0 oy
950 göst.
Hamilelikte Anne Sağlığı kategorisinde (783 puan)
Kızlar olan birkaç kişiyi gördüm haberlerde ama herkez oluyomu bilmiyorum bı etkisi falan varmı bilmiyoruz bilen aydınlatsın 

8 Cevap

+2 oy
(69 puan)
Bugun doktorum  bana 350 aşı olan hamile kadinla ilgili bir veride 4-5 ölü veya ölü dogum oldugunu soyledi bu sadece gorunen gorunmeyen etkileri belli degil dedi bu yuzden gebeligim sonlanana kafar onermedi 
-Reklam-
+1 oy
(532 puan)
Buraya değil doktorunuza sorun. 

Aşıların faz 3 deneyleri bitmedi ve aşılananlar üzerinde deneniyor. Eğer hamileyken aşı olursanız bebeginiz ve siz denek olacaksınız. Denek olmayanlar da beş yıl sonra aşı olan hamilelerde neler gözlenmiş buna bakarak aşı olup olmama hakkını kullanacak.

Doktorum bana denek olmamı önermedi. Siz isterseniz olabilirsiniz.

Birazdan çıkıp covid olan hamileler ölüyor, ağır etki bırakıyor diyen olabilir. Doktorum medyadaki abartı haberlerin aksine rahat olmamı söyledi. 

 Şu an yoğun bakımda ve hastanede tedavi görenlerin büyük bir cogunluğunun iki doz aşılananlar olduğunu bilmeyen yoktur sanırım.

Aşı olup yan etki ihtimali artı covid geçireceğime covid gecirmeyi tercih ederim
(783 puan)
Canım geçirdim korona ağır geçirdim 24 yaşında olmama rağmen ama hamileyken geçirenler ikinciyi çok ağır geçiriyorum haberlerde duyduğumuz kadarıyla oyuzden sormak istedim
(532 puan)
Protokoldeki tedavi çok ağır. İlaçlar çok ağır. Avrupa'da vitamin verip yollanırken insanlar bizde doz üstüne doz ilaçlar veriliyor.
Daha bir kaç hafta önce kalp krizini tetiklediği için ilacın biri protokolden kaldırıldı. Türkiye çok farklı bi tedavi uyguluyor . Başka ülkelerde 350 mg dozunda verilen ilaçlar bizde günde 1800 mg veriliyor. Sence bu tedaviyle ağır atlatmama ihtimalin var mı?

İki gün sonra bu ilacı da kaldıracaklar, aşıları da sonra bir pardon diyecekler ama iş işten geçmiş olacak.
Bir çok dava açıldı. Hepsi araştırılıyor. Aşı sonrası ağır covid geciren bir çok insan var. Lütfen araştırıp okuyun. Ben doktorum diye TV ye cıkan satılmışlara inanmayın.

Dr Ahmet Rasim küçükusta, Dr bilgehan , Dr Mehmet Okan Özdemir, NASA da yıllarca çalışmış Nobel adayı astrobiyolog neva Çiftçioğlu ve adı aklıma gelmeyen bir çok doktoru takip etmenizi öneririm. Karnınızda minik bir can var. Lütfen riske atmayın. Ağrı kesici değil bu , aşı
(1,033 puan)
Isvec ki asiyi bulan sirket Astra Zeneca. Ordaki hic bir doktordan hamileler asi olsun diye bir aciklama okumadim. Aksine her seferinde doktorum hic bir asiyi olmuyacaksin diye uyariyor. Buna 2 yil icinde cocuk dusunenlerde dahil. Hamileler uzerinde yapilmis hic bir calisma yok ki olamazda. Asilarin piyasaya surulmesi yillar alir. 14 yilda bulunan bir grip asisi bile tam etki saglayamazken. Her yapan tekrar tekrar grip olurken. 8 ayda bulunmus asinin denekleri oldugumuzu nasil farketmezsiniz. Yillar sonra herkes bu asinin sebep olduklarini konusacak ama kimse sorumlusunu bulamiyacak. Ne bugun yap diyen doktorlariniz nede hergun tv ye cikan sözde bilim adamlarimiz. Onlar sadece onlardan isteneni guven olusturmak icin konusuyor. Kndi ve beginizin sagligi hakkinda karar vermek ve en iyisini secmek sadece sizin sorumlulugunuzda. Benim bebegim icin en dogrusunu ancak ben bilirim tv de cikip gece gunduz asi reklami yapan unvani ne olursa olsun adama inanmam. Cok ise yarar bisy olsa onu yapan hasta olmaz maske takmaz yinede eve kapatilmazdi.
+1 oy
(1,033 puan)
Her gordugum asiyla ilgili posta yaziyorum. Isvecteyim. Doktorum kesinlikle hic bir asiyi olmayacaksin dedi. 2 yil icinde cocuk dusunenlere bile yapmayin diyorlar. 
0 oy
(854 puan)
2. Trimesterde yapılmasını tavsiye ediyor doktorlar. Bebek antikorlu doğuyor. Emzirme döneminde de yaptıranlar var. Bir sorun olduğunu duymadım, ben de araştırdım. Sıramı bekliyorum. 
(1,033 puan)
düzenledi
Amerikada emziren iki kadinin bebegi adi olduktan sonra zehirlenmis . Isvecte ne hamile olanlara ne de 2 yil icinde cocuk dusunenlere yapmiyorlar.
(854 puan)
Ben Türkiye'deyim, genetiğim de onlardan farklı. İsteyen yaptırır, istemeyen yaptırmaz.
0 oy
(24 puan)

Ben olmadim. Aşı olupta covid olanida gördüm. Gerek duymadım hiç bir aşıyı olmadim. Olmamamin temel sebebi acaba busey olurmuş. Vs... <3

(783 puan)
Ben korona geçirdim canım tekrar yaşamak istemiyorum ağır geçiriyorum çünkü oyuzden
0 oy
(2,063 puan)
Birkaç gün önce buraya bir diş hekimi post açmıştı aşı oldum diye. Kesinlikle öneriyordu. 
0 oy
(57 puan)

24 haftalık hamileyim bana aşı çıktı . Doktorum ile görüştüm olmalısın dedi bir kaç hamile arkadaşım da oldu çevremde sorun yaşamadı kimse . Ben uzak bakmıyorum ve biontec olacağım . Hastaneye çok sık gidiyoruz bir hastalığa yakalanırsam herşey daha kötü olur diye düşünüyorum . Aşılanıp bebeğini sağlıkla doğuran bir çok anne var sürekli kötü örneklere odaklanma doktorun ile görüş ve karar ver . Hatt benim doktorum açıklama yaptı . Özel değil devlet doktoru bu Arada izlemeni öneririm . Kendi eşide hamile ve aşı olmuş.

https://www.instagram.com/tv/CO8IejXnDks/?utm_medium=copy_link

0 oy
(4 puan)
9haftalik gebeyim 3.aydan sonra tercih yapabilirim dendi ama dr.önermedi kanıtlanmış testler yok muş! Ileride bebeğe ne gibi zarar verebileceğini bilmediğimiz için onermedigini söyledi

651,560 soru

3,429,477 cevap

4,262,048 yorum

184,153 üye

...