslendim denize girdim. Havuza girme. Temizliginden emin olamazsin. Ama denize kalabalik olmayan yerlerde gir. Gebelikle cok da faydali yuzmek. Yuzemiyorsan bile çim :))
(176 puan)
Haha yuzemiyorsan bile çim :))) evet çok haklısınız. Biraz rahatlamaya da ihtiyacımız var hem. Havuza kesinlikle girmem zaten canım, girecegim deniz de gerçekten Cok sakın bir yer.  İnşallah pozitif enerjimi alıp dönebilirim :))
0 oy
(386 puan)
Deniz mikrop kapabilirsin vajinal enfeksiyon olabilirsin doktorunla konuss canim o ne derse o 
(176 puan)
Inşallah öyle bir sıkıntı yaşamam canım, doktoruma soracağım inşallah gittiğimde :)
(386 puan)
İns canim anliyorum seni tatil gibisi varmi ben bile o kadar bunaldim ki kendini biyerlere atsam diyorum ama maalesef olmuyor 7 ayligim bende dogurcam yakinda kaldim bole :) benim uerimede eglen kiz
0 oy
(708 puan)
Biz de aynı sekılde dusunuyoruz ama ben 6 ay lık oluyorum :) 7. Aydan sonra denize girmek tavsıye edılmıyor diye biliyorum ama doktorumla daha konusmadım.. Yol için de kendı arabanız ise zorlanmazsınız diye dusunuyorum otobus zorlayıcı olabilir.. 
(176 puan)
Özel araç evet canım, otobüsle zaten kesinlikle cesaret etmezdim. Size de iyi eğlenceler :))
(708 puan)
Size deee bebişler gelmeden son tatil :)
0 oy
(1,399 puan)
Gidebilirsin riskin yoksa bizde dusunuyoruz bakalım nasip 
0 oy
(415 puan)
Ayyyy bacimm bende çok merak ediyom ya :)))

Catlicam doktoruma az bı zaman kaldı sorcam yani denizz hastasiyim bende girmeden edemem ama yasak derse mecburr:( ayaklarimi sokarim
(176 puan)
Açıkçası ayak sokmaya bile razıyım :)) hepimiz çok daraldıkk
0 oy
(416 puan)
Bende 15 haftalığım, bizde düşünüyoruz eşimle denizden sorun olmuyor diye biliyorum hatta öneriliyor bile ama tabi enfeksiyon olur muyum diye korkmuyor değilim :) 
0 oy
(403 puan)
5 ay tatil için en uygun zaman.. güneşlenmek bebeğe de D vitamini olur, yüzmek zorlamamak kaydıyla çok da iyi gelir.. yolculuk da belli aralıklarla 15 dk inip yürümeniz iyi olur.. yüksek koruyucu krem kullanın bir de..

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 116 göst.
7 Temmuz 2023 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Habisko (31 puan) sordu
0 oy
5 cevap 234 göst.
0 oy
6 cevap 229 göst.

652,028 soru

3,431,295 cevap

4,264,042 yorum

184,284 üye

...