0 oy
409 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (559 puan)
Merhabalar herkese. Kızlar benim daha önce bekarken ameliyat olduğum kadın doğum doktorum var ona gidiyorm şu an. 17+2 günlük hamileyim en son 2 hafta önce gittim. Doktor çok güvendiğim ve çok başarılı olduğu için değişmek istemedim hamileliğimde de gidiyorm. Fakat bana şimdiye kadar herhangi bi tahlil yapmadı, kan değerlerine bakalım demedi ve ya şeker yüklemesi gibi şeyler okuyorum burda. Acaba zamanı mı değil yoksa benim şikayetlerim üzerine mi tahlil yapar bilmiyorum. Sizde mesela kan ilacı magnezyum falan  kullanlar, siz şikayetiniz vardi söylediniz öyle mi başlattı yoksa doktor zamanı gelince yazdı mi ? 

Gidiyorm sadce ultrasonla bakıyo bi iki bilgi o kadar.. normal mi bu 
Gebelik haftası 17+2

5 Cevap

+1 oy
(210 puan)
Merhaba. Ben 5 buçuk haftalıkken gittim doktorum benden hormon, idrar, tam kan sayımı, b12, önceden geçirdiğim kızamık vs gibi hastalıklar için testler ve bunun gibi bı kaç tane daha test istedi. Ona göre değer düşüklüğü vs varsa ilaç kullanmam için. Ve gittiğim ilk günden itibaren folik asite baslamami istedi. Ya doktoruna soylemelisin kan degerlerini görmek istediğini yada başka bir doktora gitmelisin. Vücudunda eksiklik varsa herhangi bir vitaminde desteğe ihtiyacı var demektir. Yakın zamanda git ama stres yapma kendine şimdiye kadar kendini kötü hissetmediysen problem  yoktur böyle düşün içini rahatlat. İnşallah sağlıklariyla kucağımıza alırız. iyi geceler:)
(559 puan)
Ben de içerisinde B12, OMEGA 3 probiyotik, Folik asit, vitamin D3 olan bir takviye kullanıyorm başından beri. Sadce bir takviye sanki yetersiz mi diye düşünüyorum. Burda okuyorum bir sürü şey kullanan var, bana da doktor ve ya sağlık ocağı bişey demeyince haliyle tedirgin oldum, bebeğimin sağlığını etkileyecek bı hata olmasın isterim.  
Çok teşekkür ederim, inşAllah hepimiz sağlıkli mutlu evlatlara sahip oluruz :)
-Reklam-
0 oy
(259 puan)
Merhaba kan tahlili idrar tahlilini saglik ocagi yapiyor hamile olduğunu saglik ocağına bildirdin mi zaman zaman çağırıp testleri yapiyor doktoruna gönderiyorsun o soyliyor  d vitamin ve kan ilacı var onu hamilelik boyunca kullanıyorsun magnezyum evet bel agrim olduğu için verdi bana mesela 21 haftada tetaniz aşı fln oluyorsun seker yuklemeside 26 haftada fln oluyor oda doktor gerek görürse dun doktordaydim seker yuklemesine gerek yok şekerini ol yaz haber ver bana dedi 2 hafta 
(559 puan)
Tayinimiz gereği doğuda bı ildeyiz, sağlık ocağı Allah'a emanet, aramaları gerektiğini bile bilmiyodum. Ama gider gitmez konuşcam. Şimdi neyin nasıl olması gerektiğini bilsem ben kendim yaptırcam. Ama cok teşekkür ederim bilginiz için
0 oy
(2,195 puan)
Canım ilk zaten bütün kan değerlerine bakılıyor yani bende öyle oldu kan idrar bı sürü test aldı 12.haftaya kadar folik asit kullandım sonra Multivitamini verdi ...demir kan ilacına çok sonra başladı mesela kan değerim düşünce yazdı magnezyumu ben talep ettim kalça ağrım oluyordu d vitaminini en başından beri kullanıyorum zaten gebelik öncesi de eksikliği vardı yani degerlere göre yaziyorlar en azından burda öyle tahlillerin de hep haftası var 2li yapılmadı mı
(559 puan)
Bana da yapıldı başta bütün tahliller,başta folik asit kullanıyodum  10. Haftadan sonra sanırım  pregnom verdi sadce. İçinde OMEGA 3 probiyotik Folik asit vitamin D3 ve B12 var. Sadce bir takviye yapın içindeki folik asit yeterli midir ki, yoksa tek başına ayrı folik asit mi kullanmalıydim, inanın o kadar tedirgin oluyorum ki bebeğim için su an en iyi sizler anlarsınız zaten..
0 oy
(1,184 puan)
Ben doktora ilk olarak 5 haftalıkken gittim, hemen kan ve idrar tahlilleri istedi doktor. Çünkü değerlere göre verilmesi gereken takviyeler veya başka bir sorun var mı diye belirleniyor. Genelde böyle oluyor diye biliyorum herkeste. Ve ilk 3 ay folik asit kullanılıyor. Demir ve d vitamini takviyesi de oluyor. Her doktor farklı bir zamanda başlatıyor ama folik asit bitince yerine karışık bir vitamin veriliyor genelde. Magnezyum ise ilerleyen haftalarda başlayan bacak ağrıları için veriliyor genelde. 12. haftada 2li test yapılıyor, şeker yuklemesi için daha sizin haftanız erken ama ayrıntılı ultrason için şimdiden randevu ayarlamanız iyi olur ancak bulabilirsiniz onu konusmanjz gerek doktorunuzla. 
(1,184 puan)
Rica ederim :) Ben de ikili test yaptırmadım. Hamilelik öncesinde de kullandıysanız hiç sıkıntı yok bırakmanızda. Hangi vitamini kullanıyorsunuz? Doktorunuz gerekli olan herşeyi yapıyor gibi duruoyr, içinize de sinen biriyse hiç değiştirmeyin :)
(559 puan)
Gebelik öncesi folbiol kullandım 3 ay kadar, gebelik başladı diafol kullandım, 3 ay dolmadan pregnom kullanmaya başladım.
Bayağı şey kullanmışım ya niye bu kadar sıkıntı yaptım ki birden bire  :D
(1,184 puan)
Aynen gayet herşey olması gerektiği gibi görünüyor, içiniz rahat olsun en iyisi :)))
Söylediğiniz vitaminin içerisindeki folik asit miktarı da olması gereken miktar :)
(559 puan)
Çok şükür aydınlandım :)) bebeğin sağlığı söz konusu olunca en ufak soru işareti panik yaptırıyor bende :)
Teşekkür ederim sizlere de :)
(1,184 puan)
Çok iyi anlıyorum sizi :) Sevindim sonuç olarak şuanda daha iyi hissediyorsanız :) Rica ederim :)
0 oy
(919 puan)
Şeker yüklemesi 24-28 de. Tetonoz aşısı da 20. Haftada. Aşıyı sağlık ocağında ysptiriyorsun. Bu gittiğimde de sor ben kan vermeyecekmiyim vitamin kullanmayacak miyim diye. Bir şikayetin varsa da söyle. Mesela benim bacaklarım ağrıyor su magnezyum yazdı. Ağrım  var demeseydim yazmazdi. Ama decavit filan başlamasi lazım ayrıca Demir hapı.
(559 puan)
Aşılar için benim mi randevu almam gerek ?

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 103 göst.
0 oy
10 cevap 628 göst.

650,553 soru

3,425,468 cevap

4,257,788 yorum

183,838 üye

...