0 oy
3,035 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (88 puan)
Soru değil bilgilendirme yapmak istedim. Diş hekimiyim, yüksek riskli bir çalışma ortamım var. Aşı olmayıp covid olmak bebeğe daha zararlı. 1. Dozu bugün oldum, gayet iyi hissediyorum.
Gebelik haftası 22+1

20 Cevap

+2 oy
(1,264 puan)
seçti
 
En İyi Cevap
Hayırlı olsun.
(88 puan)
Teşekkür ederim sağolun
-Reklam-
+2 oy
(92 puan)
Ara ara yazar mısınız durumu böyle. Bende sağlıkçıyım gelecek ay aşı olmayı düşünüyorum 
(88 puan)
Tabiki, bilgilendirme yaparım.
+1 oy
(609 puan)
Sifa olsun  ins. Bende yapacaktım  vazgeçtim 
(88 puan)
Sağolun, hakkımızda hayırlısı olsun. İnşallah covid kapmadan bitirirsiniz hamileliği de aşılanmaya hiç ihtiyacınız kalmamış olur.
(609 puan)
Amin inşallah canım cümlemizin. Bende 32 haftalık  oldum  doğumdan sonra  yapicam  ins
+1 oy
(489 puan)
Daha çok fazla hamileler üzerinde kullanılmamış ve çok yeni olan bir aşı olması tedirgin etmedi mi sizi hiç bilgim yok hamileler için nasıl etkileri oluyo bebeğe ileriki zamanlarda bir etkisi oluyor mu 
(88 puan)
Uzun dönem sonuçları yok henüz aşının. Ama covid geçirmenin de uzun dönem sonuçları yok. Covid geçirip bebekte kalıcı hasar bırakma ihtimalini daha yüksek bulduğum için aşı yaptırdım.
(5 puan)
2 doz biontech aşı olanlar bile covid e yakalanabiliyor. Siz br karar verip aşı olmussunuz ama covid olmam diye düşünmeyin. Sıkı tedbirlere devam. İnşallah sıkıntısız geciririrz bu günleri...
+1 oy
(1,033 puan)
Gelecektede iyi olacaginizin veya bebeginize bir etkisi olmuyacaginin da bir garantisi var mi acaba ? Bunu verdiler mi ? Cunku ben isvecte yasiyorum. Kesinlikle hicbir asiyi olma hamileler ustunde bir calisma yok dedi doktorum.
(88 puan)
Malesef garantisi yok. Covid geçirince de bebeğe uzun dönemde etkisi bilinmiyor. Amerika’da ve İngiltere’de yapılmış kısa dönem mRna aşısı çalışmaları mevcut, internette bulabilirsiniz. Ben de o çalışmaları referans aldım.
(532 puan)
Çok şükür Türkiye de de kesinlikle olmanı tavsiye etmem diyebilecek yürekli doktorlarımız var.
(1,033 puan)
düzenledi
#dino ben gebelikten once covit oldum. Doktorum antikor testi yapti ve antikorum var. Buyuk ihtimal bebegine de gecmistir dedi. Bu benim icin suan asidan kesin bir koruma.cunku demek vucudum bu virusu taniyip savasti ve bunun icin antikor olusturdu dogal yollarla dogal bir bagisiklik kazandim. Ve bunu bebegimede aktardim. Ama asinin ne boyle net nede yan etkisiz olumlu bir etkisi olacagina dair bir veride garantide yok.Ben amerikada asi olmus iki emziren kadinin bebeklerinin zehirlendigi haberini bile okudum. Sizin incelediginiz calismalar sizi ikna etmis demek .
#cucucuv Turkiyede degil Isvecte doktorum. Ve beni ne burda nede gidersen Turkiyede asi olma diye kesin bir dille uyardi. Ki ayrica 2 yil icinde cocuk yapmayi dusunenlerede ayni uyariyi yapiyorlar. Asinin suan deneme surecinde ( faz 3 calismalarinin insanlar uzerinde denendiginin farkindalar ) oldugunun farkindalar ayrica asi yaptiklari herkestende kendi onayinda, sorumlulugu kabul ettigine dair imza aliniyor. Sonuclarina tamamen siz katlanirsiniz kimseyi suclayamaz ve dava edemezsiniz.
(301 puan)
Evet almanyada yasiorum bana da dedi doktorum hayir olamaysin diye ve cocuk sahibi olmak isteyenlerede tavsiye etmiyorlar
(1,033 puan)
Ve turkiyede hamile kadinlara korkusuzca acaba neye dayarak bu kadar rahat gidip asi olun diyor bu doktorlar anlamiyorum.  Hos her asi burda gebeye mustehak goruluyor. Bize tetanoz asisi bile yapilmazken .
+1 oy
(95 puan)
Ben de Biontech yaptırdım ve aşı karşıtlığı cehaletini asla anlamıyorum, anlamayacağım. Aşı sonrası yüksek riskli bir çalışma şeklim olduğundan Covid 19 oldum ama grip gibi geçirdim. 1-2 gün 38 civarı ateş ve koku kaybı dışında bir sorun yaşamadım. Hastaneye gitmem gerekmedi. 10 gün sonra koku duyum geri geldi ve bugün de ikinci doz aşımı olacağım. 

Çok merak ediyorum aşı karşıtlarını ne gibi bir üstün insansınız? Ne tür genetik özellikleriniz var ki aşılayarak sizi öldürmeye çalışsınlar? O kadar saçma yorumlar oluyorum ki inanamıyorum gerçekten. 

Hayatta hiçbir başarısı olmamış, kendi fikrini oluşmamış insanlar gelip yorum yapıyor, başka insanları etkileyip günahlarına da giriyor. 

Sağa sola bakmak yerine yabancı diliniz varsa bilimsel yayın okuyun, aşıların tarihini okuyun kendi kararınızı kendiniz verin. 

Kimse kimseyi zorla aşılamıyor. Ama aşılanmayıp da aşılı ya da sağlıklı kişilerin sağlığını tehdit etmeye de hakkı yok kimsenin.

Yediğiniz içtiğiniz hormonlu gıdaların size nasıl zarar vereceğini biliyor musunuz?

Gelecekte neyinizin garantisi var ki aşının sonuçlarından garanti bekliyorsunuz?

İnsanları yanlış etkilemeyin, bilgisiz ve sağdan soldan duyumlarla yorum yapmayın. 
0 oy
(1,230 puan)
Biontech mi yoksa sinovac aşısı mı yaptırmalıyız birde neye göre seçim yapmalıyız acaba 
(2,459 puan)
Koruma oranları ikisinin de farklı bir de üretilme şekli antikor farklılıkları var
(60 puan)
Biontech canlı hücre daha etkili daha koruyuculugu yüksek ama sinovac ölü hücre yan etkisi daha az
(2,459 puan)
Araştırma yapmalısınız tabi önce size uygun olup olmadığını bazı kronik hastalara canlı aşı önermiyorlar mesela babam kalp ameliyatı oldu kapak takıldı canlı aşı yasak kayınvalidem böbrek nakilli ona da canlı aşı yasak o yüzden sinovac oldular
(1,230 puan)
Çok teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için
0 oy
(1,130 puan)
Gecmis olsun. Peki aşıdan sonra hasta olmama garantisi var mı? Vucut tamamen tanıyabiliyo mu? Yegenim aşıdan sonra covid oldu o da saglik çalışanı.  Her kafadan bi ses cikiyo Rabbim saglik versin 
(291 puan)
Asi zaten zayiflatilmis virüs. Virüsü kapabiliyorsun ama en az hasarla atlaticaksin. Grip aşısı olup grip olmak gibi dusunebilirsin. Asi olunca covid olmicaz diye bişey yok. Az bulastiricaz az hasarla atlaticaz
0 oy
(19 puan)
Bende 32. Haftadayım hakkım var ogretmenlıkten dr sınovak onerdı fakat hala cok kararsızım korkuyorum açıkcası 
(291 puan)
Asi olursanız eğer bilgilendirme yapmanızı istiyorum. Bende öğretmenim henüz sıram gelmedi ama olmak istiyorum
0 oy
(6,097 puan)
Şifa olsun inşallah, doktor bana olma dedi ben de bekliyorum. Ben aşıdan ziyade ikinci dozun tarihini merak ediyorum, sistem size en erken ne zamana randevu veriyor ikindi doz için?

Annemler Nisan ayında ilk dozu oldu, ikinci doz için hâlâ randevu alamıyoruz en erken Haziran ortası diyor, ona da randevu vermiyor. 56 gün saysak Haziran sonu olması lazım. Bir türlü anlamadık bu işi. 
(590 puan)
Ben çin aşısı oldum.28.gün ikinci dozu oldum.Eşim bionteg oldu 6 hafta sonra ikinci dozu yapın demişler.
(88 puan)
Bugün(16.05.2021) ilk doz oldum, 2. Doz için e-nabızda 29.06.2021 tarihinden itibaren randevu alabilirsiniz yazıyor.
İngiltere’de yapılmış bir çalışmada illa 4 hafta değil 12 haftaya kadar 2. Dozun ertelenmesinin de antikor oluşturmaya yetecek bir süre olduğunu yazıyordu.
(6,097 puan)
Demek mi annemlere de sistem 6 hafta tanımladı.
Teşekkürler bilgi için.
Alakasız ama kullanıcı isminiz çok tatlı, Dino :)))))
Niye benim aklıma gelmedi ki :)))
(88 puan)
Aldığım bebek tulumu üstündeki dinazor figüründen esinlenip bebeği dino diye seviyorum bu ara, ordan kaldı:))))
(6,097 puan)
Yaa benim de yeğenim dinozor hastası, ben de onu küçük dino diye seviyorum yerim ya :)))
0 oy
(59 puan)
Bende sağlıkciyim korktum yaptırmadım 20.inci haftamdayım 24 de yaptır diyorlar
0 oy
(158 puan)
Hayırlı olsun bebeğinizi de sağ salim kucağınıza alın inşallah :) aşının darısı bize artık :))
(88 puan)
Amin sağolun:))
aşılama için gebelere öncelik sağlanması gerekir yüksek riskliyiz ama sağ salim atlatırız inşallah
0 oy
(239 puan)
Bende ovulasyon takibi yapıyorum bugün yumurtlama günüm hatta. Cuma günü biontech aşısı oldum. Eşim sağlıkçı ondan dolayı çıktı banada. Başhekime danıştık bebek düşünüyoruz aşı olayımmı diye ol dedi bende oldum. İnşallah sıkıntı yaşamayız. 
(88 puan)
Evet gebelik düşünenlerin de aşı olduktan sonra ertelemesine gerek yok diye okudum ben de yabancı kaynaklarda.
(81 puan)
Bu mesajı gördüğüme sevindim. Ben de öğretmenim aşı sıram geldi. Hamilelik planlıyorduk. Daha önce 2 kez de gebelik kaybı yaşadım o yüzden aşı konusunda çok kararsızdim ama gittiğim tüm Dr lar önce aşı ol dediler. 2. Dozdan sonra 1 ay korunma onerdiler. Ben acele etmeyeceğim bekleyeceğim ama aşının olumsuz etkilerinden dolayı da tedirgindim açıkçası
0 oy
(1,697 puan)
Bebeğiniz ve sizin için hayırlı olsun inşallah..
(88 puan)
Çok teşekkürler
0 oy
Hamilelere hangi haftalarda oneriyorlar aşıy?
(88 puan)
İlk 3 aydan sonra
0 oy
(705 puan)
Covid olmanın bebeğe ne gibi zararları varmış mesela bildiğiniz.  covid atlattık ama çok şükür iyiyiz şu an vücuda tam olarak etkisinin ne olduğunu bilmediğimiz aşıyı da olmak ne kadar mantıklı tartışılır 
(532 puan)
Ben hamileyken covid geciren bir annenin bebeğinde hasar kaldığını daha hiç duymadım. Varsa da ilaçların yan etkisidir ki ilaçlar da zaten bir tek bizim ülkede kullanılıyor hem de aşırı dozda.

Vefat eden de bir kaç anne duydum. O da takdiri ilahi. Bu kadar korku hegomanyası normal değil. Bu günler gectiği zaman umarım aşılananlar için iş işten geçmiş olmaz. Hiç zarar almadan atlatırlar
(705 puan)
Saçma sapan bir oyunun içindeyiz ve hala da saçmalamaya devam ediyorlar Rabbim korusun hepsinden yoksa kimsenin bu insanları düşündüğü fln yok
(583 puan)
Şu an mesela siz de herhangi bir değişiklik yapmış ve kalıcı bırakmış olabilir. Bunu araştıracak hiçbir uygulama yok şu anda. Eğer böyleyse bebekte de değişiklikler olabilir. Bu gayet olası bi durum. Bunun da bi çalışması yok aşının da. Bence ikisi de aynı derecede ürkütücü birinin diğerinden farkı yok. O yüzden olup olmamak tamamen kişiye kalmış bi durum. Bolca şifa olsun ayrıca aşı size ve bebeğinize inşallah
(88 puan)
İkisinin de bebeğe uzun dönemde zararları bilinmiyor virüs de yeni, aşı da.
Direk canlı korona virüsle enfekte olmaktansa aşı olmak daha mantıklı geldi.
0 oy
(854 puan)
Dino hanım aşı olmuş ve gerekçesini söylemiş, elbette araştırmış ve doktorunun da müsadesiyle olmuş, ancak bazı üyeler uzun vadede görüşürüz, etkileri belli değil, onu dinleme bunu dinle gibi hoş olmayan bir üslupla sözüm ona akıl veriyor:) kimse kendi ve bebeğinin sağlığını bile bile riske atmaz. Dikkat ederseniz siz de olun aman olmalısınız da dememiş. Olmuş ve bilgi veriyor. Olmıyorsanız da korku pompalamayın çok şükür herkesin aklı fikri var. Bu arada Dino hanım demek durumunda kaldım ama hoş oldu bence :) 
(88 puan)
Çok teşekkürler desteğiniz için, sizin kullanıcı adınıza da bayıldım:). Kararsızlıkları olanları anlıyorum ama zaten çok hassas bir dönemde olan insanları korkutmaları çok üzücü. Allah hepimize sağlıklı evlat versin, bu bela olmadan rahatça hamilelik geçirseydik keşke.
(854 puan)
Bu hastalıktan kaybettiğimiz anne ve bebek oldu, onu ve ailesini görüp kahrolduk, aylardır dışarı çıkmıyorum hastane dışında. Keşke olmasaydı, yaşasalardı... Sıram ne zaman gelir bilemem ama gelir gelmez doktorumun da izniyle yaptırırım. Hayırlısı olsun.
0 oy
(60 puan)
Bende sağlık çalışanıyim 33 haftalık gebegim 5 haftalıkken covid olmuştum şimdi çok kararsiz kaldım ama doğumdan sonra olmaya karar verdim gibi biontech canlı hücre daha etkili ama yan etkisi bakımindan sinovak olmayı düşünüyorum 
0 oy
(301 puan)
Almanyada yasiorum doktoruma sordum asi olabilirmiyim diye hayir dedi cünkü nasil bir etki edecegini bilmedikleri icin hayirlisi 
(6 puan)
Bende Almanya da yasıyorum bugünde kontrolum vardı bebeğim 7 haftalık oldu dokdor önermiyor aşıyı çünkü oda dior, hamileler üzerinde, herhangi bir araştırması yapılmadı ben zaten karsıyım hamile olmasamda en, son düzeye gelmedi sürece ası olmam diodum bakalım allah sonumuzu hayır etsin
(301 puan)
Aynen
(153 puan)
Acaba Almanya'da da aşı olmayan seyehat edemeyecek bankaya vs giremeyecek falan gibi şeyler söylendi mi? Ben Almanya'da doğdum büyüdüm evlendim Türkiye'ye yerleştim, kesinlikle aşıya karşıyım, çevremde herkes oraya gidemem buraya gidemem aşı olmadan diyerek aşı oldu.. ben 7 haftalık gebeyim, gebe olmadamda aşıya karşıydım hâlâ karşıyım. Bugün mesaj geldi aşı siraniz gelmiştir diye, son raddeye kadar kesinlikle olmayacağım henüz doktoruma danışmadim ama ol desede olmayacağım için danışmayi da pek düşünmüyorum.. burada aşı zorunlu olmayacak dendi ama zamanla aşı olmayan bunu yapamaz şunu yapamaz diye mecbur bıraktılar insanları bir yerde... Orada durum nasıl? Almanya'da yaşayan akrabalarda vurulmuş mecburduk yoksa çalıştığımız yer işten atacaktı dediler de...
(6 puan)
Merhabalar yeni gördüm bu yazınızı suan için herhangi bir kısıtlama işten atılma yada seyahat yasagı gibi birsey gündemde değil söylentiler cok ama alınmıs bir karar uygulanan bir kısıtlama yok aşı olmayanlar üstünde
–1 oy
(532 puan)
Benim doktorum ne sinovac ne de biontech yaptırmamı önermedi. Henüz denendiğini ne gibi etkilere yol açtığının bilenemediği, etkililiğinin henüz kanıtlanmadığını söyledi. Covid sürecinin de medyadaki abartıldığı kadar hamilelerde ciddi sorunlara yol açmadığını genelinin hafif atlattığını söyledi. Ben de onunla aynı fikirde olduğum için yaptırmadım. 

Bu başlığı okuyup yaptıran kişiden örnek alacak gebeler için sesleniyorum. Biontech gen aşısıdır. Daha önce yapılan örneği yoktur. Beş bin kez düşünün. 
(225 puan)
Bende covid oldum 37 haftalıkken yakalandım normal grip geçti 3 4 gün kötüydüm mesela eşim daha ağırdı benden hamile olduğum halde hafif atlattım çok şükür
(88 puan)
Etkinliği kanıtlandı antikor oluşumu gözlendi.
 uzun dönem yan etkilerini kimse bilmiyor o konuda haklısınız. Ama covid geçirmiş kişilerde de uzun dönemde ne gibi yan etkiler var onun da sonuçları bilinmiyor, 1 yıllık verilerde covid geçirenlerde solunum kapasitesinin hala düşük olduğu yazıyor.
Covid canlı virüsünün yan etkisi mi mRna aşısının yan etkisi mi kâr/zarar bakmak lazım
(532 puan)
Ben daha aksi bir durum duymadım zaten. Ben hijyen bakımından şanssız bir köy okulunda ilkokul öğretmeniyim. Gecen yıl temmuz ayından beri maske kullanmıyorum. Öğrencilerimle mesafem de gayet eskisi gibiydi okul açıkken. Onlara da maske takmayı zorunlu tutmadım. 15. Haftamda iki gün ateşlendim. Test yaptırmadım. Yaptırsam kesin covid derlerdi. Benden sonra eşim 3 gün ateşlendi. Kendimizi eve kapattık iyileşene kadar ve bu kadar. Hala maske  de mesafe de yok. Ayyylardır yürütülen korku hegomanyasına yenik düşenleri bu başlık altında görmek üzüyor.

Tabiki takip ettiğim bir çok yerli yabancı doktor var. Dr Mehmet Okan özdemiri takip etmenizi Mehmet ceyhandan ısrarla uzak durmanızı tavsiye ederim.
Bir de aşı etkisi oyle üç günde belli olmaz. Üç beş seneye görüşürüz
(88 puan)
yeniden gösterildi
Çok geçmiş olsun, zaten covid geçirmişseniz antikorlusunuzdur aşıyı düşünmenize gerek yok:)
Allah size ve bebeğinize sağlık versin iyi günler

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 953 göst.
16 Mayıs 2021 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Dino (88 puan) sordu
0 oy
5 cevap 500 göst.
0 oy
10 cevap 997 göst.

651,023 soru

3,427,254 cevap

4,259,792 yorum

184,001 üye

...