0 oy
1,114 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (223 puan)
Sorum yukarda
Gebelik haftası 35+3

14 Cevap

+3 oy
(290 puan)
Biberon kullanımını kesinlikle önermiyoruz hemsireyim. Kendi bebeğime de almadım. Olur da sutum gelmez ise şırınga ile besleme yöntemini Kullanacağım. Çok zorlanirsam kaşık biberonlar satılıyor araştırabilirsiniz. Ama illa biberon alicam diyorsanız avent tek akış alın.

Uygun fiyatlı olanlardan kesinlikle kaçının çünkü çoğu sert silikon ve çok akıtıyor. Buna alışan bebek çene kaslarini çalıştırıp memeyi emmek istemiyor. Bebeğiniz biberona alışır ve meme reddi yaşarsanız uzulursunuz bununla çok karşılaşıyoruz çünkü. 
(1,184 puan)
Peki emzik konusunda görüşünüz nedir?
(290 puan)
düzenledi
Emziği e bebekten aldım. İlk etapta avent ya da bibs tercih etmedim. Çünkü bazı bebekler aventi tutmuyor bibs emzik tutuyor kimisi de hiç seçici olmuyor. Aslında emzik de kullanmasak en iyisi ama rahatlik oluyor malesef. Emziği çok zor durumda kalmazsam kullanmayı düşünmüyorum alışverişe çıktığımda o dönemde ne olur ne olmaz diye aldım bulunsun diye.Biberon da yasanilan meme reddi daha fazla olduğu için o konuda daha seçici davranmalıyız diye düşünüyorum.  Ama ilk 1 ay kesinlikle emzik de vermeyi düşünmüyorum o da meme reddini başlangıçta etkileyebiliyor. Sonraki aylarda duruma göre bakacağım.
(1,184 puan)
Anladım, çok teşekkür ederim bilgiler için :)
-Reklam-
+1 oy
(1,161 puan)
Kız kardeşim iki doğum yaptı. İkisinde de doktorlar emzik ve biberon onermedi. Neredeyse bir yaşına yaklaşan kadar sürekli emzirdi. Sonuç olarak bir yaşından sonra da onlar tutmadı. Şimdi gayet güzel yemeklerini yiyorlar :))
0 oy
(208 puan)
Anne memesine benzeyenleri tercih etmeniz meme reddi yasamamaniz icin onemli. Oglum aventi kabul etmemisti lansinohu kabul etmişti mesela bide bole tutup tutmama meselesi var
0 oy
(7,099 puan)
Normal uyhun fiyatlı alma cnm biberonu ters çecirdiğinde damlamaması lazım özellikle ilk zmnlar kullanacaksan çok önmli biberon seçimi.

Avent bulunduğum ilçede yoktu alana kadar kaç markanın kini denedik tesmen şakır lakır su aktı.

Ama avent ten tek bir damla bile akıtmadı. İlk 4 5 ay yenidoğan olanını kullandık değiştirmedik bilinçli olarak
0 oy
(111 puan)
Wee de var fiyat olarak daha uygun. Her bebek 0-6 ayda biberon kullanmayabiliyor. Ben wee natural 0-6 ay aldım her ihtimale karşı sonrasında avent rahatlıkla tercih edilebilir diye düşündüm. Ki weeye de devam edebilirsiniz başlık değişikliği yeter 
0 oy
(1,978 puan)
Bebekten bebeğe değişiyor valla ben çok pahalı almicam ilk etapta benim arkadaşım 120 TL verip aldı biberonunu falan emmedi halbuki anne memesine en yakını oymuş diye almıştı baya biberon denedik çocuk ucuzundan emmeyi tercih etti. Biz iyisi olsun derken çocuklarımız tercih etmiyor. Bende eczaden aldım akar mi akmaz mi bilmiyorum isteğine göre bebişin denicem 
0 oy
(1,964 puan)
Ben wee baby kullanmıştım ama tabiki bütçeniz elveriyorsa avent güzel onu alın 
0 oy
(1,038 puan)
Biz aventle büyümedik canim. Bunlar insanlari pahaliya yonlendirmek dışında bi işe yaramiyo. Durumun varsa tabiki iyisini alabilirsin alamiyosan da üzülmeye gerek yok diğer biberonlarda iş görür tabiki. Sonucta herkes marka almiyo.
0 oy
(194 puan)
Birkere aventi bebeğin kabul etmesiyle alakalı.ewer pahallı bir biberon memnun olanlar var ama genelde yenidoğan biberon un cok hızlı aktıgını ve bebeğin boğazına kacma öksürme sprunları yaşadığını söyleyenler de cok fazla.Bende hiç düşünmeden avent alıcaktım fakat araştırmalarım sonucunda hem bu kadar pahalı olmamaso gerektigi ve bebeğin kabul etmesiyle alakalı olduhunu anladım ve vazgectim.mamajo antikolik serisi ne bakıcam emzikleri de güzel oluyor diyorlar.birde tomme tippe marka biberondan da memnuniyet cok fazla iki arasındayım şuan.
0 oy
(734 puan)
Biberon hiç vermedim. Şuan 1 yaşında sütü biberondan içsin deidm reddetti. Alıştırma bardağı kullandım hep o da 6. Aydan sonra. Biberonu sağlıklı bulmuyorum 
0 oy
(194 puan)
Birde şunu belirtmek isterim ki fiziksel sorunlardan dolayı da insanlar emziremiyor olabilirler ayrıca bebek emmek istemeyebilir çene kuvvetleri gelişmediği için o yüzden .içinizden nası gecıyorsa nasıl rahat ederim diyorsanız çünkğ dogumun hertürlüsü zor bizlerde insanız neticede ağrı sancı cekitoruz bebegin ac kalmaması ve hasta olmaması için mama da verin süt yoksak biberonda koyun hastane çantanıza çünkü herkesin anneliği kendine kimse karışmasın bence biberon konulmaz yok şırınga yok kaşık 
(110 puan)
Size katılıyorum. Ayrıca ileride anne yorgun olduğunda veya hasta olduğunda baba da biberonla ısıtıp verebilmeli daha önceden sağılmış ve saklanmış sütü. Özellikle şu anda virüs tehlikesi var. Her zaman emzirebileceğimizin garantisi yok.
(194 puan)
Aynen öyle yani biberona öcü gibi bakılıyorda laf eden bu konuda ahkam kesen çok fazla etrafdan olsun benım belirtmek istedgim.birazda yapabilecek elinden gelecek bişeyi yoksa mecbur insanlar bi yerde sagıp vermeye..
(455 puan)
Guzel bir yorum katılıyorum size
(194 puan)
Tşk ederim içim geldiği gibi herkese kolay doğumlar nasip etsin Allah'ım acılarımızı kolaylaştırsın Allah a emanetiz.
(455 puan)
Amın canım
0 oy
(244 puan)
İlla avent diye bi şart yok ama anne memesiyle uyumlu olduğu için en çok tercih edilen biberon markası, ben hem mama veriyordum hemde emziriyordm hiç meme reddi yaşamadık o yüzden aventi tavsiye ederim. 
0 oy
(1,096 puan)
Eger biberona ihtiyac duyucaksanız dr browns markası güzel çekimi zor anne gögüsü gibi pahallı ama degiyor ve gaz yapmama özelligi var
0 oy
(455 puan)
Wee markasının biberon ve emzıklerını ben ilk cocugumda kullandım hıcte bir sıkayetım olmadı akma kokma tarzında.. Bahsettiğiniz biberon markası cok pahalı.. Şimdi 2.bebegıme hamıleyım onada wee 'nın cam bıberonlarından aldım 2 boy.. 

650,308 soru

3,424,511 cevap

4,256,701 yorum

183,772 üye

...