0 oy
456 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (942 puan)

Merhaba hanımlar corasprini hangi durumlardan dolayı kullanmaya başladınız? Neden kan sulandırıcı içiliyo hamilelikte? 

Gebelik haftası 30

7 Cevap

0 oy
(1,437 puan)
seçti
 
En İyi Cevap

Doktor bana coraspin yazmıştı ilk 3.5 ay kullandım. Neden verdiğini sordum doktora. O da bana aynen soyle dedi " 1.5 senedir bebek sahibi olamamissin ve çift rahimlisin. Düşük riskin yuksek  bebegin şuan cok küçük kılcal damarları var sen bu ilacı içtiğin zaman ona giden kan akışı daha rahat olur ve gelişimi daha güzel ilerler tutunmasına yardımcı olur daha rahat kan gittiği için " dedi. İlk 3 ayı geçince de biraktirdi. Artik gerek olmadığını bebegin kendini toparladigini kan pıhtılaşma sorunu olmadığı müddetçe 3 ayin üstünde ki aylarda kullanımın da kanama yapabileceğini söylemişti.

(942 puan)
Canım yorumun için gerçekten çok teşekkür ederim çok açıklayıcı ve net bi cevap olmuş hakkını helal et :) peki diyelim ki kanda pıhtılaşma var bunu nasıl anlıyorlar ilk haftalarda yaptığımız çoklu kan testlerinde çıkıyo mu pıhtılaşma durumu?
(1,437 puan)
Rica ederim. Onu hic bilmiyorum bana doktor bisey demedi kan değerlerin normal dedi öyle bi testte istemedi hic.
-Reklam-
+1 oy
(688 puan)

Pihtilasma problemi olan hastalara receteli olarak doktor yazarsa veriliyor. Pihtilasmadan dolayi bebek dusmesin diye. Oyle kafaya gore herkes kullanamaz.

(942 puan)
Canım senden bir sonraki arkadaş herkese yazıyor diyo ama ben de anlayamadım ki :/
(688 puan)
Çok şükür hiç kullanmadim. Canim kan sulandiricilar ciddi ilaclardir. Allah korusun herhangi bir ciddi yaralanma durumunda kan kaybından olmeye bile sebep olabilir cunku kanin pihtilasmasini engelleyen ilaclardir. Doktor kontrolünde aliniyor o ilaclar.
(942 puan)
Evet ben de çok riskli buluyorum doğumda kan durmazsa falan diye de bi endişem var açıkçası canım sağol bu arada cevapladığın için merakım giderilmiş oldu :)
0 oy
(1,154 puan)

cnmm.ben icmedim.ama.arkadas dusuk yaptim.diye baslik.atmis bak.istersen

(942 puan)
Canım aslında orda gördüm diye merak ettim mesela tüp bebek için mi içiliyor onu anlayamadım
0 oy
(185 puan)

Benim doktorumda verdi ilk hamileligim pıhtılaşma sorunum yok diğer hastalarinada veriyormuş.faydasi var zararı yok dedi.kanin daha akışkan olmasını sağlıyormuş.ben ilk hamileligimi öğrenince başladım doğuma bir ay kala biraktirdi 34 haftalik olunca

(942 puan)
Anladım canım çok teşekkür ederim çok mantıklı :)
(185 puan)
Doktorun önerdiyse mutlaka kullan coaspirini
(942 puan)
Yok önermedi ben gebeliğimin başında hep devlete gittim 27 haftalıkken özele başladım bi kez gidebildim daha şimdi 30 haftalığım o yüzden devletteki doktorlar söylemedi acaba ilgilenmediler mi diye düşündüm o yüzden sordum canım :))
(185 puan)
30 haftalik olduysan artık icmene gerek yok zaten.her doktorda illaki kullandirmiyor canim kullanırsan faydası oluyormuş ama kullanmayanlarda zararını görecek diye birşey yok
(942 puan)
Doğru söylüyorsun canım :) artık olan oldu :)
0 oy
(124 puan)

Bende 1. Dusuktu kimyasal gebelikti.. bu 2. Kendisi direkt verdi gun de bi adet tok karnina... bebege de cok yararliymis anneye de canim.. israrla sordum dr uma acaba kanim civirda düşük olur mu yine dedim ama hayir aksine düşük önler dedi.. baska bi doktora sordum oda çok iyi olacagini söyledi.. tanidik eczaci arkadaslarda onerdi ve suan kullaniyorum artik gönül rahatlığıyla

(942 puan)
Canım anladığım kadarıyla bebeğe düzgün kan akışı sağlayarak tutunmasını kolaylaştırıyo düzgün kan akışı da kalbin düzgün atmasını sağlıyor ve bebek gelişimini güzel tamamlamaya başlıyo :)) o yüzden doktorlarımıza güvenmeliyiz :) sağlıkla kucağımıza alalım inşaAllah :))
(124 puan)
İnşallah :'*
0 oy
(655 puan)

Benim 6.hafta kanamam oldu dusuk onleyici igne ve kan uyusmzligi icin igne ypildi hastanede ve doktrum progestan vermisti 7.hafta kintrolda bebegin kalp ritmi biraz dusuktu corasprin verdi ve 33.haftaya kadarda kullandim.33.hafta biraktrdi.kan sulandrci ve pihtilasma giderici ozelligi oldugundan bebege giden kan akisini dengeliyo sanirim.

(942 puan)
Anladım canım açıklayıcı cevabın için çok teşekkür ederim demek ki bebeğin kalp atışları da ilacı içmeyi etkiliyor sadece kanda pıhtılaşmaya bakarak vermiyorlar demek ki :) Rabbim bebişlerimizi sağ salim kucağımıza almayı nasip etsin canım :))
0 oy
(1,689 puan)

Bunu sordugun iyi olmus aslinda canim benim.doktorda hemen hemen her gittigimde coraspin iciomusun die soruyo bana. Hayir diorum tamam dio icmemmi gerekli diyorum.hayir hayir sordum sadece diyo. Neden soruyo anlam.veremiorum ama soruyo yani. Yorumlari okucam tskr ederim soru icin.

(655 puan)
Benim doktrumda surekli soruyor.33.hafta biraktrdi her kintrolde kullanmiyorsun degil mi diyor.kac haftalik bilmiyorum bebeginiz ama dogum  haftasi yaklasinca biraktriyoflar.kan sulandirici ozelligi oldugundan fazla kan kaybi olmasin diye.kalp ritmi iyse bebegin zaten gerek duymadikcada kullandirmiyorson haftalarda.
(1,689 puan)
36 haftaligim ben omru hayatimda hic icmedim coraspin. Doktor sorunca acaba benim kendi kendimemi icmem gerekiodu diye sacma sorular gelio aklima ama soruyorum.icimmi die hayir dio valla anlamadim :)) ama icmiorum sonuc olarak
(942 puan)
Öyle bi soruyorlar ki içmemiz gerekiyormuş gibi dimi :) sormayıp içinde düşünsen belki de eczaneden alıp içmeye başlayacaksın Allah korusun :) o yüzden doktorların bizim merak ettiğimizi anladığı durumlarda durumu iyice açıklaması gerektiğini düşünüyorum kendi başımıza iş yapmamız an meselesi çünkü :)

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 266 göst.
31 Aralık 2023 Hamilelikte Bebek Sağlığı kategorisinde Angell58 (75 puan) sordu
0 oy
9 cevap 186 göst.
2 Kasım 2023 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Bskmr (195 puan) sordu
0 oy
1 cevap 115 göst.
0 oy
3 cevap 80 göst.

651,023 soru

3,427,247 cevap

4,259,790 yorum

184,000 üye

...