0 oy
326 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (656 puan)
4.aydan sonra saç boyatmak konusunda fikriniz nedir ? Bitkisel yada normal boya ??? 
Gebelik haftası 18

5 Cevap

+1 oy
(110 puan)
Ben karşıyım boyatmaya. İlla ki ben boyattım birşey olmadı yazanlar çıkacaktır şimdi. Evet saç boyatınca Allah korusun bebek çat diye kaybedilmiyor ama bir sürü kimyasala maruz kalıyor. Bir çok çocukluk çağı kanserlerinin sebebi olma olasılığı yüksek. 70'lerde sigara için de zararsız deniyormuş, hatta sigara içen bebek reklamları bile var ama şu anda biliyoruz ki çok zararlı. Benzer durumun ileride boyalar için de ortaya çıkabileceğini düşünüyorum. Allah korusun yavrularımızı. 
-Reklam-
0 oy
(1,376 puan)
Kızımda 4. Hafta 20.-32 haftalarda boyattım .

Şimdiki gebeligimde 3. Haftamda 10. Haftamda boyattım daha 1.5 hafta felan oldu kendim evde boyuyorum .

Çok şükür 1 çocuk doğurdum artı kuaför arkadaşım da 3 çocuk doğurdu her ay boya yapıyor saçına .

Saçına boya uygulayıp da çocuğum şöyle oldu böyle oldu diye doktorlardan bir sonuç görmedim doktorum da kokusu seni rahatsız etmezse boyayabilirsin rahatsız ederse sana zararı olur dedi 
0 oy
(148 puan)
Doktorumun ilk yasakladığı şeylerden birisi saç boyatmaktı. Bebeğe etkisi ne bilmiyorum da. Doktorumu dinliyorum sadece. Siz de doktorunuza danışın derim
0 oy
(1,601 puan)
Yani çoğu doktor önermiyor. Burda ben boyadım bi ley olmadı diyen annelere de çok şaşırıyorum. Abi önermiyorlar işte ne diye boyuyorsun ki. Geçen bi post okudum hanımefendinin biri saçını boyamış evde 3 gündür bebeğim hareket etmiyor yazmış. En son doktora gidicekti daha da haber alamadık o bayandan. Mesaj da attım ama girmedi 2 haftadır uygulamaya . Yani biri yapar bi sıkıntı olmaz ama siz yaparsınız Allah korusun bi şey olabilir. Yani burda kimsenin yorumuna güvenip yapmayın. Doktorunuza sorun derim ama önermiyorlar. Ben boyamam yani. 
0 oy
riskli bir gebeliğin yoksa bence sıkıntı olmaz. ben 20. haftada bir de geçen hafta yani 32+1de boyattım organik boyayla. o boyanın kana karışma olasılığı zaten çok düşük ama sen yine de doktoruna sor tabi. 

he ben çok karşıyım kimyasal, bebeğini düşünüyorsan boyatma diye bas bas bağıranlara da hiç anlam veremiyorum. yok makyaj malzemesi kimyasal, yok organik bile olsa saç boyası zararlı, yok deodorant kullanmayın kimyasal.. ellerinde telefonlarla 24 saat sosyal medyada internette dolaşıp duruyolar. bunun yaydığı radyasyon kadar zararlı olduğuna inanmıyorum ben. ya da şampuan vs herşeyi yüzde yüz doğal mı kullanıyorlar sanki. ya da yediğimiz sebze meyveler bile hormonlu hangi birinin önüne geçebilirsin ki. 

avcı toplayıcı dönemdeki gibi yaşayacak halimiz yok hamileyiz diye. 

sen doktoruna sor onay verirse ona göre ilerle. 

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 417 göst.
0 oy
6 cevap 509 göst.
+1 oy
3 cevap 175 göst.

649,324 soru

3,420,819 cevap

4,252,442 yorum

183,520 üye

...