0 oy
1,194 göst.
Hamilelikte Anne Sağlığı kategorisinde (151 puan)
yeniden kategorilendirildi
Sucugu sosisi pismis yiyebiliyormuyuz baska neler yasak

9 Cevap

+3 oy
(1,184 puan)
Sucuk, salam, sosis pişmiş olsa da yenmemeli. Dip balıkları yenmemeli. Kafeinden uzak durulmali, günlük en fazla bir iki bardak çay veya kahve tüketilebilir. Tabi kafein colada da var çikolatada da. Dikkat edilmeli. 

Sağlıklı beslenmeye özen gösterilmeli; kızartma, şeker, yağlı, hamur işi, paketli gıdalardan uzak durulmalı. Beyaz ekmek yerine tahıllı ekmekler tercih edilmeli ve tabi belli miktarda. Ya aslında diyet yapar gibi beslenilebilir bir bakıma. Ama hergün yumurta, peynir, meyve, sebze, bal, pekmez, süt, yoğurt, et, tavuk, balık vs dengeli ve düzenli yenmeli. Hergün 2 ceviz birkaç badem yiyebilirsiniz mesela, önemli ve faydalı şekli düzenli hergün yemektir, tek seferde bir sürü yemek değil. Aklıma gelenler bunlar oldu. Umarım faydalı olur.
(1,184 puan)
Ve tabi en önemlilerden biri de su içmek. Bol su için, bebek için çok gerekli. Tabi sizin için de.
(152 puan)
Siz bütün bunları yemeden durabiliyormusnuz merak ettim ben ölçülü olmak kaydıyla canımın çektiği herseyden yiyorum
(1,184 puan)
düzenledi
Şuan 37+4 haftalık hamileyim. Sonuna yaklaştım artık inşallah. Son haftalarda iştahım oldukça arttı. Ve sayılı da olsa tatlı yedim, bir iki defa kızartma da yedim. Çikolata vs bunları da yine iştahımın artmasıyla yediğim oldu. Pizza yedim bir kaç kez ama üstündeki sucuk vs eşime verdim. Yada kendim sebzelisini yaptım. Dip balığı asla yemedim. Bisküvi, gofret vs aylardır yemedim. 37 haftada, yada öğrendiğim zamandan sayayım 5. Haftamdan bu yana, iki elin parmağı adetinde şekerli tatlı yemişimdir. Onun dışında şeker yemedim, yemeden de oluyor. Hamile kalmadan önce günde 2 bardak filtre kahve ve en az 1 fincan türk kahvesi içerdim, sigara kullanırdım. Öğrendiğim an kahveyi de sigarayı da bıraktım. Kolay değildi, çok baş ağrısı çektim ama kendim dışında başka bir canlının sorumluluğunu almak da kolay değil. Basit bir olay hiç değil. E zaten yediğimiz herşey mi sağlıklı diyenler de garip geliyor bana.. Ben şurada bir iki seferdir domates alıyorum, kışın domates mi alınır zaten? Ne bileyim mevsiminde olmayan sebze meyve almamayı öğrendim ben zaten dikkat ederim bunlara. Yada yediğim su şey de sağlıksız zaten aman bu da sağlıksız olsa ne olur demek çok mantıksız değil mi? Sağlıklı beslenmek sadece hamilelikte değil normal zamanda da dikkat edilmesi gereken birşey. Hamilelik hastalık değil, sağlıksız beslenmek asıl hastalıktır. Hamileliğimin başından beri hep hareketli olmaya da gayret ettim. Ben doğru olanı yaptığıma inanıyorum. Ve insanları da doğru yönlendirmek isterim. İsteyen uyar istemeyen uymaz zaten bunu kontrol edecek halim yok ya. Herkesin zaten kendine göre bir beslenme düzeni vardır. Ben normalde de sağlıklı beslenmeye özen gösterirdim ama canım isteyince tatlı da yerdim, dediğim gibi sigara da kullanırdım. Ama vücudumda benim yediğimden ictigimden, üzüntümden sevincimden etkilenecek masum bir bebek olduğunu bilmek eski rahatlığımda davranmama izin vermedi. Bu benim hamilelik surevim ve böyle geçirdim. Siz istediğinizi istediğiniz kadar yersiniz, buna birşey diyecek halim yok. Ben Allah'a hesabını verirken içim daha rahat olsun istiyorum inşallah.
-Reklam-
0 oy
(776 puan)
Kuzu ben de 13+2 yim .Sucuk , salam, sosis, pastirma yemedim daha :( burda durayim belki yazan cikar :) ama canim cok cekiyor .
(1,264 puan)
24+5, ağzıma bile sürmedim. Durmak yok, yola devam :)
(689 puan)
Ben yedim ;) doktorum canın isterse iyice pişirip yiyebilirsin demişti;)
0 oy
(17 puan)
Çiğ olan et ve yumurta kesinlikle yasak.. Çiğ köfte etsiz yeyin mesela.. Kola gibi gazlı içecek.. Fazla kahve çay yasak 
0 oy
(1,978 puan)
Sucuk sosis salam konusunda Dr lar bile kendi aralarında çelişiyor,bazıları iyice pişirmek şartıyla yenmesinde sıkıntı görmüyor,bazıları sıkıntı görüyor.Şahsen ben sucuk salam iyice pişirip hafta da birkaç kez tüketiyorum.Hergün abarti şekilde yemiyorum yani..et tavuk balık kıyma ve yumurta tam pişmiş olacak yarı çiğ bile olmamalı..bol sebze meyve.Canınızin istedigi şeyleri abartmamak şartiyla yiyebilirsiniz...Ben cipste yiyorum çikolata da jelibon da bonibon da..ama yine tekrarlıyorum hergün değil ve tabak tabak değil.Hamilelik bir hastalık değildir,böyle düşünün.Benim dr um bana adaçayı harici istediğini yiyip iç dedi.
0 oy
(433 puan)
Salam sosis sucuk vb gıdalar yenmemeli. Az pişmiş et yumurta kesinlikle yenmemeli. Kafeinli içecek ve yiyecekler tüketilmemeli. Sakatatlar yenmemeli özellikle ciğer yenmemeli çok fazla A vitamini olduğu için. Dip balıkları yenmemeli çok fazla civa içerdikleri için. Bikti çaylarına çok dikkat edilmeli ödem attırıcı çaylar kesinlikle içilmemeli özellikle ada çayı bu yazdıklarımın detayına internetten bakabilirsin 
0 oy
(220 puan)
Sosis vs yedim zararlı tabiki  ama ona bakılırsa yediğimiz domates bile hormon ki sucuğu guvendiginiz yerden alıp pişirerek yemekte sakınca yok die biliyorum
0 oy
(24 puan)
Ben 15. Haftamdayım. Normal yaşamımdan cok uzaklasmadım. Cok şükür riskli bi durumumda yoktu. Ve kendimi de cok rahat biraktim. Canimin cektigini yedim.  Zaten kısıtlı seyler istedi canım su zamana kadar. Onlara da olmaz zararli demedim. 15 kiloluk bisey kaldirmam gerekti kaldirdim da. Asla sakın yapma denilen seylere cok takilmadim. Bu zamana kadar tek dikkat ettigim vitamin harici parol dahi icmedim. Sigara iciyodum ogrendim bi daha icmedim ve ağır metal icerecek deniz ürünlerinden uzak durdum. Bence en onemli seylerden biri sakinlik. Biz hasta degiliz hamileyiz sadece. Stresle kortizon salgiliyoruz bu sekere de tansiyona da sebep olabiliyor. O yüzden ufak detaylara takılıp stres olmak yerine acaba yanlis mi yapıyorum diye kendini suclamaktansa cok abartmadan her zaman bildigin yedigin ve zarar gormedigin şeylerden yiyebilirsin. 
0 oy
(3,684 puan)
Canım şarküteri ürünlerini pişse bile yememelisin. Az pişmiş ve çiğ et, tam pişmemiş yumurta, sakatat, dip balıkları yine yenilmemesi gereken şeyler 
(151 puan)
Bi kere yedim bilmeden bisey olur mu
(3,684 puan)
Yok canım ya sürekli tüketme de
0 oy
(182 puan)
Googlea sorabilirsin mesela

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 201 göst.
0 oy
1 cevap 67 göst.
0 oy
4 cevap 294 göst.

651,323 soru

3,428,550 cevap

4,261,074 yorum

184,097 üye

...