0 oy
313 göst.
Hamilelikte Bebek Sağlığı kategorisinde (148 puan)
2 li taramam temiz cıkmıştı ama doktorum yine de 4 lü tarama yaptı. Sonuçum da spina-bifida riskim cıktı yani cocugumun omurgasında acıklık var cıktı. Doktorum detaylı ultrason için 31 mayısa gel dedi ama cok korkuyorum bir sorun cıkacak mu diye hiç yaşayan oldu mu benim gibi? 
Gebelik haftası 20

5 Cevap

+1 oy
Spina bifidanin tedavisi var canim. Dogdugu gibi ameliyata alirlar gerekli durumda. Sonrasi iyilesen cok bebek var erken teşhis onemli.

 Allah sihhat versin ama senin çok cok dikkatli olman lazım. Tarama testlerinin önemli olduğunu bu yüzden soyluyorlar doktorlar. 
-Reklam-
+1 oy
(1,161 puan)
Bende oldu maalesef aldırdık çok ama çok zor Bi durum 
(1,161 puan)
20 yıla güvenme ben yeminle 50 yaşında doktora güvendim adı satışı özel hastanede dedim ya göremedi biz dedikte gördü doktor var doktor var umarım iyisine denk gelirsin ama tavsiyem nolur yanlış anlama Bi kaç doktor gez mutlaka herkes aynı şeyi söylerse sonuca ulaş
(148 puan)
Allahım korusun inşallah  her şey iyi olur dualarım sizlerle rabbim korusun hepimizin cocugunu  inşallah bende iyi haberler alırım detaylıya kadar belki net bir şey ögrenemem ama yarın gidecegim cocugumu görürüm en azından doktorla yüz yüze bilgi alırız belki baktığında sıkıntı olamıdgını söyler bir şey olur
(148 puan)
Eger bana risklisin aldır derse bende başka doktorlara gşdecegşm kaybetmek istemiyorum cocugumu Allahım cok korkuyorum
(1,161 puan)
Hayır hiç korkma belki tedavisi vardır benimkinde fiziki yanı sıra zihinsel de vardı. Çok ama çok Allahım korusun olmayacak bişey korkutma kendini niceleri risk diyorlar sapa sağlam bebişler doğuyor üzme bebeğiniz stres olmasın. Sağlıcakla kalın inşallah. İlle aldır demiyorlar yanımdaki kişide öyleydi hastanede dedi ben vebalini alamam nolursa olsun doğuracam dedi çok hoşuma gitmişti o kararlılığı ama ben okdr güçlü olamadım engelli olacağını bile bile gözümün önünde eriyip gitmesini göze alamadım. Allahım korusun tüm evlatlarımızı sağlıkla. Sonradan kaza bela geçirip sakat kalsa napcam cami havlusuna mı bırakcam aldırmak ta vicdansızlık aslında hiç öğrenmesem doğunca öğrensem napcaktım diye soruyorum. Allaha inancını yüksek tut. Kafanı ütüledim sen rahat ol. Bak gör müjdeyle geleceksin. İyi geceler güzel anne.
(148 puan)
Yaa cok teşekkür ederim inşallah iyi haberler alırım söylerim sizlere
+1 oy
(1,161 puan)
Benimde ikili temiz çıkmıştı 3lüye gerek bile yok demişti kontrolde beynimde baloncuk oluşmuş omurga ya baskı yapmış kapanmamış tedavisi yok dediler bana kucağına bile alamazsın dediler hem zihinsel hem fiziksel engelli olacak sonlandırman en hayırlısı dediler heyet kararıyla aldırmıştık. Bidaha hamile kalırsan 3 ay önceden folbiol kullan dediler kullandım  şuan yine hamileyim 18ci haftam yok gibi duruyor dediler şimdilik ama bidaha ki kontrolde bakacaklar kesin. İlk bebeğim hiç hareket etmiyordu 20 haftaya kdr ultrasonda uyuyor sandık hep. Bu hareket ediyor çok şükür. Gerçekten çok geçmiş olsun. 
(148 puan)
İlk bebekte sorunu normal ultrason da mı anladılar
+1 oy
(246 puan)
Canım kesin bsy değil ki bu hem düzelebilir bsy bu zaten 2li temiz çıkmış bu testler kesin değil endişelenme benim bir arkadaşım dw böyleydi hbsy olmadı bir sürğ test yaptırdı korkudan hbsy çıkmadı eğer özel e gidiyorsan doktora göre de değişiyor maalesef ama bu çok bğyğj bsy değil sonuö kesin değil çünkü üzülme 
0 oy
(148 puan)
Lütfen yardımcı olun cok kötüyüm 
(854 puan)
Aslında 7 saat önce arkadaşlar cevap yazmışlar, benim de söyleyeceğim şeyler farklı değil :( 3 çeşidi var, sizinki hangisi bilemiyorum ama tedavi edilebiliyor. Detaylı ultrason 21. Hafta başı yapışabiliyor, 31 ini beklemeden de gidebilirsiniz özele. Ayrıca kesin sonuç değilmiş sadece risk, bu bile yeter tedirgin etmeye ama başka doktorlara gidin mutlaka, görüş alın.

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 53 göst.
0 oy
0 cevap 56 göst.

656,055 soru

3,446,740 cevap

4,281,882 yorum

185,341 üye

...